Dokonalá buchta z nadýchaného těsta a pudinku
Dnes pro vás máme recept, který si jistě zamilujete. Naše dokonalá buchta s pudinkem, kakaem a šlehačkou vás dostane hned na první sousto. A s každým dalším se do ní zamilujete ještě víc.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Nejlepší horká čokoláda: klasická, mexická nebo italská. Kterou si vyberete?
Dokonalá buchta
- 55ksvajec
- 7575ghladké mouky
- 5050gmoučkového cukru
- 5050gmásla (nebo stejné množství rostlinného oleje)
- 5050mlpřevařené vody
- 1010gholandského kakaa
- 11baleníkypřicího prášku
- špetka soli
- 22balenívanilkového pudinku
- 750750mlplnotučného mléka
- 7575gmoučkového cukru
- 5050gmásla
- 500500mlzakysané smetany
- 300300mlsmetany ke šlehání
- 100100gmoučkového cukru
- tabulka strouhané čokolády
Postup:
Začněte přípravou pudinku, který vám vychladne, zatímco si budete chystat ostatní části dortu. V mléce rozmíchejte cukr a pak ho na mírném plamenu za stálého míchání přiveďte k varu. Oba pudinky uvařte podle návodu a míchejte, dokud nezačnou houstnout. Pak pudink stáhněte z plotny a dobře v něm rozmíchejte na plátky nakrájené změklé máslo. Pudink nechte vystydnout na pokojovou teplotu.
Do velké misky si mezitím vyklepněte všechna vejce, zlehka je prosolte a vidličkou našlehejte. Pak do nich zapracujte cukr a postupně přimíchávejte olej s vodou. Pak do směsi prosejte mouku s práškem do pečiva a nakonec také kakao.
Těsto důkladně zpracujte a pak ho přelijte na plech na pečení vyložený pečicím papírem. Na korpus poté navrstvěte pudink a buchtu dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C, hotová bude asi za 20-25 minut.
Nakonec si připravte krém. Ve smetaně na šlehání dobře rozmíchejte cukr a směs pak důkladně vyšlehejte. Za stálého šlehání do ní postupně zapracovávejte zakysanou smetanu. Na vystydnutý korpus navrstvěte krém a celý zákusek posypte strouhanou čokoládou, třeba mléčnou Milkou. Dokonalá buchta je nejlepší chlazená.