Čtvrtek , 25. 04. 2024

Marek

Dokonalá buchta z nadýchaného těsta a pudinku

Na skvělé zákusky nemusíte chodit do cukrárny, svedete je připravit i doma. A ani to nemusí být nijak zvlášť pracné. Tedy když víte, jak na to.
dokonalá buchta
Pro skvělé zákusky nemusíte vždycky do cukrárny.

Dnes pro vás máme recept, který si jistě zamilujete. Naše dokonalá buchta s pudinkem, kakaem a šlehačkou vás dostane hned na první sousto. A s každým dalším se do ní zamilujete ještě víc.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nejlepší horká čokoláda: klasická, mexická nebo italská. Kterou si vyberete?

Vlašské ořechy a bílá čokoláda. Výsledkem je vanilkové nebe

Dokonalá buchta

porce
g / porce
Ingredience na kakaové těsto:
  • 5
    5
    ks
    vajec
  • 75
    75
    g
    hladké mouky
  • 50
    50
    g
    moučkového cukru
  • 50
    50
    g
    másla (nebo stejné množství rostlinného oleje)
  • 50
    50
    ml
    převařené vody
  • 10
    10
    g
    holandského kakaa
  • 1
    1
    balení
    kypřicího prášku
  • špetka soli
Ingredience na pudinkovou vrstvu:
  • 2
    2
    balení
    vanilkového pudinku
  • 750
    750
    ml
    plnotučného mléka
  • 75
    75
    g
    moučkového cukru
  • 50
    50
    g
    másla
Ingredience na krém:
  • 500
    500
    ml
    zakysané smetany
  • 300
    300
    ml
    smetany ke šlehání
  • 100
    100
    g
    moučkového cukru
Na ozdobu:
  • tabulka strouhané čokolády

Postup:

  1. Začněte přípravou pudinku, který vám vychladne, zatímco si budete chystat ostatní části dortu. V mléce rozmíchejte cukr a pak ho na mírném plamenu za stálého míchání přiveďte k varu. Oba pudinky uvařte podle návodu a míchejte, dokud nezačnou houstnout. Pak pudink stáhněte z plotny a dobře v něm rozmíchejte na plátky nakrájené změklé máslo. Pudink nechte vystydnout na pokojovou teplotu.

  2. Do velké misky si mezitím vyklepněte všechna vejce, zlehka je prosolte a vidličkou našlehejte. Pak do nich zapracujte cukr a postupně přimíchávejte olej s vodou. Pak do směsi prosejte mouku s práškem do pečiva a nakonec také kakao.

  3. Těsto důkladně zpracujte a pak ho přelijte na plech na pečení vyložený pečicím papírem. Na korpus poté navrstvěte pudink a buchtu dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C, hotová bude asi za 20-25 minut.

  4. Nakonec si připravte krém. Ve smetaně na šlehání dobře rozmíchejte cukr a směs pak důkladně vyšlehejte. Za stálého šlehání do ní postupně zapracovávejte zakysanou smetanu. Na vystydnutý korpus navrstvěte krém a celý zákusek posypte strouhanou čokoládou, třeba mléčnou Milkou. Dokonalá buchta je nejlepší chlazená.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
česká kuchyně
jednoduché recept
česká kuchyně
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek