Domů » Recepty » Dezerty » Jednoduché kokosové řezy z oblíbené tyčinky Margot
Dezerty Recepty Sladká jídla

Jednoduché kokosové řezy z oblíbené tyčinky Margot

kokosové řezy
Kokosové řezy z Margotky - mňam! (zdroj foto: electropiknik.cz)
Zkušené hospodyňky vědí, že docílit chutě některých dezertů a tyčinek není vůbec jednoduché, pokud nemáte čas věnovat se svým zákuskům a jejich přípravě dlouhé hodiny. Naštěstí ale můžete svou oblíbenou sladkost při pečení využít, ušetříte tím hodně práce. Třeba jako v tomto případě, kdy je základem kokosových řezů tyčinka Margot.

Ingredience na kokosové řezy

Na kokosové řezy, respektive na těsto budete potřebovat:

  • 4 vejce
  • 300 g polohrubé mouky
  • 100 g másla
  • 100 ml smetany na šlehání
  • 50 g moučkového cukru
  • 20 g holandského kakaa
  • 1 velkou tyčinku Margot (100 g)

Na čokoládovou polevu si připravte:

  • 100 g čokolády na vaření
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • 25 g moučkového cukru
  • 1 balíček ztužovače do šlehačky

Příprava

Tyčinku Margot si nastrouhejte na drobném struhadle. Máslo si dejte rozpustit do vodní lázně tak, aby bylo v době přidání do těsta tekuté, ale ne příliš horké. Rozbijte si vejce a oddělte žloutky od bílků. Bílky si vyšlehejte zvlášť a dejte si je na chvilku stranou. Žloutky si vyšlehejte s cukrem a postupně do nich přimíchejte mouku s práškem do pečiva, kakao, rozpuštěné máslo a smetanu. Pak do směsi pořádně zapracujte nastrouhanou Margot.

Zapracovávat tyčinku půjde ztuha, pokud budou její kousky moc velké. Nakonec přidejte také sníh z bílků. Těsto by mělo být pokud možno stejnoměrné a neměly by v něm být hrudky. Když se vám podaří dosáhnout požadované konzistence, těsto přelijte do formy vymazané máslem. Korpus dejte péct na 20 až 25 minut při teplotě 180 °C.

Zatímco se vám těsto peče, připravte si polevu. Čokoládu nalámejte na menší kousky a dejte ji do vodní lázně, aby se vám rozpustila. Mezitím si vyšlehejte smetanu s cukrem a ztužovačem do šlehačky. Rozpuštěnou čokoládu odstavte z vodní lázně a vmíchejte do ní vyšlehanou šlehačku. Polevu pořádně promíchejte a dozdobte s ní vychladlý korpus. Hotový dezert dejte alespoň na hodiny do ledničky, aby vám poleva dobře zatuhla. Nechte si chutnat!

Kokosové řezy – videonávod

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Čtyřvrstvý zákusek s kokosovým a vanilkovým krémem. Vyzkoušíte?

Tříbarevný kokosový zákusek se skvěle hodí ke kávě. Upečete si ho?