Úterý , 27. 09. 2022

Jonáš

Božský dort s Nutellou. Milovníci sladkého zažijí osobní blaho

Čokoládová pomazánka s příchutí lískových oříšků oslnila kdejakého člověka, který má rád sladké. Pokud patříte mezi fanoušky této pochoutky, jistě vám přijde k chuti tento dort.
dort
Pokud si ujíždíte na Nutelle, bude se vám recept na tento dort líbit. (zdroj foto: onatv.cz)

Pomocí našeho receptu vykouzlíte sladkou tečku, na které se stanete doslova závislí! Dort s Nutellou zachutná většině.

Co k tomu budete potřebovat?

Na těsto si připravte následující suroviny:

  • 220 gramů hladké mouky, 110 gramů cukru (může být krupicový nebo krystal) a prášek do pečiva
  • 100 gramů másla
  • 4 vejce
  • 110 ml mléka (polotučného, nebo tučného)

Protože se jedná o dort pro milovníky čokolády, je zapotřebí i té. Celkem tedy 200 gramů hořké čokolády a 100 gramů mléčné.

Bez krému by to nešlo!

Každý dort se neobejde bez pořádné porce lahodného krému. Krém piškot krásně zvláční a bude klouzat lépe do krku. Na krémovou náplň budete potřebovat tyto ingredience: půl litru mléka, 4 vaječné žloutky, 120 gramů cukru, 55 gramů mouky a jeden sáček vanilkového cukru.

Pusťte se nejprve do přípravy skvělého krému

Mléko zahřejete v hrnci na takovou teplotu, aby se nevařilo. Pak vyšleháte v menší míse žloutky s cukrem do pěny. Postupně přidáte mouku a sáček s vanilkovým cukrem (můžete místo něj použít i zrníčka z vanilkového lusku, mají plnější chuť). Poté vmícháte do vaječné směsi teplé mléko a vytvoříte hladké těsto bez hrudek. Krém posléze ještě povaříte asi pět minut, aby zhoustnul. Nakonec necháte vychladnout.

nutella
Dort s Nutellou. Sbíhají se vám sliny (zdroj foto: pixabay.com)

Jak na těsto?

Hořkou čokoládu na vaření společně s mléčnou rozpustíte ve vodní lázni a přidáte postupně mléko a máslo. Vymícháte krásnou kompaktní hmotu. Vajíčka rozdělíte na bílky a žloutky, ty pak s cukrem vyšleháte do pěny a přidáte k rozpuštěné čokoládové směsi. Následně prosejete do hmoty mouku a vsypete prášek do pečiva.

Z vaječných bílků si zhotovíte tuhý sníh, který opatrně vmícháte do těsta. Následuje čas na formu a její vymazání máslem a vysypání moukou. Velikost plechu si zvolte sami. Doporučujeme kulatou formu o průměru 22 až 24 centimetrů. Těsto pak pečte v předehřáté troubě 45 minut při teplotě 180 stupňů Celsia. Kontrolujte stav upečení například pomocí špejle.

K TÉMATU  Poctivá polévka s masovými koulemi, co vydá za hlavní chod

Plnění a zdobení dortu, aby dostal tu pravou čokoládou tvář

Až vám korpus vystydne, vyklopíte jej z formy a rozříznete na 3 pláty. Jednotlivá patra plníte zhotoveným vanilkovým krémem. Pak přijde tolik očekávaný čas pro senzační oříškovou pomazánku Nutellu. Tou celý dort z vrchu pomažete.

Množství, které na vrstvu použijete, je zcela na vás. Někdo bude vrstvit poctivě, někdo zase střídmě. V lednici poté necháte tento božský dort ztuhnout, nejlépe do druhé dne, pokud to tedy vydržíte.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Nepečený cheesecake s nutellou. Jednoduchý tvarohový koláč s čokoládovým potěšením

Domácí vafle, za které vás budou všichni milovat. Dopřejte si sladkou snídani nebo svačinku

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek