Úterý , 23. 04. 2024

Vojtěch

Strouhaný tvarohový koláč, který si rychle zamilujete

K šálku dobré kávy, nebo čaje patří stoprocentně nějaký skvělý dezert.
tvarohový koláč
Strouhaný vanilkový koláč. Skvělá volba ke kávě nebo čaji kdykoli během dne. (zdroj foto: electropiknik.cz)

Naskýtá se neskutečné množství receptů, které vás mohou inspirovat k tomu si nějaký takový upéct i doma, my však pro vás máme tento, který je jedním z těch nejlepších. Recept na strouhaný tvarohový koláč si zamilujete!

Ingredience, které budete potřebovat na těsto

Rozhodně si kupte hladkou mouku, té budete potřebovat asi 420 gramů, pak je zapotřebí cukr moučka v množství 220 gramů. Dále si obstarejte 250 gramů másla, jedno vejce, prášek do pečiva, kakao (4 lžíce) a zakysanou smetanu (3 lžíce).

A co náplň?

Jak název napovídá, jedná se o koláč tvarohový, proto budete potřebovat i tuto surovinu, nejlépe kupte tvaroh jemně hrudkovitý, asi 750 gramů. A co zajistit dál?

  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 4 lžíce moučkového cukru
  • 3 lžíce krupice
  • vanilkový cukr a trochu citrónové kůry (asi dvě malé lžičky)

Z těchto ingrediencí pak vytvoříte hustou náplň do koláče, která je celkem i zdravá.

Příprava těsta a náplně

Těsto zpracujete z výše uvedených surovin, vznikne tužší hmota, kterou rozdělíte na dvě poloviny. Jednu dáte do mrazáku a druhou do chladničky asi na půl hodiny. Poté těsto z chladničky rozválíte na vále a vzniklý plát položíte na máslem vymazaný a moukou vysypaný plech.

tvaroh
Tvaroh je základní ingrediencí pro náš recept na koláč. (zdroj foto: pixabay.com)

Druhá polovina hmoty, kterou jste dali do mrazáku má ještě svůj čas. Náplň zhotovíte tak, že všechny určené suroviny smícháte a navrstvíte na plát těsta. V tomto momentu vyndáte napůl zmražené těsto, které nastrouháte na náplň a dáte upéct na půl hodiny při 200 stupních do trouby.

Strouhaný tvarohový koláč vás mile překvapí

Po vychladnutí si můžete vychutnat tu slastnou chuť u dobré kávy, nebo čaje. Doplnit tento dezert můžete o ovoce čerstvé, nebo kompotované. Záleží na vašich chutích. Pokud celý plech nesníte na posezení, druhý den bude koláč ještě lepší! Nechte si chutnat!

K TÉMATU  Třívrstvý koláč lahodí nejen oku, ale i chuťovým buňkám. Pochutnejte si

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Vanilkový koláč s krémem ze zakysané smetany. Výborná volba ke kávě

Kokosový koláč zvládne každá správná hospodyňka během chvíle. Po upečení se po něm jenom zapráší

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek