Čtvrtek , 18. 08. 2022

Helena

Rychlý pudinkový dort: Tento dezert si zamilujete!

V České republice se dezert elker příliš neprosadil, jsme věrní svým rakvičkám, věnečkům, indiánkům nebo koňakovým špičkám. Rakouský elker si však kromě našich jižních sousedů oblíbili také Němci, Italové nebo Švýcaři, a tak by byla škoda, kdybyste ho nevyzkoušela. Náš recept je velmi jednoduchý a dort nebudete muset péct.
pudinkový dort
Skvělý zákusek ke kávě. (zdroj foto: youi.cz)

Recept na pudinkový dort

Co budete na pudinkový dort a vanilkový krém potřebovat:

  • 2-3 balení tenkých sušenek
  • 500 ml polotučného mléka
  • 50 g kukuřičného škrobu
  • 50 g moučkového cukru
  • 1 vaječný žloutek
  • několik kapek vanilkového extrakt (podle dávkování udávaného výrobcem)

Na čokoládovou polevu si připravte:

  • 100 g moučkového cukru
  • 25 g holandského kakaa
  • 50 ml plnotučného mléka
  • 50 g másla

Příprava

Protože namísto korpusu využijete sušenky, nemusíte připravovat žádné těsto a můžete rovnou začít s vanilkovým krémem. Polovinu mléka dejte na plotnu a na mírném plamenu ji za stálého míchání přiveďte k varu. Až začne mléko vřít, přidejte odpovídající dávku vanilkového extraktu, obvykle 2-4 kapky.

Ve zbytku mléka rozmíchejte škrob, cukr a žloutek a vyšlehejte je v mixéru. Takto vniklou směs postupně přimíchejte do vařícího mléka s vanilkou. Za stálého míchání vařte 3-5 minut, dokud pudink nezačne houstnout. Hotový pudink přikryjte a dejte ho prudce zchladit do lednice.

Středně velký plech na pečení si vyložte pečicím papírem. Na něj vyskládejte sušenky tak, aby tvořily souvislou vrstvu. Pokud máte hodně tenké sušenky, můžete udělat vrstvy dvě. Na sušenky naneste první vrstvu pudinku a pečlivě ho rozestřete. Postup okapujte s dalšími vrstvami, tu poslední by opět měly tvořit sušenky.

Nakonec dort přizdobíme polevou. Cukr s kakaem rozmíchejte v mléce a to dejte ohřát do vodní lázně. V horkém mléce rozpusťte máslo a směs nechte ještě několik minut prohřívat. Pak ji nalijte na poslední vrstvu sušenek a dobře rozetřete. Před podáváním nechte dort několik hodin odpočinout v ledničce.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Recept na Rafaello dort: Nejen pro milovníky slavných kuliček s kokosem

Recept na nepečený banánový dort. Nejen pro milovníky banánů

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek