Recepty

Netradiční horké nápoje do nevlídného počasí

horký nápoj Gingerpol

Jak se zahřát, když je venku nevlídno? Pokud vás už nebaví tradiční svařené víno nebo čaj s rumem, můžete zkusit některý z netradičních horkých drinků z hanáckého piva Litovel či aperitivu Metropol, jehož příjemně hořkosladká nás doprovází už od roku 1961.

 

ALŽÍRSKÁ OÁZA

Vychutnejte si africkou exotiku s evropskými vlivy ve vaší skleničce.

 

Budete potřebovat:

4 cl Metropol Cherry,

1 dl červeného vína,

1dl pomerančového džusu, skořici, hřebíček.

 

Jak na to:

Všechny ingredience dáme do nádoby a svaříme. Servírujeme ve varné sklenici ozdobené kouskem skořice.

 

horký nápoj GingerpolGINGERPOL

Neobvyklá kombinace hořko-sladké a pikantní chuti probudí vaše smysl.

 

Budete potřebovat:

4 cl Metropol Bianco,

1 dl vody,

čerstvý zázvor, cukr.

 

Jak na to:

Do rendlíku dáme 2 kolečka čerstvého zázvoru, lžičku cukru, Metropol Bianco a svaříme. Servírujeme ve varné sklenici. Ozdobit můžeme kouskem zázvoru.

 

PIVNÍ PUNČ

Kombinace piva a červeného pomeranče vás příjemně překvapí.

 

Budete potřebovat:

1 litr Litovel Červený pomeranč

0,5 litru pomerančové šťávy (pomerančový nektar 50%)

0,25 litru silného extraktu čaje jablko–skořice

0,25 litr likéru Griotka

0,1 litru tuzemáku

1 lžičku koření na punč

pomeranč, koktejlovou třešeň na ozdobu

 

Jak na to:

Vše smícháme a zahřejeme (maximálně do teploty 60 °C), podle chuti ještě můžeme dosladit vanilkovým cukrem a medem. Poté podáváme v nižších sklenicích, na jejich ozdobu můžeme použít kousek pomeranče a koktejlovou třešeň.

Pivní punč lze připravit i v nealko verzi, pokud místo piva Litovel Červený pomeranč použijeme Litovel Pomelo a vynecháme další alkohol.

Krásné zimní dny!

Autor: red

Reklama

Reklama