Čtvrtek , 25. 04. 2024

Marek

Dvoubarevná zmrzlina s oplatkou, kterou si zamilujete!

Ke slunečnému počasí neodmyslitelně patří pořádná zmrzlina. A nejlepší je ta domácí. Kromě jednoduchých zmrazených ovocných šťáv si můžete udělat i luxusní smetanovou zmrzlinu, ve které nebudou žádné laciné náhražky, dochucovadla ani éčka.
dvoubarevná zmrzlina
Domácí zmrzlina na vás bude čekat v mrazáku, kdykoliv dostanete chuť.

Dvoubarevná zmrzlina je navíc snadnou a rychlou záležitostí. Jedna je čokoládová, druhá kokosová s jemnou chutí vanilky. Vyplatí se dát domácí zmrzlině šanci. Nepotřebujete na ni ani zmrzlinovač.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Kokosová zmrzlina, která přivolá do vaší kuchyně chuť léta a exotiky

Lahodné Míša řezy chutnají ještě lépe než slavná zmrzlina

Dvoubarevná zmrzlina

porce
g / porce
Ingredience:
  • 800
    800
    ml
    smetany ke šlehání
  • 400
    400
    ml
    kondenzovaného mléka
  • 40
    40
    g
    strouhaného kokosu
  • 25
    25
    g
    holandského kakaa
  • 25
    25
    g
    moučkového cukru
  • 2
    2
    balení
    vanilkového cukru (nebo lžička vanilkového extraktu)
  • 1
    1
    balení
    cukrářských oplatek

Postup:

  1. Kondenzované mléko i smetana ke šlehání by měly být vychlazené jen na teplotu lehce nad nulou, aby se vám zmrzlina dobře povedla. Zhruba dvacet minut před přípravou zmrzliny je proto můžete dát do mrazáku. Ledovou šlehačku si vyšlehejte klasickým způsobem a pak ji rozdělte na dva stejné díly.

  2. Do jednoho dílu v mixéru přimíchejte holandské kakao s moučkovým cukrem a polovinu kondenzovaného mléka. Do druhé poloviny šlehačky stejným způsobem přimíchejte vanilkový cukr nebo extrakt, nastrouhaný kokos a druhou polovinu kondenzovaného mléka.

  3. Na plech na pečení nebo do cukrářské formy položte cukrářskou oplatku. Na tu nalijte čokoládovou zmrzlinovou směs a plech dejte aspoň na deset minut do mrazáku. Pak plech vyjměte, na čokoládovou vrstvu naneste vanilkovou a přiklopte ji druhou cukrářskou oplatkou. Kokosová zmrzlina je těžší, a tak do té čokoládové místy „zateče“.

  4. Před podáváním dejte zmrzlinu alespoň na 12 hodin do mrazáku. Dvoubarevná zmrzlina je skvělá samostatně, ve zmrzlinových pohárech i k dochucení ledové kávy nebo horké čokolády.

4.5/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
Agentura AP
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Agentura AP
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek