Úterý , 28. 05. 2024

Vilém

Zeleninová placka pro teplou i studenou večeři

Večeři v mnoha domácnostech provází spousta otázek. Měla by být teplá? V kolik hodin večeřet, abych stihla vytrávit? A nestačí jenom rohlík se šunkou? Konkrétně na tyto tři vám odpoví tento recept.
zeleninová placka
ilustrační obrázek

Teplá zeleninová večeře, která vám nepřivodí těžký spánek s nočními můrami, ale přitom vás dozajista zasytí. A co víc, kdyby vám první várka nestačila, tak si kdykoliv můžete přijít přidat, protože tato zeleninová placka je výborná i za studena.

TIP: Placku lze připravit i na pánvi s tlustým dnem, která drží teplotu. Plamen by měl být mírný a opékání pozvolné, jako když se připravuje například španělská frittata.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Pečená zelenina s vůní orientu dodá každému jídlu exotický nádech

Langoše z kefíru

Zeleninová placka

porce
g / porce
Ingredience:
  • 500
    500
    g
    brambor
  • 100
    100
    g
    celeru
  • 3
    3
    vejce M
  • 120
    120
    ml
    polotučného mléka
  • 80
    80
    g
    polohrubé mouky
  • 2
    2
    stroužky
    česneku
  • 1
    1
    červená paprika
  • 1
    1
    hrst
    pažitky
  • 1
    1
    hrst
    kadeřavé petrželky
  • 1
    1
    menší pórek
  • 2
    2
    lžíce
    olivového oleje

Postup:

  1. Brambory a celer si oloupejte a nahrubo nastrouhejte do misky. Přidejte celá vejce, polotučné mléko, prosátou polohrubou mouku, prolisované stroužky česneku, sůl a pepř. Dobře promíchejte.

  2. Papriku si omyjte a nakrájejte na menší kousky, stejně tak pórek. Pažitku a petržel nasekejte nadrobno. Obojí přidejte k bramborám a celeru. Promíchejte. Konzistencí by „těsto“ mělo být trochu tekuté, ale ne úplně řídké.

  3. Menší pekáček si vymažte olivovým olejem a nalijte do něj bramborové těsto. Dejte ho do předem vyhřáté trouby a pečte při 160 °C asi dvacet pět minut. Tahle zeleninová placka bude nejlepší křupavá z trouby, anebo naopak studená jako rychlá svačina.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
jednoduché recept
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek