Pátek , 19. 04. 2024

Rostislav

Nejlepší bublanina, jakou jste kdy ochutnali! Vyzkoušejte

Každé české dítko má prázdniny spojené s oblíbeným „plivacím koláčem“ neboli bublaninou. Podobně jako borůvkové či jahodové knedlíky nebo rybízové koláče zkrátka bublanina patří k typickému českému létu na chalupě. A proto pro vás máme recept našich babiček na opravdu poctivou bublaninu, který se dědí z generace na generaci. Jednoduše řečeno na tu nejlepší, kterou jste kdy ochutnali.
nejlepší bublanina
Jak si připravit tu nejlepší bublaninu? (zdroj foto: prirodajelek.cz)

Pokud si bublaninu koupíte v cukrárně, bude pravděpodobně s vypeckovanými višněmi, nebo dokonce třešněmi, ale to samozřejmě není ono. Nejlepší bublanina je samozřejmě z višní, které jí dodají ten pravý šmrnc. Nejlépe z višní i s peckami.

Bublaninu podle našeho tradičního receptu sice také můžete upéci bezpeckovou, ale uznejte, že bez pecek je tenhle zákusek sotva poloviční. U kterého jiného koláče mohou děti bezostyšně plivat pecky? Opravdu máte to srdce je o tohle potěšení připravit?

Nejlepší bublanina – ingredience

  • 600 g višní
  • 600 g hladké mouky mouky
  • 250 g moučkového cukru
  • 130 g másla
  • 300 ml plnotučného mléka
  • 2 vejce
  • 2 balení vanilkového cukru
  • 1 balení kypřícího prášku do pečiva

Nejlepší bublanina a její příprava

Višně pečlivě očistěte, klidně je můžete na půl hodiny naložit do vlažné vody. Zatímco si višně dopřávají lázeň, vyšlehejte vejce s cukrem a s máslem. Vanilkový cukr rozmíchejte ve vlažném mléce a to následně do vyšlehaného krému přilijte. Směs znovu vyšlehejte. Nakonec přidejte mouku s práškem do pečiva a těsto promíchejte. Mělo by být spíše tekuté a hladké, bez hrudek.

Pečící formu vymažte máslem a vysypte hladkou moukou. Těsto do formy přelijte, rozetřete ho do rovnoměrné vrstvy a vyskládejte do něj usušené višně. Bublanina se peče při teplotě 180 °C po dobu 40-45 minut. Před podáváním ji posypte moučkovým cukrem. Bublanina je nejlepší ještě teplá. Dobrou chuť!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Vanilkový koláč s krémem ze zakysané smetany. Výborná volba ke kávě

Sypaný jahodový koláč, jaký jste ještě neochutnali! Jednoduchý a skvělý

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek