Čtvrtek , 25. 04. 2024

Jiří

Pečená zelenina s vůní orientu dodá každému jídlu exotický nádech

Brambory a kuřecí steak. Brambory a filé. Brambory a masové kuličky. Máte už dost samotného „brambory a …“? Připravte si jako přílohu kořeněnou zeleninu a poznejte tu změnu.
pečená zelenina
ilustrační obrázek

Hrášek, kukuřice a mrkev. Kombinace, která je velmi dobrá sama o sobě. Při tom správném dochucení se ale z této obyčejné „směsky“ stává doslova delikatesa. Připravte si ji namísto klasické přílohy, jako jsou brambory nebo rýže, nebo si ji na talíř přidejte jako teplou oblohu. Je to jen na vás. Kombinace orientálního koření v podobě skořice, kmínu a muškátového oříšku vás v zimních měsících příjemně prohřeje i chuťově překvapí.

TIP: Pečená zelenina se výborně hodí například ke kuřeti na indický způsob.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jednoduchá pizza na český způsob je hned hotová

Přineste do své kuchyně trochu exotiky a připravte si grilované ovoce

Pečená zelenina s vůní orientu

porce
g / porce
Ingredience:
  • 1
    1
    pytel
    mraženého hrášku
  • 5
    5
    velkých mrkví
  • 1
    1
    pytel
    mražené kukuřice
  • 3
    3
    lžíce
    olivového oleje
  • 2
    2
    stroužky
    česneku
  • 2
    2
    lžičky
    soli
  • 3
    3
    špetky
    pepře
  • 1
    1
    lžička
    třtinového cukru
  • 1
    1
    lžička
    drceného kmínu
  • 2
    2
    špetky
    skořice
  • 1
    1
    špetka
    mletého muškátového oříšku
  • 1
    1
    lžíce
    citronové šťávy

Postup:

  1. Hrášek a kukuřici nechte vyndané z mrazáku, aby zelenina trochu povolila. Mezitím zapněte troubu na 180 °C. Mrkev oloupejte a nakrájejte na tlustší kolečka.

  2. V mističce si promíchejte olivový olej, prolisované stroužky česneku, sůl, pepř, třtinový cukr, kmín, skořici a muškátový oříšek. Veškerou zeleninu si dejte do větší misky a zalijte ji směsí olivového oleje s kořením – vše dobře promíchejte, aby se zelenina rovnoměrně ochutila.

  3. Zeleninu vysypte na plech vyložený pečicím papírem a pečte asi 15 až 20 minut. Hotovou zeleninu zastříkněte citronovou šťávou a před podáváním ji nechte trochu zchladnout.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
orientální kuchyně
20 minut délka vaření
jednoduché recept
orientální kuchyně
20 minut délka vaření
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek