Domů » Recepty » Pečení » Svěží řezy ze zakysané smetany a mandarinek. Vyzkoušíte?
Dezerty Pečení Recepty Sladká jídla

Svěží řezy ze zakysané smetany a mandarinek. Vyzkoušíte?

řezy ze zakysané smetany
Znáte řezy se zakysanou smetanou? (zdroj foto: prirodajelek.cz)
Skvělý recept na svěží řezy ze zakysané smetany, které zmizí za jedno odpoledne. V horkém počasí zpravidla nemáme chuť na těžké, hutné pokrmy mezi něž buchty, koláče a jiné sladké pečivo rozhodně patří. V tomto případě je ale vše jinak! Piškot s náplní ze zakysané smetany je to pravé, co si dát ke kávě, ať už horké nebo ledové. Ukážeme vám, jak si řezy správně připravit.

Svěží řezy ze zakysané smetany: Dominantou je lehký piškot

Řezy ze zakysané smetany zařínají přípravou piškotového korpusu. Pokud doma pečete, víte, že piškotový korpus je jednou z nejlepších voleb, jak vytvořit nadýchané pečivo. Budete k němu potřebovat:

  • 3 vejce
  • 110 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 ČL citrónové kůry
  • 130 g polohrubé mouky
  • 1 ČL prášku do pečiva

Vyšlehejte vejce dohromady s oběma cukry tak, abyste získali čistě bílou, hustou pěnu. Čím více vejce ušleháte, tím nadýchanější těsto bude. Za mírného šlehání začněte po lžičkách přidávat prosátou mouku, prášek do pečiva a citrónovou kůru. Plech s vyšším okrajem vyložte pečícím papírem a nalijte na něj vzniklé těsto. Pečte, dokud korpus nezíská na povrchu zlatavou barvu.

Svěží náplň ze zakysané smetany

Než se vám těsto upeče, připravte si svěží náplň z těchto ingrediencí.

  • 2 mandarinkové kompoty
  • 1 smetana ke šlehání
  • 2 husté zakysané smetany
  • 2 PL krupicového cukru

Ze smetany vytvořte hustou šlehačku a přimíchejte zakysanou smetanu. Opatrně přidejte cukr a jemně promíchejte. Jakmile piškotový korpus vychladne, naneste na něj náplň a ke konci okapané mandarinky.

Želé z mandarinkové šťávy

Štávu z mandarinkového kompotu rozhodně nevylévejte, budete ji potřebovat na výrobu domácího želé. Ke šťávě přilijte vodu, abyste získali asi 750 ml tekutiny. Přisypte 2 lžíce krupicového cukru a 2 balení vanilkového pudinku. Vše pečlivě promíchejte a povařte. Získáte hladký krém, který po vychladnutí vytvoří hmotu připomínající želé. Nalijte na náplň s mandarinkami a vložte do lednice ztuhnout.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nepečený dezert: Tvarohové pohlazení s broskvemi

Ovocná bublanina jako od babičky. Tu si zamilujete!

data-matched-content-rows-num="3,3" data-matched-content-columns-num="1,2" data-matched-content-ui-type="image_stacked,image_stacked">

David Hampl

Napište komentář

Klikněte pro napsání komentáře

Přidejte svůj názor