Domů » Recepty » Tyhle trubičky jsou lepší než Hořické. A jsou bez pečení
Recepty Sladká jídla

Tyhle trubičky jsou lepší než Hořické. A jsou bez pečení

trubičky
Připravte si lahodné domácí trubičky! (zdroj foto: ezy.cz)
Hořické trubičky známe všichni. Pokud se píší s velkým písmenem, jde o chráněné zeměpisné označení této potraviny, tedy o trubičky, které se smí vyrábět jen ve městě Hořice. My však pro vás máme recept na nepečené trubičky z arašídového másla, které jsou snad ještě lepší než ty Hořické. Navíc můžete experimentovat s krémem, kterým je naplníte. Vanilkový pudink z našeho receptu můžete nahradit jinou příchutí, ale také třeba smetanovým krémem ze šlehačky. Fantazii se meze nekladou.

Ingredience na trubičky

Na těsto na trubičky budete potřebovat:

  • 200 g cukrářských neplněných oplatek
  • 200 g pražených nesolených arašídů
  • 120 g moučkového cukru
  • 25 g holandského kakaa
  • 1 vejce
  • 1 kávovou lžičku rumu nebo pár kapek rumového aroma

Na krém, kterým trubičky naplníte, si připravte:

  • 3 balení vanilkového pudinku
  • 800 ml plnotučného mléka
  • 200 g moučkového cukru
  • 50 g másla

Trubičky můžete dozdobit tmavou cukrářskou polevou, ale není to nutné.

Příprava

Oplatky si válečkem rozdrťte na tenký prášek, případně je dejte rozmixovat do mixéru. Také arašídy si rozmixujte, aby vám vzniklo domácí arašídové máslo. Nemusíte je mixovat úplně do hladka, v másle mohou zůstat křupavé kousky. Drť z oplatek rozmíchejte v arašídovém másle tak, aby vám vznikla stejnoměrná hmota.

Do těstové směsi následně zapracujte vejce, moučkový cukr a holandské kakao. Nakonec přijdete kávovou lžičku rumu nebo pár kapek rumového aroma, podle toho, zda budou trubičky jíst také děti. Hotové těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte ho na několik hodin odpočinout do lednice. Nejlepší je nechat těsto odpočívat přes noc.

Odpočaté těsto si rozválejte na tenkou placku a z té vykrajujte čtverce nebo obdélníky. Ty namotejte na cukrářské tyčinky, dřevěné násady od vařeček nebo na jiné kulaté předměty vhodného tvaru a velikosti. Cukrářské tyčinky naskládejte vedle sebe na plech nebo tác a znovu je zabalte do potravinářské fólie. Plech dejte opět na několik hodin do lednice odpočinout. Klidně až do večera.

Předtím, než trubičky vyndáte z lednice, si připravte pudinkový krém. Mléko přiveďte na mírném plamenu k varu a rozmíchejte v něm pudinkové prášky a cukr. Když začne pudink tuhnout, odstavte ho z plotny a vmíchejte do něj změklé máslo, dokud s pudinkem úplně nesplyne. Pokud budete chtít trubičky namáčet v čokoládové polevě, připravte si ji také.

Nyní přijde část, kdy je třeba prokázat cukrářskou zručnost. Trubičky opatrně stáhněte z cukrářských tyčinek. Pokud jste těsto zpracovala dobře, neměly by se trhat. Trubičky si vyskládejte nastojato na talíř či tácek a jednu podruhé naplňte pudinkovým krémem. Nejsnáze to jde pomocí cukrářského pytlíku.

Naplněné trubičky dejte znovu do lednice. Pokud jste dodržovala pokyny a naplnila jste je večer, nechte je v lednici až do rána. Nechte si chutnat!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Rychlá a chutná čokoládová roláda s třešněmi. Vyzkoušíte?

Úžasný recept na rychlý a levný jemný koláč s čokoládovou polevou