Úterý , 10. 12. 2024

Julie

Čtyřvrstvý zákusek s kokosovým a vanilkovým krémem. Vyzkoušíte?

Vanilka, kokos a hořká čokoláda. Tahle kombinace chutí skvěle funguje a těžko byste našla milovníka sladkých zákusků, který by s ní pohrdl. A proto pro vás máme recept na vynikající zákusek, ve kterém se právě tyhle tři příchutě snoubí v dokonalé harmonii. Na poměry našich receptů je tento dezert trošku pracnější, ale rozhodně nejde o nic složitého. S trochou cviku a zručnosti, a hlavně s dobrou organizací práce vám příprava nezabere mnoho času. A když vezmete v potaz, že výsledek opravdu stojí za to, není důvod tento zákusek nevyzkoušet.
čtyřvrstvý zákusek
Připravte si lahodný zákusek ke kávě (zdroj foto: electropiknik.cz)

Ingredience na čtyřvrstvý zákusek

Na korpus na čtyřvrstvá zákusek budete potřebovat

  • 400 g hladké mouky
  • 250 g másla
  • 150 g moučkového cukru
  • 25 g holandského kakaa
  • 1 vejce
  • 1 kelímek zakysané smetana
  • 1 balení prášku do pečiva
  • Špetku soli

Na kokosový krém si připravte

  • 6 vaječných bílků
  • 250 g strouhaného kokosu
  • 150 g moučkového cukru
  • 75 ml vody

Při přípravě vanilkového krému se neobejdete bez

  • 600 ml plnotučného mléka
  • 200 g moučkového cukru
  • 50 g másla
  • 4 vaječných žloutků
  • 2 balení vanilkového pudinku
  • 1 balení vanilkového cukru

Zákusek dozdobíte polevou, která se skládá z:

  • 150 g čokolády na vaření
  • 50 g kokosového oleje nebo másla

Příprava

V dostatečně velké míse si zadělejte na těsto. Nejprve rozmíchejte vejce a máslo v zakysané smetaně a postupně přidávejte cukr, mouku s práškem do pečiva a kakaový prášek. Nakonec těsto přisolte. Nejlépe uděláte, pokud budete těsto zpracovávat v mixéru. Zpracovávejte, dokud nebude těsto dokonale hladké a stejnoměrné. Pak přelijte polovinu těsta na plech vyložený pečicím papírem.

Bílky na kokosový krém vyšlehejte spolu s cukrem do hladkého a tuhého sněhu. Do sněhu rozmíchejte kokos a trochu vlažné vody. Tu přidávejte postupně, možná nebude třeba všechna. Hotový krém naneste na těsto tak, aby se nikde nedotýkal plechu na pečení. Krém zalijte druhou polovinou těsta a dejte péci při teplotě 180 °C na dobu 30 až 40 minut.

Zatímco se vám první část zákusku peče, připravte si vanilkový krém. Mléko si zahřejte na mírném plamenu a uvařte z něj pudink podle instrukcí na obalu, ale bez cukru. Než se mléko zahřeje, vyšlehejte si žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem. Těsně předtím, než by byl pudink hotový, do něj přidejte žloutky s cukrem.

Směs pořádně rozmíchejte a po chvíli odstavte z plotny. Do chladnoucí směsi přidejte máslo a znovu pořádně rozmíchejte.

K TÉMATU  Vepřová panenka s žampionovou nádivkou ze 3 ingrediencí

Na upečený korpus po vychladnutí na pokojovou teplotu natřete stejnoměrnou vrstvu vanilkového krému. Nakonec přijde poleva – na kousky nalámanou čokoládu si rozpusťte ve vodní lázni a přidejte k ní kokosový olej nebo máslo. Polevu pořádně rozmíchejte a pak s ní celý zákusek dozdobte.

Hotový dezert uložte na několik hodin do lednice, aby všechny vrstvy dobře zatuhly a držely tvar. Podává se chlazený. Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Milujete čokoládu? Pak je tento čokoládový zákusek přesně pro vás!

Tříbarevný kokosový zákusek se skvěle hodí ke kávě. Upečete si ho?

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek