Neděle , 28. 04. 2024

Jaroslav

Problémy české společnosti. Patří mezi ně exekuce i neznalost jazyka

Pod střechou každé domácnosti se dnes a denně odehrávají různé scénáře. A my můžeme jenom odhadovat, jakým problémům se v jednotlivých domech musí čelit. Pojďme to však vzít z trochu jiného, obecnějšího hlediska a prozraďme si, jaké problémy sužují českou společnost jako takovou.
problémy české společnosti
Co sužuje českou společnost? (foto: 123rf.com)

24. 03. 2021

Největší problémy české společnosti – to je téma, kterým se nedávno zabýval nejmenovaný průzkum. Na co se přišlo? Jaký problém je v české společnosti ten, který se vyskytuje nejvíce? A čemu dnes a denně čelíme? Podle nejmenovaného průzkumu mezi největší problémy české společnosti patří kupříkladu exekuce nebo neznalost jazyka.  

Neznalost cizího jazyka je problémem 

Mnozí lidé se domnívají, že angličtina je všude na světě takovou samozřejmostí, že ji ovládá prakticky každý. Jenže to je omyl. Dokazuje to česká společnost. Potvrzují to také zaměstnavatelé, kteří hledají vhodné pracovníky do svých řad.

Bohužel řada pracovních pozic je stále ještě neobsazená, a to proto, že lidé zkrátka neznají cizí jazyk. I dnes, v době, kdy se angličtina učí prakticky od plenek, je velkým problémem.  

Otázkou je, jak tento problém české společnosti vyřešit. Asi by lidé museli chtít, jinak se situace vyřešit nedá. Škoda, že se k výuce anglického jazyka nepřistupovalo u nás jako ve Švédsku, kde se cizí jazyk začal aktivně vyučovat už v sedmdesátých letech.  

Exekuce také patří mezi největší problémy české společnosti 

Jak již bylo zmíněno, nedávný průzkum objevil, že mezi největší problémy české společnosti patří exekuce. Zatímco některé jsou uděleny neprávem, jiné jsou naprosto v pořádku. Do exekuce sice nechce spadnout nikdo z nás – přece jenom se může ztratit i střecha nad hlavou. Jenže pokud neumíme dostát svým závazkům, ať už z jakéhokoli důvodu, exekuce je zkrátka to, co je dalším krokem.  

Péče o duševně nemocné – i v tom bohužel vázneme 

Co se dá hodnotit také za problém české společnosti, je péče o duševně nemocné. V tom bohužel velice vázneme. Většinou zjištění toho, že někdo trpí nějakou duševní chorobou, vyřešíme tak, že danému člověku udělíme invalidní důchod a tím je dokonáno. Jenže to je samozřejmě špatné řešení situace, respektive nedostatečné.  

K TÉMATU  Na jeden den v Miláně: 5 míst, která musíte navštívit

S tímto problémem souvisí další potíž, a sice nedostatečná informovanost o duševně nemocných lidech nebo o tom, jak se o duševně nemocné staráme. To potom vede k mylným domněnkám nebo ke špatnému zacházení s těmito lidmi.  

Alkoholismus, gamblerství, závislost na drogách a lécích 

Česká republika rozhodně není svatou zemí. Při noční procházce bychom narazili na několik desítek lidí, kteří patří mezi závislé. Pod závislostí si však nepředstavujte jenom drogy – to je jenom jeden druh závislosti, kterým bohužel i Češi trpí. Mezi závislosti patří i závislost na alkoholu, hrách nebo lécích. Bohužel všechny zmíněné problémy společnosti jsou ty, s nimiž se potýkáme jako společnost.  

V posledních letech přibývá nejen alkoholiků, ale bohužel také kuřáků. Závislost se rodí už v brzkém věku zhruba v době, kdy se stáváme teenagery. Později se závislým stává méně lidí, většinou jsou zárodky těchto zlozvyků skutečně už v takto útlém věku.  

Rasismus je stále aktuální problém české společnosti 

Za další stále aktuální problém lze považovat rasismus. Bohužel nenávist vůči jiné rase je u nás problém, který nezná vyřešení. Nejvíce nenávidění jsou u nás Romové. Lidé se vůči nim stávají lhostejní, to ostatně platí i v případě bezdomovců. 

Minimální výuka jazyků ve školkách 

Závěrem se vrátíme k problému, který jsme již výše zmiňovali. Na mysli máme hlavně nedostatečnou výuku cizího jazyka ve školkách. Tento problém se sice začíná postupně napravovat, ale ještě nejsme na úrovni, na které bychom měli být.

Angličtina se většinou vyučuje v soukromých školkách, ale ne každý rodič na soukromou školku má. Proto by se měla zavést i v klasických školkách, státních, aby děti měly dobrý start a cizí jazyk pro ně později nebyl problémem. 

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

K TÉMATU  Vztah na dálku: Dá se překonat? Máme pár tipů, jak na to

Nevěra aneb jak napravit váš vztah po jejím provalení?

Deset minut jógy denně vám změní život

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Trápí vás posledních několik kilogramů, které chcete ještě do léta zhubnout? Pak je načase požádat o pomoc bylinky. Právě ty jsou zelenými pomocníky, kteří při hubnutí zaručeně pomůžou. Otázkou zůstává, jaké konkrétní bylinky podporují hubnutí a ze kterých si tedy udělat čaj?
Pokud zrovna nepracujete někde v hotelu, odkud si můžete domů nosit vyřazená prostěradla z kvalitní tkaniny, asi v jednom kuse dokupujete utěrky a hadry. Ty se totiž běžným používáním rychle opotřebovávají, stejně jako vaší péčí o ně.
Každá žena před příchodem svého prvního dítěte přemýšlí o tom, jaké to asi bude. Jak asi bude probíhat její těhotenství, jaký bude porod a jak vlastně bude její děťátko vypadat? Na všechny otázky však ani maminky ani kamarádky reálně odpovědět nedokáží. Jaké to tedy bude? Co už je předem dané?
Letos se očekává, že začnou padat ceny nemovitostí. Důvodem je právě panující koronavirová krize, která dostane řadu lidí na finanční dno. Jelikož se propad cen nemovitostí předpokládá, lidé zjišťují své možnosti týkající se hypotéky.
Jakmile vysvitlo sluníčko a konečně se po měsících zimy oteplilo, vsadíme se, že už jste na internetu začala lovit plavky na novou sezonu. V pořádku. S tím úzce souvisí i hubnutí, protože zatímco koukáte na ty holky s perfektní postavou, na sobě najdete obvykle aspoň pár nedostatků, které si umanete do léta spravit. Proto potřebujete jídlo, které vám k vysněné postavě pomůže.
Stejně jako učení se sedět, plazit se a chodit, je i cvičení na nočník dovedností, které se vaše dítě musí naučit. Zatímco většina dětí je připravena zahájit trénink na toaletě mezi 18 měsíci a 3 lety, existuje několik dalších dovedností, které musí dítě zvládnout, než může trénink začít. Nočník se nejlépe provádí, když je fyzický a emoční vývoj vašeho dítěte ve správném bodě.
Designový sprchový kout na míru bude jedinečný. Koupelna může vypadat přesně podle vašich představ! Prohlédněte si netradiční sprchové kouty, a třeba se necháte inspirovat a dostanete nápad na vaše vlastní provedení.
V dnešní době mnoho z nás hledá způsoby, jak se zbavit stresu a o své tělo se řádně starat během rušného života. Často kvůli tomu pátráme na sociálních sítích po osobách, které by nás inspirovaly a my nechali jimi (ne)vědomě ovlivnit náš životní styl. Chceme vědět, jak zdravě žít, nechat se vést nebo poznat nepoznané.
Zastřešené stání pro vůz má několik výhod. Tou hlavní je ochrana vozu před deštěm, kroupami nebo sněhem. Odpadá tak i ranní škrábání skla. Garážový přístřešek ale umožní i vaše suché a pohodlné vysednutí a naopak, stejně jako vyložení kufru. Přístřešek lze obvykle sladit s exteriérem domu, a nejčastější variantou na materiál jsou dřevěné trámy. Krytina může být stejná, jako na střeše domu, z tašek, ale používá se taktéž plech nebo světlopropustný plast či sklolaminát.
Říká se, že historie, ač je sebevíc temná, by se měla připomínat. Důvod je prostý - pokud budeme mít neustále na paměti hrůzy, ke kterým v minulosti docházelo, nedovolíme, aby k něčemu podobnému došlo i nyní. I z toho důvodu se stále točí filmy s osvětimskou tématikou, které jsou založeny na skutečných událostech, nad kterými se jen nevěřícně kroutí hlavou. Kromě filmových snímků stojí za přečtení také knihy o koncentračních táborech, které vás možná více vezmou za srdce.  
Vitamíny, minerály, bylinky i probiotika. Spousta lidí vsází právě na doplňky stravy ve chvíli, kdy chtějí podpořit své zdraví. Ačkoliv je možné mnohé z nich užívat souběžně, jsou kombinace, které se spolu příliš neshodnou, rovněž také s léky, které případně polykáte. Kterým kombinacím se u doplňků stravy vyplatí vyhnout?
Děti jsou fascinovány celou zvířecí říší. I proto jejich kroky velmi často míří do zoologických zahrad, kde mohou být svědky existence i takových tvorů, které běžně v přírodě nepotkají. Po ukončení výletu do zoo se v nich však probouzí touha mít vlastního tvora, o kterého by mohli pečovat, také doma. A stává se, že po dlouhém naléhání a přemlouvání rodiče jednoho dne svolí. Jenže jaký domácí mazlíček je ten nejvhodnější?

Výběr článků

Když se řekne jóga, každému z nás se vybaví vyrovnanost, sebejistota, harmonie, správné držení těla. Jóga není jen cvičení, ale je to celkově životní styl, kterému propadli miliony lidí po celém světě. Chcete s jógou také začít, ale nevíte jak?
Zdá se, že se zloději poslední dobou spokojí s čím dál tím menší kořistí a způsobí větší škodu na dveřích a vybavení. Jak jim zabránit ve vloupání?
Evropská komise vydala naléhavé varování spotřebitelům po celé Evropě týkající se několika oblíbených kosmetických produktů. Po jejich použití byly zaznamenány vážné zdravotní problémy, včetně potenciálního rizika neplodnosti. Nebezpečí tkví v chemické složce známé jako butylfenyl methylpropional, která se ve výrobcích může objevit pod názvem lilial. Tato látka, ač obdařená příjemnou květinovou vůní, byla v Evropské unii zakázána kvůli svým škodlivým účinkům na reprodukční systém. Spotřebitelé jsou vyzýváni k maximální opatrnosti a kontrole složení produktů před jejich nákupem.

Nepřehlédněte

Pryč jsou doby, kdy dávali Češi přednost levnému jídlu před kvalitním. Nebo tak to alespoň vypadá podle současných gastronomických trendů. Levné jídlo je opravdu na ústupu. A uvědomují si to i obchodní řetězce. Kvalitně jíst chceme i my v Česku.
Ženské představy o tom, jestli jsme dobré v posteli (v sexu) nebo nikoli, se od těch mužských diametrálně liší. Jestli jste si dosud myslela, že to dokážete při intimních chvilkách pořádně roztočit a partner o vás pěje mezi svými kamarády jen samé chvály, možná že to nebude až tak horké. Probádaly jsem terén a došly k zajímavým závěrům.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek