Sobota , 20. 04. 2024

Marcela

Lahodné řezy, které skvěle vypadají a báječně chutnají. Využijete na ně formu na srnčí hřbet

Koupili jste si před časem formu označovanou jako srnčí hřbet, ale ještě stále nenastala ta pravá příležitost k tomu, ji použít? Možná nastala právě teď. Ukážeme si společně recept na lahodné řezy, které skvěle vypadají a také vás ohromí svou chutí. Zkuste je a uvidíte.
řezy

Ingredience jsou základ

Aby se vám řezy povedly, jsou třeba dodržet dvě věci. Tou první je postup přípravy a tou druhou jsou správné ingredience. A těmi začneme. Nejprve výčtem surovin, které jsou potřebné na základní těsto. Nachystejte si:

  • 8 vajec
  • 250 g cukru
  • 250 g mouky
  • 200 ml oleje
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce kakaa

Druhou částí vašich řezů je také krém. I tady je třeba zajistit, že budete mít všechny ingredience v požadovaném množství. Konkrétně si připravte:

  • 1 vanilkový pudink
  • 250 ml mléka
  • 200 g cukru
  • 250 g másla

Následující částí vašeho dezertu je také poleva. Ta mu dodá jak hezčí vzhled, tak samozřejmě i správnou chuť. A co bude potřeba v tomto případě?

  • 250 g čokolády na vaření
  • 150 ml smetany ke šlehání
  • 25 g másla

Jdeme na těsto

Vše máte, a tak se můžete pustit do samotné přípravy. Základem bude těsto. U něho začněte šleháním vajíček do požadované konzistence. Jakmile jste s ní spokojeni, už se můžete pustit do přidávání dalších nezbytných ingrediencí na přípravu těsta. Přidejte všechny, až na kakao.

Když jste s konzistencí těsta spokojeni, tak ho rozdělte na dvě poloviny. Jednu necháte takovou a do druhé ještě vmícháte poslední ingredienci v podobě kakaa. Následně už stačí nalít každé těsto do vymazaného srnčího hřbetu a dát upéct do trouby vyhřáté na 180 stupňů. Doba pečení je v rozmezí 25 – 30 minut.

Připravte si krém

Když je těsto hotové, a nejlépe už chladne, je tu doba na přípravu krému. Vzhledem k ingrediencím je vám jistě jasné, že zde se pouštíte do přípravy klasického pudinku. Začněte mlékem, cukrem a obsahem pudinkového sáčku. Když má pudink správnou konzistenci, ještě do něho vmícháte povolené máslo.

K TÉMATU  Domácí lahodné punčové řezy, které nepředčí žádné kupované

Finalizace je snadná

Následný postup už je poměrně jednoduchý. Oba dva kusy upečeného těsta nakrájíte na stejné plátky. A mezi ty následně namažete váš pudinkový krém. Základní řezy máte hotové.

Nyní už stačí jejich dokončení v podobě polevy. Ta vznikne rozehřátím čokolády, kterou zjemníte smetanou a také máslem. Po tomto kroku je vše hotové, dezert můžete dát vychladit a potom naservírovat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Panna cotta: bezlepkové řezy s horní vrstvou želatiny. Ideální moučník!

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek