Pátek , 19. 04. 2024

Rostislav

Kokosový zákusek, který se skvěle hodí ke kávě

V těch nejlepších kavárnách se káva pije s nějakou drobností k zakousnutí. Nemusí jít vždycky o sušenku nebo kousek čokolády, ke každému druhu kávy se totiž chuťově hodí něco trošku jiného. K silné hořké a aromatické kávě, kterou mají rádi Češi, se skvěle hodí kokos. Přesvědčte se sama s naším kokosovým zákuskem, který má ještě jednu velkou výhodu – na rozdíl od mnoha jiných není příliš pracný.
kokosový zákusek
Kokos jako hlavní ingredience. (zdroj foto: prirodajelek.cz)

Ingredience na kokosový zákusek

Na korpus na kokosový zákusek si připravte tyto ingredience:

  • 250 ml plnotučného mléka
  • 200 g hladké mouky
  • 100 g moučkového cukru
  • 75 ml oleje
  • 2 vejce
  • 25 g holandského kakaa
  • 1 prášek do pečiva

Na kokosovou náplň budete potřebovat:

  • 1 l plnotučného mléka
  • 250 g strouhaného kokosu
  • 250 g moučkového cukru
  • 100 g másla

Příprava

V dostatečně velké míse si smíchejte mléko s olejem a moučkovým cukrem. Do těsta prosejte mouku s práškem do pečiva a pak přidejte obě vejce. Důkladně rozmíchejte, aby vznikla rovnoměrná hmota. Nakonec do těsta přidejte také kakao a pořádně ho zapracujte. Polovinu těsta přelijte do máslem vymazané formy na pečení, druhou polovinu odložte stranou. Těsto dejte péct do trouby předehřáté na 170 °C, mělo by stačit 10 minut.

Tuhle desetiminutovku využijte k přípravě kokosového krému. Mléko si za stálého míchání přiveďte na mírném plamenu k varu a pak v něm rozmíchejte máslo a cukr. Jakmile se cukr i máslo odpustí, mléko odstavte z plotny a do chladnoucí směsi rozmíchejte strouhaný kokos. Nechte chladnout, dokud nebude první polovina těsta upečená.

Po deseti minutách vyjměte formu z trouby. Na ne zcela dopečené těsto natřete vrstvu kokosového krému tak, aby se nedotýkala stěn formy. Na vrch nalijte druhou polovinu těsta a zákusek dejte znovu péct při teplotě 170 °C, tentokrát ale po dobu 25-30 minut. Upečený zákusek můžete přizdobit marmeládou nebo strouhaným kokosem a rovnou podávat. Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jednoduché kokosové řezy z oblíbené tyčinky Margot

Domácí bounty řezy: dezert s chutí kokosu a exotiky

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek