Pondělí , 18. 03. 2024

Eduard

Nepečený banánový dort s korpusem z Fanty

Mají-li vaše děti rády Fantu, naším dnešním dortem jim určitě vykouzlíte úsměv na tváři. Základem jeho nepečeného korpusu je totiž právě tahle oblíbená limonáda. A pokud snad chcete mlsat trošku zdravěji, můžete ji nahradit pomerančovým džusem, nebo dokonce čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávou. Když už jsme u toho zdravého mlsání, za zmínku stojí, že ve vanilkovém krému jsou schované banány.
nepečený banánový dort
Nepečený banánový dort vás svou chutí dostane! (foto: electropiknik.cz)

Ingredience na nepečený banánový dort

Na nepečený korpus na banánový dort si nachystejte:

  • 600 g vašich oblíbených máslových sušenek (například Bebe)
  • 300 ml Fanty nebo pomerančového džusu

Krémová vrstva se skládá z:

  • 800 ml plnotučného mléka
  • 300 g másla
  • 250 g moučkového cukru
  • 5 banánů
  • 2 balení vanilkového pudinku

Na dozdobení budete potřebovat:

  • 300 ml smetany ke šlehání
  • 100 g vaší oblíbené čokolády

Příprava

Sušenky si válečkem nadrťte na jemný prášek a rozmíchejte je ve Fantě nebo džusu. Vzniklou lepkavou směs napěchujte na dno kulaté dortové formy, kterou si nejprve vyložte pečicím papírem. Zatímco se budete věnovat přípravě krému, můžete si formu odložit do lednice.

V mléce si rozmíchejte cukr a za stálého míchání jej zahřívejte na mírném plamenu. Krátce předtím, než dosáhne bodu varu, do mléka rozmíchejte také oba pudinky a směs vařte, dokud nezačne houstnout. Hotový pudink odstavte z plotny, a když je ještě horký, rozmíchejte v něm na kostičky nakrájené změklé máslo. Míchejte, dokud nevznikne hladký a stejnoměrný krém, který nechte vystydnout na pokojovou teplotu.

V mezičase si nastrouhejte čokoládu a vyloupejte banány. Pak na sušenkovou vrstvu přelijte zhruba centimetrovou vrstvu krému. Na ten vyskládejte banány v celku – některé budete samozřejmě muset rozkrojit. Banány přelijte zbytkem krému a pak ho rovnoměrně rozprostřete. Nakonec si vyšlehejte smetanu, dort s ní dozdobte a bohatě ho posypte čokoládou.

Před servírování dejte dezert alespoň na dvě hodiny do lednice, aby pořádně zatuhl. Nechte si chutnat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Banánový dort s čokoládou potěší chuťové pohárky i těch nejnáročnějších strávníků

Banánový koláč, který chutná jako Pribináček. Pochutnají dospělí i děti

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek