Domů » Recepty » Banánový dort s čokoládou potěší chuťové pohárky i těch nejnáročnějších strávníků
banánový dort
Sbíhají se vám sliny? Jdeme na to. (zdroj foto: images.google.com)
Dezerty Recepty Sladká jídla

Banánový dort s čokoládou potěší chuťové pohárky i těch nejnáročnějších strávníků

Máte chuť na něco sladkého ke kávě? Pokud jste se minule nechala napálit a koupila si dezert nevalné chuti v obchodě, je na místě podobnou chybu neopakovat.

A raději si něco upéct. Naším tipem je banánový dort s čokoládou, který rozhodně zaujme každého už po prvním soustu.

Jaké ingredience budou potřeba?

Aby se banánový dort povedl, je třeba mít připraveny potřebné ingredience. Pro větší přehlednost jsme je rozdělili do několika segmentů a začínáme surovinami, které jsou určené na přípravu těsta. Na něj bude třeba toto:

  • 3 vajíčka
  • 100 g cukru
  • 200 ml mouky
  • ½ dcl mléka
  • 5 lžic kakaa
  • 2 balení vanilkového cukru
  • 1 lžíce prášku do pečiva
  • Tolik k základu v podobě těsta. Na to následně přijde vrstva banánů a také vrstva základního krému. Na tuto důležitou část budete potřebovat toto:
  • 5 banánů
  • 200 ml mléka
  • 100 ml vody
  • 100 g cukru
  • 3 lžíce mouky

Když máte vše i na první krém, můžete se přesunout na ingredience k druhému krému. Ten je o poznání jednodušší, jelikož je založen na bázi šlehačky. Na něho budete potřebovat:

  • 2 balení smetany ke šlehání
  • 100 ml mléka

Když máte ingredience i na tuto, předposlední vrstvu, je možné se vrhnout i na tu poslední. A tou je pouze poleva, na kterou si nachystejte:

  • 100 g čokolády na vaření
  • 30 g másla

Začínáme těstem

Máte všechny ingredience? Tak můžete začít svůj banánový dort s čokoládou tvořit. Jako první začněte přípravou těsta. To není nic složitého. Do mísy přidávejte všechny jednotlivé ingredience a mícháním tvořte jednotnou hmotu.

Když je hotová, můžete ji nalít do formy. Tu následně vložíte do trouby rozehřáté na 180 stupňů a pečete po dobu 45 – 60 minut, podle potřeby. Poté hotové těsto vyndejte a nechte ho chladnout.

Připravte si oba krémy

Když se vaše těsto peče a potom chladne, přichází čas na přípravu krémů. U prvního smíchejte všechny ingredience kromě banánů, přiveďte směs k varu a potom vařte do doby, dokud nebude mít hutnou konzistenci. To je také chvíle, kdy do tohoto krému přidáte na kolečka nakrájené banány.

Druhým krém je ještě jednodušší, jelikož se nejedná o nic jiného, než o šlehačku. Nalijte proto ingredience do mísy, použijte kuchyňský mixér a pusťte se do práce. V případě potřeby je možné použít i ztužovač, který šlehačce zajistí požadovanou konzistenci.

Jdeme vrstvit

Když máte vše hotovo, může váš banánový dort vzniknout. Základem je těsto, na které nalijete a rozprostřete vrstvu prvního krému s banány. Na tento krém nanesete ten druhý, tedy vrstvu šlehačky. A co na ni? Bude to samozřejmě poleva, která vznikne smícháním čokolády a také másla. Takto hotový dort dejte do lednice na pár hodin vychladit a potom můžete podávat. Přejeme vám dobrou chuť.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Skvělý nepečený dort ze sušenek. Tahle dobrota vyžaduje jen minimum ingrediencí i času na přípravu

Čokoládový pivní dort: Překvapte ho na Valentýna netradičním dezertem. Bude nadšený!

data-matched-content-rows-num="3,3" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked,image_stacked">

David Hampl

komentáře

Klikněte pro napsání komentáře

Zanechte svůj komentář

  • Prosim vas co je toto za cesto ??ved to nema s cim byt riedke.je to huste.preco neni uvedene ze je potrebne vyslahat sneh!dajte prec ten ten kolac akurat som si dodrbala den a vysmarila potraviny

  • Dobrý den, buchta je chuťově moc dobrá, ale: těsto se nepeče 45-60 minut, ale pouhých cca 15 minut. První krém je moc dobrý, ale rozhodně neudělá takovou krásnou vrstvu, jako je výše uvedeno. Druhý krém nelze udělat tak, aby byl tuhý, protože když do vyšlehané šlehačky přidáte mléko, ze šlehačky se stane opět smetana a ať šleháte jak chcete, nic se nestane. Každopádně když na toto nalijete polevu, smíchá se s krémem a zmizí. Po noci v lednici vše na první pohled krásně ztuhne, ale po rozříznutí začne z krému vytékat mléko. Takže doporučuji polevu dát až po ztuhnutí 2. krému a udělat jí i víc. Buchta sice nevypadá tak, jak jsem si představovala, ale chutná dobře, trochu jako krtkův dort 🙂