Hravě a zdravě: Barevný tuňákový salát bez majonézy
Horký letní den, touha zhubnout, chuť dát si něco zdravého… Existuje spousta důvodů, proč si nechceme k večeři dát hranolky se smaženým sýrem, ale něco lehkého, co přesto zasytí. Barevný tuňákový salát je jídlo přesně pro takové příležitosti. Je chutný, zdravý a zaručí vám, že půjdete spát příjemně najedení, ale bez břichabolu.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Nejlepší ryby na gril! Makrela, pstruh, hoki a ty další…
3 způsoby, jak si poskládat nutričně vyvážený oběd přímo v obchodě?
Tuňákový salát
- 33plechovkytuňáka ve vlastní šťávě
- 11hrstsalátu, rukoly nebo třeba špenátu
- 33ksrajčat
- 5050gkukuřice z plechovky
- 5050gčerných oliv bez pecek
- 5050gzelených oliv bez pecek
- 22lžícebalzamikového octa
- sůl a pepř
- 11kscitron (šťáva)
- 22ksvajec M
- 11lžíceolivového oleje
Postup:
Nejdříve si připravíme vejce – ve vodě je vaříme 10 minut, aby byla natvrdo. Následně je odložíme do studené vody, aby nám vychladla.
Salátové lupení si omyjeme a osušíme utěrkou. Nakrájíme ho na delší proužky a přesuneme do větší misky. Přidáme dvě lžíce balzamikového octa, lžíci olivového oleje a promícháme.
Rajčata si nakrájíme nadrobno. Přidáme je k lupení, společně s kukuřicí. Oba druhy oliv si nakrájíme na čtvrtiny a přisypeme je do misky. Promícháme.
Z tuňáka slijeme vodu. K přendání do misky použijeme vidličku, aby se tuňák rozdrobil a nezůstal ve velkých kusech. Zastříkneme citrónovou šťávou.
Zchladlá vejce si nakrájíme na půlměsíčky a rozložíme je navrch salátu. Podle chuti osolíme a opepříme a tuňákový salát můžeme podávat.