Úterý , 10. 12. 2024

Julie

15 minutový dezert s tvarohem jen z pár ingrediencí

Na některé zákusky si vystačíte jen s několika základními ingrediencemi, a přesto chutnají skvěle. Na jeden takový vám dnes přinášíme recept.
tvaroh
Vzhledově trochu připomíná tiramisu, ale v jeho základu je tvaroh.

Máte doma tvaroh, vejce a šlehačku? Tak to pravděpodobně ani nebudete muset jít nakoupit. Navíc dezert budete mít rychle hotový, šikovnému člověku přípravy zaberou jen slabou čtvrthodinku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nepečený smetanový zákusek s kakaovým posypem

Univerzální kakaový korpus jak od mistra cukráře

Ingredience na tvarohový dezert

porce
g / porce
Korpus:
  • 125
    125
    g
    hladké mouky
  • 125
    125
    g
    moučkového cukru
  • 4
    4
    ks
    vejce
  • 2
    2
    balení
    vanilkového cukru
  • 1
    1
    balení
    prášku do pečiva
  • špetka soli
Tvarohový krém:
  • 250
    250
    g
    plnotučného tvarohu
  • 250
    250
    ml
    smetany ke šlehání
  • 125
    125
    g
    moučkového cukru
  • 2
    2
    balení
    vanilkového cukru
Na posypání:
  • 25
    25
    g
    holandského kakaa

Postup:

  1. Vejce rozklepněte a oddělte si žloutky od bílků. Bílky smíchejte s vanilkovým a moučkovým cukrem a vyšlehejte je do hutného sněhu. Do sněhu prosejte mouku s práškem do pečiva a směs nechte zpracovávat kuchyňským robotem na pomalé obrátky.

  2. Mezitím žloutky zlehka prosolte, vidličkou našlehejte a pak je po částech přelijte do těsta. Hotové těsto nechte alespoň 5 minut zpracovávat robotem, a pak ho přelijte do formy na pečení vyložené pečicím papírem. Korpus dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C, hotový bude v závislosti na velikosti formy za 35-40 minut.

  3. Zatímco se vám korpus peče, připravte si krém. Smetanu vyšlehejte a za stálého šlehání do ní postupně zapracovávejte tvaroh. Pak do směsi postupně přidávejte také cukr s vanilkovým cukrem a pokračujte ve zpracovávání, dokud nevznikne stejnoměrný krém. Ten odložte do lednice, dokud se vám neupeče korpus.

  4. Upečený korpus nechte vystydnout na pokojovou teplotu a pak na něj navrstvěte tvarohový krém. Ten poprašte kakaem a celý zákusek dejte alespoň na dvě hodiny zatuhnout do lednice.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
jednoduché recept
55 minut délka vaření
jednoduché recept
55 minut délka vaření
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:
Mohlo by Vás zajímat

Témata pro vás

Mohlo by Vás zajímat

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek