Domů » Recepty » Těmito žloutkovými řezy potěšíte nejenom každou návštěvu, ale i celou svou rodinu – pokud ráda mlsá
řezy
Žloutkové řezy si velmi rychle oblíbíte. (zdroj foto: youi.cz)
Buchty Dezerty Recepty

Těmito žloutkovými řezy potěšíte nejenom každou návštěvu, ale i celou svou rodinu – pokud ráda mlsá

Chcete zkusit nějaký netradiční dezert, nějakou sladkost, na které si pochutná jak vaše rodina, tak ji můžete také naservírovat návštěvě? Pokud ano, zkuste tuto pochoutku.

Jedná se o zajímavé žloutkové řezy, které zaujmou nejenom svou chutí. Jsou skvělou volbou i pro toho, kdo je v pečení začátečníkem.

Řezy. Co na ně budeme potřebovat?

Žloutkové řezy se skládají ze tří ingrediencí. Z těsta, krému a samozřejmě také polevy. Pro přehlednost jsme vám rozdělili jednotlivé suroviny. A začínáme základem v podobě těsta. Na to bude potřeba:

  • 6 bílků
  • 3 lžíce mouky
  • 200 g cukru
  • 200 g namletých ořechů

Jak vidíte, těsto je velmi jednoduché. A stejné to bude také v případě krému, který budete na tyto žloutkové řezy potřebovat. Zde je třeba mít po ruce:

  • 6 žloutků
  • 3 lžíce cukru krupice
  • 3 lžíce mléka
  • 150 g moučkového cukru
  • 75 g bílé čokolády
  • 200 g másla

Jak na krém, to už také víte, a tak zbývá složka poslední, kterou je poleva. Ta vznikne ze dvou jednoduchých věcí, a to z 250 g bílé čokolády, kterou smícháte se 3 lžícemi oleje.

Připravujeme žloutkové řezy. Začínáme těstem

Jako první se pochopitelně začíná těstem. A to tak, že si pomocí kuchyňského mixéru nejprve důkladně ušleháte vaječné bílky. Když z nich vznikne sníh, tak do nich opatrně, už za ručního míchání přidáváte cukr, mouku a také ořechy.

Tímto vám vznikne nadýchané těsto, které nalijete do klasického plechu. Ten doporučíme vyložit pečicím papírem. Plech s těstem vložte do trouby a při klasické teplotě 180 stupňů Celsia pečte po dobu 30 minut.

Nachystejte si krém

Druhou fází přípravy je krém. I tady se začíná vejci. Konkrétně žloutky. Ty se šlehají v páře s cukrem, na požadovanou tuhou konzistenci. Když jste s ní spokojeni, můžete přestat se zahříváním a můžete se pustit do dokončení krému. A to tak, že do něho vmícháte všechny ostatní ingredience.

Už jenom sestavení

Obě hlavní složky na žloutkové řezy máte, a tak se můžete pustit do finalizace dezertu. Vezměte těsto a na něho naneste veškerý krém. Ten zarovnejte do roviny.

Poté ho polijte směsí čokolády a oleje, kterou jste si vytvořili ve vodní lázni. Nyní už stačí jenom pár hodin v lednici a netradiční i chutná pochoutka je hotová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Panna cotta: bezlepkové řezy s horní vrstvou želatiny. Ideální moučník!

Likérová špička jako z cukrárny. Rychle, jednoduše a s dokonalou chutí

data-matched-content-rows-num="3,3" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked,image_stacked">

David Hampl

Napište komentář

Klikněte pro napsání komentáře

Leave a Reply

Pin It on Pinterest