Neděle , 02. 10. 2022

Olívie a Oliver

Skvěle vypadá, ještě lépe chutná. Vyzkoušejte tento rychlý dezert

Návštěva je skoro za dveřmi a vy ještě nemáte přichystaný žádný zákusek ke kávě? Pak není třeba panikařit. Dnes vám představíme jednoduchý a rychlý dezert, která skvěle vypadá a ještě lépe chutná.
rychlý dezert
Ke kávě i na svačinu. (zdroj foto: teks.cz)

Kromě toho s ním nebudete mít žádnou velkou práci. Rychlý dezert je jen z několika základních surovin, které pravděpodobně máte doma. Snad kromě smetany ke šlehání. Tu ale můžete vyběhnout koupit do nejbližší večerky, zatímco se vám bude péct korpus. Nebo pro ni můžete poslat manžela.

Co budete potřebovat na rychlý dezert

  • 600 g hladké mouky
  • 400 ml studené vody
  • 200 g moučkového cukru
  • 200 ml oleje
  • 50 g holandského kakaa
  • 25 ml octa
  • 1 prášek do pečiva
  • špetku soli

Kromě toho si na krém a dozdobení připravte:

  • 500 ml zakysané smetany
  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 100 g čokolády na vaření
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 ztužovač do šlehačky

Příprava

V dostatečně velké míse si rozmíchejte olej s vodou a octem. Do roztoku postupně přidejte mouku s práškem do pečiva, cukr, kakao a nakonec také špetku soli. Těsto nejsnáze zaděláte v mixéru nastaveném na střední obrátky. Pokud by těsto bylo moc husté, můžete přidat ještě trošku vlažné vody.

Mixér klidně nechte několik minut pracovat a připravte si zatím plech na pečení. Ten vymažte máslem nebo tukem na pečení a vysypte moukou. Hotové těsto můžete nechat půl hodinky odpočinout v ledničce. Pak ho přelijte na plech a dejte péci po dobu 25-30 minut do trouby předehřáté na 180 °C. Ke konci pečení můžete teplotu trochu stáhnout.

Zatímco se vám peče korpus, nastrouhejte si čokoládu a připravte krém. Šlehačku se ztužovačem pořádně vyšlehejte a za stálého šlehání postupně přidejte smetanu a pak oba vanilkové cukry. Krémem rovnoměrně potřete vychladlý korpus, krém pak posypte strouhanou čokoládou. Dezert dejte na chvilku zatuhnout do ledničky a po hodině nebo dvou můžete servírovat. Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Chcete doma vykouzlit zákusek jako z cukrárny? Přinášíme skvělý recept

K TÉMATU  Babiččiny metrové řezy plné lahodného krému zachutnají všem!

Rychlá hrníčková bábovka z Granka vhodná i pro začátečníky

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek