Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Jak bojovat s mykózou – problémem, který je ženám tak dobře známý

Vaginální mykóza nebo také kvasinková infekce. To je problém, který je ženám moc dobře známý. Štěstí má žena, která se s nepříjemným pocitem pálení, svědění a nepříjemnou bolestí intimních partií ještě nesetkala. Statistiky však říkají, že se s mykózou alespoň jednou za život setkala snad každá z nich. Proto lze logicky říct, že každá žena se ptala na to, jak s mykózou bojovat.
jak bojovat s mykózou
Mykóza není zrovna nejméně bolestivé onemocnění. (foto: 123RF)

29. 07. 2021

Většina žen si nechala předepsat antibiotika nebo problém řešila s pomocí farmaceutických produktů. Ty sice možná ulevily od zmiňovaného problému, ale udělaly v těle paseku zase někde jinde. Naštěstí na otázku “Jak bojovat s mykózou” existuje i jiná odpověď – stačí vsadit na sílu přírodních léčiv.  

Co je to mykóza? 

Úvodem však stojí za zmínku říct, co to vlastně mykóza je. Jedná se o nepříjemné onemocnění, které se projevuje zásadně pocitem svědění, pálení nebo také zarudnutím. Může se týkat nejen intimních partií, ale také nohou nebo rukou. Kvasinková infekce způsobená houbami napadající intimní partie však posléze může dojít až k nebezpečnému zánětu, proto s problémem co nejdříve zatočte.  

Jak již bylo zmíněno, lékaři odpovídají na otázku “Jak bojovat s mykózou” tak, že předepíšou antibiotika nebo různé krémy, gely, mastičky či podobné produkty. S problémem však lze bojovat i přírodní cestou.  

Vsaďte na sílu probiotik 

Zatímco některé ženy netrpí mykózou často, jiné se s tímto problémem potýkají neustále. Ženské intimní partie jsou zkrátka místem, kde se hromadí mikroby a bakterie. Zatímco některé jsou tělu prospěšné, jiné jsou spíše na škodu. Třeba takové kvasinky velice rády vystrkují své růžky a způsobují zmiňovanou vaginální mykózu, která, jak již také bylo zmíněno, je ženám moc dobře známá.  

Jelikož hlavně ženy, které mykózou trpí poměrně často, nechtěly neustále užívat mastičky, krémy nebo antibiotika či léky, rozhodly se hledat jiný způsob, jak s nepříjemnou bolestí a problémem bojovat. A naštěstí zjistily, že síla se ukrývá v probiotikách či jogurtech. I to je odpověď na otázku “jak bojovat s mykózou intimních partií”.  

Samozřejmě používání jogurtu neznamená, že ho máte aplikovat přímo do pochvy. To by mohlo vést nakonec ještě ke zhoršení zánětu, respektive ke vzniku celé spousty komplikací.  

K TÉMATU  Lupy nebo seborea? Rady, jak jednotlivé nemoci od sebe rozeznat

Česnek jako lék na všechno 

Co také může pomoct, tak je česnek. O česneku se obecně ví, že je to přírodní antibiotikum, které umí ulevit prakticky od jakékoliv nemoci. A ani mykóza není výjimkou. Samozřejmě ani v tomto případě ho neaplikujte přímo do pochvy, spíše ho zařaďte do svého jídelníčku. I když se samozřejmě najdou mezi ženami ty, které česnek do pochvy na noc aplikovaly a tím nepříjemný zdravotní problém vyléčily. Na to však neexistují žádné vědecky podložené důkazy.  

jak bojovat s mykózou česnek
Česnek je přírodní antibiotikum. (foto: 123RF)

Zázrak jménem Tea Tree olej 

O účincích takzvaného Tea Tree oleje jste možná už slyšeli. Je to skvělý pomocník třeba v boji s opary nebo akné. O čem jste však možná neměli ani tušení, tak je to, že se zkoumá jeho vliv na vaginální mykózy.  

tea tree oil
Znáte zázrak jménem tea tree oil? (foto: 123RF)

Za vyzkoušení stojí také kokosový olej 

Jednou z možností, jak se také (prý) zbavit vaginální mykózy, je kokosový olej. Ten je také prakticky neustále zkoumán, protože se stále přichází na nové a nové zdravotní benefity pozitivně účinkující na lidské zdraví. Kromě jiného se užívá aktivně v kosmetice nebo při vaření – jeho využití je zkrátka široké.  

Portfolio jeho pomyslných služeb se rozšířilo také o léčbu vaginálních mykóz. Prý má být v boji proti plísňovým a kvasinkovým infekcím nenahraditelným společníkem a pomocníkem. Jeho hlavním úkolem je účinně likvidovat plísně a kvasinky, které ke vzniku kvasinkové infekce vedou. Umí to díky vysokému obsahu mastných kyselin, které také bojují i proti virům a bakteriím.  

kokosový olej
Kokosový olej využijete v domácnosti i na mykózu. (foto: 123RF)

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Spodní prádlo ovlivňuje zdraví. Jaké nosit, abychom se vyhnuli mykózám?

Dermatoložka radí: Jak se vyhnout kožním problémům a jak se chránit před mykózou při koupání!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Domácnost bez pokojových rostlin je neútulná a nepříjemná. Většinou ji obývají jedinci, kteří s pěstováním pokojovek nemají žádné zkušenosti. Nabízí se však otázka, proč se do pěstování přece jenom nepustit? Nedostatek znalostí nemusí být překážkou! Existují totiž takové rostliny, které jsou extrémně nenáročné.  
Zase máte pocuchané nervy, protože nic nestíháte? Ještě dříve, než sáhnete po svém obvyklém sladkém dopingu, zvažte jinou možnost. Máme pro vás hned několik potravin, které vás doslova nabijí pocitem štěstí!
Bláznivé barvy a zářivé odstíny pro extra dlouhé vlasy! Na tyhle variace musí mít člověk odvahu. Je to zároveň návod, jak se stát na ulici nepřehlédnutelná. Kadeřníci tu ale odvádějí skvělou práci a výsledek je perfektní.
V dnešním světě spojeném s technologiemi se stává digitální detox klíčovým prvkem pro udržení zdravých mezilidských vztahů. Náš článek o digitálním detoxu vám přináší inspiraci a návody, jak osvěžit svůj život od digitálních vlivů. Od obnovení osobního spojení po nalezení rovnováhy mezi online a offline světem, objevte cestu k zdravějším vztahům skrze digitální odpočinek.
Teepee je splněný sen malých špuntů i odrostlejších dětí. Proč si jej pořídit a jakou variantu zvládnete i doma? Těšte se na ty nejlepší tipy na teepee!
Módní průmysl zažívá boom v mnoha ohledech. Na scénu se vrací devadesátkové trendy, mini střihy jsou po letech znovu v popředí a geometrické tvary na vrcholu. A právě u posledního zmíněného se pozastavíme. Pokud totiž chcete oživit své outfity, proč nezačít právě u vzorovaných modelů, které rozzáří váš šatník?
Léto je nejkrásnější období v roce. A přináší s sebou také zážitky, na které se nezapomíná. Jaké jsou výhody letního flirtu, a proč by jej měl alespoň jednou za život zkusit každý z nás? Letní románek je prostě nezapomenutelný!
I sourozenci spolu mohou vycházet již od narození. Není to nic složitého
Mám báječnou kariéru, vydělávám pěkné peníze, ale s osobním životem to vázne. Neseznamuji se, nikam nechodím a vlastně se soustředím jen na práci.
Možná i u sebe můžete s nástupem zimy pozorovat přeměnu svých rukou. Najednou někam zmizí hebká a na dotyk příjemná pokožka a ruce se stanou nevzhlednými a drsnými. Z kůže se mohou olupovat drobné šupinky, může praskat a některá místa mohou být bolestivá na dotyk. Co si s tím tedy počít?
Každý to má jinak: Někdo s radostí čeká na předvánoční šílenství a těší se na shánění dárků, jiný bledne hrůzou, protože absolutně neví, co má jako dárek zabalit. Shodneme se ale asi v jednom: pro děti se dárky vybírají nejsnáze - obzvlášť pro holčičky. Snové, barevné a třpytivé hračky jsou pastvou pro zvídavé oči malých princezen. I americký výrobce hraček Hasbro si zajistil místo na výsluní svou kolekcí hraček „My little Pony“.
Tajemný společník tam kdesi z vesmíru, který nám svítí noc co noc – to je Měsíc. Jeho fáze nás zahalují do symboliky a mystiky, ovlivňují naše nálady a energii. Každá fáze Měsíce nese svůj význam a zanechává stopu na našem nitru. Věnujte jim pozornost, prozkoumejte jejich význam a objevte, jak mohou ovlivnit vás a váš život. Vstupte do fascinujícího světa měsíčního cyklu a prožijte jeho magii na vlastní kůži.

Výběr článků

Vlastníte chytrý telefon? V tom případě byste v něm měla mít nainstalované i chytré aplikace. Které že to jsou? Samozřejmě jde o aplikace, které ocení každá moderní žena.
Sotva začalo jaro, už tady máme kolekci oblékání pro podzim a zimu. Tahle módní přehlídka vás hodně pobaví, a přitom je k nerozeznání od těch oficiálních! Stejně jako modely předních návrhářů, ani tohle oblečení byste si na sebe prostě nikdy nevzaly.
Zdá se to neuvěřitelné, ale podle Světové zdravotnické organizace patří mezi jednu z deseti nejčastějších příčin smrti dýchání znečištěného vzduchu, tedy smogu. Život ve velkoměstech, spojený s moderním způsobem života, v sobě nese spoustu nenápadných nebezpečí. Stres, deprese, nespavost, dýchací potíže, to všechno lze označit za civilizační choroby, a spojení se smogem  má na náš organismus neblahý vliv.

Nepřehlédněte

O tom, že oddalování usnutí a následný nedostatek spánku způsobuje vystavení modrému světlu, jsme již psali. Ale příčin, které způsobují nespavost, je podstatně víc. Někdo má problém s usínáním, jiní usnou, jako když je do vody hodí, ale pak se vzbudí kolem třetí ráno a znovu usnout se nepodaří. Co s tím?
Pokud se chcete cítit pohodlně, zařaďte do vašeho šatníku i kvalitní spodní prádlo. Na následujících řádcích se zaměříme na dámské kalhotky. Jestliže netušíte, podle jakých parametrů spodní díl prádla vybrat, nezoufejte! My vám to totiž níže rádi prozradíme. Proto čtěte a pojďte se inspirovat společně s námi.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek