Čtvrtek , 18. 08. 2022

Helena

Pořádný apple pie jako od anglické babičky

Zatímco u nás se většinou z jablek dělá závin, ve staré dobré Anglii se pečou jablečné koláče zvané apple pie. Američané britský recept převzali, upravili, a upřímně řečeno zničili. My však pro vás máme recept originální, který opravdu pochází z Britských ostrovů. Díky němu upečete jablečný koláč, na kterém si mohla za mlada pochutnat třeba královna Alžběta II.
apple pie
Tradiční apple pie provoní celý váš dům vanilkou a skořicí.

Přestože anglická kuchyně není po světě vyhlášená svými zákusky a dezerty, tenhle apple pie vás přesvědčí o tom, že i v deštivé Anglii cukráři svému řemeslu rozumějí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Exkluzivní čokoládová buchta z jablečného těsta

Netradiční jablečný koláč s tvarohovým krémem nejen pro víkendy

Pravý Apple Pie

porce
g / porce
Ingredience na korpus:
  • 300
    300
    g
    másla
  • 300
    300
    g
    hladké mouky
  • 250
    250
    g
    moučkového cukru
  • 6
    6
    ks
    vajec
  • 2
    2
    ks
    citrony (vymačkaná šťáva)
  • 2
    2
    balení
    kypřicího prášku
Ingredience na jablečnou náplň:
  • 1
    1
    kg
    jablek
  • 50
    50
    g
    rozinek
  • 25
    25
    g
    másla
  • 10
    10
    g
    skořice
Ingredience na krém:
  • 500
    500
    g
    mascarpone nebo plnotučného tvarohu
  • 100
    100
    g
    moučkového cukru
  • 2
    2
    ks
    vejce
  • 2
    2
    balení
    vanilkového cukru
  • 1
    1
    balení
    vanilkového pudinku

Postup:

  1. Jablka si omyjte, vykrájejte, oškrábejte z nich slupku a nakrájejte si je na čtvrtky. Ty pak nakrájejte na plátky.

  2. Ve větším hrnci rozpusťte máslo a na mírném plamenu v něm poduste nakrájená jablka spolu s rozinkami. Po 5 až 10 minutách jablka změknou. Posypte je skořicí, pořádně je promíchejte a odstavte z plotny. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu.

  3. Mezitím si připravte těsto. Do změklého másla zapracujte cukr a směs vyšlehejte v mixéru. Zvyšte rychlost na maximální otáčky a do těsta postupně zašlehejte všechna vejce. Za stálého šlehání přidávejte po kapkách také citronovou šťávu. Pak těsto odstavte z mixéru a prosejte do něj mouku s práškem do pečiva. Těsto dobře zapracujte a zhruba dvě třetiny přelijte do formy na pečení vyložené pečicím papírem.

  4. Na těsto vyskládejte vystydnutá jablka se skořicí a začněte připravovat krém. V mascarpone rozmíchejte všechny sypké ingredience a krém dejte šlehat v mixéru na střední rychlost. Postupně do něj vyklepněte obě vejce. Krém nechte minutu nebo dvě prošlehávat a pak s ním přelijte jablka.

  5. Na krém přijde zbytek těsta. Koláč dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C, podle velikosti formy bude apple pie hotový za 40 až 50 minut. Podávejte ho ještě teplý, dozdobený moučkovým nebo skořicovým cukrem.

0.0/5
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
střední recept
anglická kuchyně
střední recept
anglická kuchyně
Zdroje článku:
sdílet
tisknout
Zdroje článku:

Témata pro vás

Výběr receptů

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek