15 minutový dezert s tvarohem jen z pár ingrediencí
Máte doma tvaroh, vejce a šlehačku? Tak to pravděpodobně ani nebudete muset jít nakoupit. Navíc dezert budete mít rychle hotový, šikovnému člověku přípravy zaberou jen slabou čtvrthodinku.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Ingredience na tvarohový dezert
- 125125ghladké mouky
- 125125gmoučkového cukru
- 44ksvejce
- 22balenívanilkového cukru
- 11baleníprášku do pečiva
- špetka soli
- 250250gplnotučného tvarohu
- 250250mlsmetany ke šlehání
- 125125gmoučkového cukru
- 22balenívanilkového cukru
- 2525gholandského kakaa
Postup:
Vejce rozklepněte a oddělte si žloutky od bílků. Bílky smíchejte s vanilkovým a moučkovým cukrem a vyšlehejte je do hutného sněhu. Do sněhu prosejte mouku s práškem do pečiva a směs nechte zpracovávat kuchyňským robotem na pomalé obrátky.
Mezitím žloutky zlehka prosolte, vidličkou našlehejte a pak je po částech přelijte do těsta. Hotové těsto nechte alespoň 5 minut zpracovávat robotem, a pak ho přelijte do formy na pečení vyložené pečicím papírem. Korpus dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C, hotový bude v závislosti na velikosti formy za 35-40 minut.
Zatímco se vám korpus peče, připravte si krém. Smetanu vyšlehejte a za stálého šlehání do ní postupně zapracovávejte tvaroh. Pak do směsi postupně přidávejte také cukr s vanilkovým cukrem a pokračujte ve zpracovávání, dokud nevznikne stejnoměrný krém. Ten odložte do lednice, dokud se vám neupeče korpus.
Upečený korpus nechte vystydnout na pokojovou teplotu a pak na něj navrstvěte tvarohový krém. Ten poprašte kakaem a celý zákusek dejte alespoň na dvě hodiny zatuhnout do lednice.