Sobota , 05. 10. 2024

Eliška

Svěží řezy ze zakysané smetany a mandarinek. Vyzkoušíte?

Skvělý recept na svěží řezy ze zakysané smetany, které zmizí za jedno odpoledne. V horkém počasí zpravidla nemáme chuť na těžké, hutné pokrmy mezi něž buchty, koláče a jiné sladké pečivo rozhodně patří. V tomto případě je ale vše jinak! Piškot s náplní ze zakysané smetany je to pravé, co si dát ke kávě, ať už horké nebo ledové. Ukážeme vám, jak si řezy správně připravit.
řezy ze zakysané smetany
Znáte řezy se zakysanou smetanou? (zdroj foto: prirodajelek.cz)

Svěží řezy ze zakysané smetany: Dominantou je lehký piškot

Řezy ze zakysané smetany zařínají přípravou piškotového korpusu. Pokud doma pečete, víte, že piškotový korpus je jednou z nejlepších voleb, jak vytvořit nadýchané pečivo. Budete k němu potřebovat:

  • 3 vejce
  • 110 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 1 ČL citrónové kůry
  • 130 g polohrubé mouky
  • 1 ČL prášku do pečiva

Vyšlehejte vejce dohromady s oběma cukry tak, abyste získali čistě bílou, hustou pěnu. Čím více vejce ušleháte, tím nadýchanější těsto bude. Za mírného šlehání začněte po lžičkách přidávat prosátou mouku, prášek do pečiva a citrónovou kůru. Plech s vyšším okrajem vyložte pečícím papírem a nalijte na něj vzniklé těsto. Pečte, dokud korpus nezíská na povrchu zlatavou barvu.

Svěží náplň ze zakysané smetany

Než se vám těsto upeče, připravte si svěží náplň z těchto ingrediencí.

  • 2 mandarinkové kompoty
  • 1 smetana ke šlehání
  • 2 husté zakysané smetany
  • 2 PL krupicového cukru

Ze smetany vytvořte hustou šlehačku a přimíchejte zakysanou smetanu. Opatrně přidejte cukr a jemně promíchejte. Jakmile piškotový korpus vychladne, naneste na něj náplň a ke konci okapané mandarinky.

Želé z mandarinkové šťávy

Štávu z mandarinkového kompotu rozhodně nevylévejte, budete ji potřebovat na výrobu domácího želé. Ke šťávě přilijte vodu, abyste získali asi 750 ml tekutiny. Přisypte 2 lžíce krupicového cukru a 2 balení vanilkového pudinku. Vše pečlivě promíchejte a povařte. Získáte hladký krém, který po vychladnutí vytvoří hmotu připomínající želé. Nalijte na náplň s mandarinkami a vložte do lednice ztuhnout.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nepečený dezert: Tvarohové pohlazení s broskvemi

Ovocná bublanina jako od babičky. Tu si zamilujete!

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek