Středa , 18. 05. 2022

Nataša

Dvoupatrový domácí narozeninový dort jako z cukrárny

Domácí dort může být tím nejlepším narozeninovým dárkem, zejména když obdarovaný nejvíce ocení dárky od srdce. Ať už se chystáte udělat radost vnoučatům či prarodičům, s tímto dvoupatrovým dortem rozhodně zabodujete. Tak směle do něj, není nijak složitý!
domácí narozeninový dort
Pro narozeninový dort se už nemusí do cukrárny. (foto: receptty.cz)

Ingredience na domácí narozeninový dort

Na korpus na domácí narozeninový dort si nachystejte:

  • 250 g hladké mouky
  • 250 g moučkového cukru
  • 200 ml plnotučného mléka
  • 125 g másla nebo 125 ml rostlinného oleje
  • 5 ml vinného octa
  • 3 balení vanilkového cukru nebo vanilkové aroma
  • 2 balení kypřicího prášku
  • 2 vejce
  • Špetku soli

Na máslový krém budete potřebovat:

  • 200 g másla
  • 200 g cukru krystal
  • 100 ml smetany ke šlehání
  • Špetku soli

Příprava

Začněte přípravou těsta na korpus. V mléce si rozmíchejte vinný ocet a nechte ho asi půl hodiny odstát. Mouku si prosejte spolu s práškem do pečiva a pak do ní v mixéru zapracujte změklé máslo, cukr a špetku soli. Tento základ na těsto nechte mixérem zpracovávat asi pět minut a pak do něj po částech vmíchejte vidličkou našlehaná vejce.

Nakonec přidejte i přibližně polovinu odstátého mléka s octem, několik minut zpracovávejte a pak do těsta stejným způsobem zapracujte zbytek mléka.

Hotové těsto rozdělte na dvě poloviny a obě dvě napěchujte do forem na pečení vyložených pečicím papírem – formy musí být pochopitelně stejně velké. Oba korpusy pečte při teplotě 180 °C po dobu 30-35 minut. Upečené korpusy vyklepněte z forem a nechte vystydnout na pokojovou teplotu.

V mezičase si připravte máslový krém. Změklé máslo si vyšlehejte mixérem na kaši a za stálého šlehání do něj postupně zapracovávejte cukr. Jakmile vznikne stejnoměrný hladký krém, zlehka ho přisolte, přilijte smetanu a vše znovu důkladně vyšlehejte. Než bude krém hotový, bude třeba ho nechat v mixéru asi 10 minut.

Jednu polovinu korpusu si položte na velký servírovací talíř a navrstvěte na ni asi třetinu máslového krému. Na krém přijde druhá polovina korpusu a na tu další třetina krému. Zbytkem krému dozdobte okraj dortu tak, aby korpusy nebyly ze žádné strany vidět. To chce trochu šikovnosti a dlouhý nůž s rovnou zadní stranou, kterým budete krém vyhlazovat.

K TÉMATULuxusní domácí dort z jablečného těsta. Vyzkoušíte?

Hotový dort dejte do lednice alespoň na dvě hodiny, aby zatuhl. Před servírováním jej můžete dozdobit dle libosti, například cukrářským sypáním, strouhanou čokoládou, kakaem nebo polevou. Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nepečený banánový dort s korpusem z Fanty

Skvostný dort z kakaových palačinek. Tento dezert musíte zkusit

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Moderní magazín pro ženy s názorem

Redakce

Právní náležitosti

Zůstaňme v kontaktu

© 2017 - 2022 damskaliga.cz

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek