Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Obličejová maska aneb 7 způsobů, jak si ji jednoduše vytvořit doma

Zapomeňte na čas a peníze v místním kosmetickém salonu. Postupujte podle těchto jednoduchých receptů a nechte se hýčkat dokonalou domácí maskou na obličej. Buďte zase krásná a mějte vláčnou pleť bez jediného pupínku. Která obličejová maska je vaše nejoblíbenější?
obličejová maska
Připravte si doma obličejové masky. (foto: 123rf.com)

23. 03. 2021

Banánová obličejová maska

Banány jsou nabité vitamíny pro pokožku. Obličejová maska bude obsahovat:

  • vitamin A pro vyblednutí tmavých skvrn a skvrn a vyhlazení drsné pokožky,
  • vitamin B pro snížení suchosti pokožky,
  • vitamin E pro snížení výskytu vrásek,
  • draslík pro hydrataci.

Postup:

  1. Rozmačkejte středně velký zralý banán na hladkou pastu, a poté jej jemně naneste na obličej a krk. Nebo smíchejte 1/4 šálku obyčejného jogurtu, 2 lžíce medu (přírodní prostředek proti akné) a jeden střední banán.
  2. Nechejte 10 až 20 minut ztuhnout a opláchněte jej studenou vodou.
banánová obličejová maska
Z banánu si lze připravit skvělou masku na obličej. (foto: 123rf.com)

Octová maska na obličej

Používání octa jako toneru na pokožku sahá až do doby Heleny z Tróje, a i dnes je stejně efektivní.

Postup:

  1. Poté, co si umyjete obličej, smíchejte 1 lžíci jablečného octa s 2 šálky vody. Domácí masku na obličej můžete vytvořit také smícháním 1/4 šálku jablečného octa s 1/4 šálku vody.
  2. Jemně naneste roztok na obličej a nechte jej zaschnout.
octová maska
Nebo vsadíte na ocet? (foto: 123rf.com)

Mléčná obličejová maska

Tady je další způsob, jak si doma pomocí domácí kutilské masky dopřát luxusní lázeňský obličej.

Postup:

  1. Smíchejte 1/4 šálku sušeného mléka s dostatečným množstvím vody a vytvořte hustou pastu.
  2. Směsí si důkladně natřete obličej, nechejte úplně zaschnout, a poté opláchněte teplou vodou. Vaše tvář se bude cítit svěží a omlazená.

Ovesná maska na obličej

Pokud hledáte rychlou masku, díky které se budete cítit a vypadat lépe, dejte si ovesné vločky na obličej.

Postup:

  1. Smíchejte 1/2 šálku horké – ne vařící – vody a 1/3 šálku ovesných vloček.
  2. Poté nechte odležet dvě nebo tři minuty, smíchejte 2 lžíce čistého jogurtu, 2 lžíce medu a jeden malý vaječný bílek.
  3. Naneste tenkou vrstvu masky na obličej a nechte ji 10 až 15 minut působit.
  4. Poté opláchněte teplou vodou. (Nezapomeňte do dřezu umístit kovové nebo plastové sítko, aby nedošlo k ucpání odtoku granulemi.)
obličejová maska oves
Ovesné vločky nepatří jen do jogurtu. (foto: 123rf.com)


Majonézová obličejová maska

Proč utrácet peníze za drahé krémy, když si můžete dopřát uklidňující domácí pleťovou masku s majonézou z celých vajec z vlastní chladničky?

K TÉMATU  DIY: domácí kosmetika bez zbytečných chemikálií navíc. Snadno a rychle!

Postup:

  1. Jemně rozetřete majonézu na obličej a nechte ji asi 20 minut.
  2. Poté ji setřete a opláchněte studenou vodou. Váš obličej se bude cítit čistý a hladký.

Jogurtová maska na obličej

Nemusíte chodit do lázní, abyste svému obličeji rychle pomohly.

Postup:

  1. Chcete-li očistit pokožku a zacelit póry, naneste si na obličej čistý jogurt a nechte ho asi 20 minut působit. Pro revitalizaci smíchejte 1 čajovou lžičku čistého jogurtu se šťávou z 1/4 plátku pomeranče, trochu pomerančové dužiny a 1 čajovou lžičku aloe.
  2. Před opláchnutím nechte směs na obličeji alespoň pět minut.
jogurtová maska
Máte doma jogurt? (foto: 123rf.com)

Hořčičná obličejová maska

Hořčičná semínka obsahují síru bojující s bakteriemi, takže tato maska ​​je vhodná zejména pro citlivou pokožku, akné a záněty.

Postup:

  1. Poklepejte na obličej jemně žlutou hořčicí, která uklidní a stimuluje pokožku.
  2. Nechejte působit 15 minut a opláchněte teplou vodou.

Nejprve to vyzkoušejte na malém kousku pokožky, abyste se ujistily, že vás hořčice nebude dráždit.

Kterou z těchto masek vyzkoušíte jako první? Klidně můžete vyzkoušet všechny, věnujte vždy jeden víkendový den péčí o sebe. Udělejte si masku na obličej, klidně i masku na vlasy, proveďte manikúru a pedikúru a samozřejmě depilaci. Hlavně si svůj beauty den užijte.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Nejlepší pleťové masky pro suchou pleť. Hydratujte ji

Hit posledních let: Handmade kosmetika. Má však své výhody i nevýhody

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

S výskytem a rychlým šířením koronaviru po celém světě jsme byli bohužel dohnáni k různým opatřením, aby se nákaze zabránilo. Jedním z nich je karanténa.
Při plánování dovolené je jedním z klíčových rozhodnutí výběr mezi all inclusive balíčkem a pobytem na vlastní stravování (self-catering). Každá možnost nabízí odlišný zážitek z dovolené, odpovídající různým preferencím a stylům cestování. Ať už si vyberete hotel, airbnb nebo jiný typ ubytování, budete moci najít řešení, které vám bude nejlépe vyhovovat.
Máte v plánu vyrazit na nákupy letních kousků? Pak se poohlédněte po plastovém kabátku, divoce vzorovaných šatech a něčem průhledném. Chcete-li jít s módou, pak nezapomeňte ani na vykrojené plavky!
Prostředí má hodně společného s tím, jak se naše pokožka chová a jak vypadá. Když je horko a vlhko, pokožka může být mastná z přebytečné vlhkosti. Když je zima a sucho, pokožka může být vysušená. Nemluvě o dalších environmentálních stresorech, jako je znečištění ovzduší, sluneční záření, klimatizace a další. Když se mění roční období, mění se i prostředí kolem nás. Kůže se musí přizpůsobit novým klimatickým podmínkám, ale můžete jí práci trochu usnadnit zavedením správné péče o pleť. Když se mění roční období, měla by se měnit i vaše rutina týkající se péče o pleť. Zvažte tyto podzimní tipy péče o pleť, které vám pomohou udělat stejně hladký přechod z léta do podzimu, jako je vaše pokožka.
V obchodním světě, kde konkurence prudce roste, je neustálý rozvoj obchodních dovedností klíčový pro dosažení úspěchu. V našem článku "Rozvoj obchodních dovedností! Proč je důležité na sobě pracovat?" prozkoumáme, jaké konkrétní dovednosti jsou v dnešním podnikatelském prostředí nejžádanější. Přineseme vám náhled na to, proč je neustálý osobní a profesní růst klíčový a jak může vývoj vašich dovedností ovlivnit váš kariérní postup. Připravte se na inspiraci a tipy, jak efektivně investovat do svého vlastního profesního rozvoje a stát se konkurenceschopným hráčem na trhu.
Chceme-li být i v letošní letní sezóně trendy, bude to chtít i stylové boty. Ty by však neměly být pouze vysoce módní, ale také pohodlné. Na následujících řádcích se dozvíte, podle čeho letní boty vybírat, aby byl váš outfit dokonalost sama. Čtěte a inspirujte se s námi!
Sebere mi děti – to patří mezi nejčastější obavy rodičů, kteří se rozvádějí. Často tato věta totiž bývá předmětem zastrašování ze strany některého z rodičů nebo nástrojem vydírání, aby rodič dosáhl v bitvě zvané „rozvod” svého. A obvykle to funguje.
Když se rozšířily kontaktní čočky, vypadalo to, že brzy nebude brýle nosit nikdo. Opak je pravdou. Ne každému totiž kontaktní čočky vyhovují. Navíc brýle nejen korigují oční vady, ale umí také doplnit nebo podtrhnout váš outfit a osobnost. Někteří lidí dokonce nosí brýle bez dioptrických skel, jen jako zajímavý módní doplněk. Jaké jsou trendy v optice roku 2019?
Letní období se obecně nese v duchu odlehčené stravy, zároveň ale takové, která dodá energii na všechna letní dobrodružství. Příroda nabízí mnoho svých plodů, dozrávají jahody, třešně, broskve, meruňky, melouny, okurky atd. Samo léto vám tak napovídá, co dobrého by se mohlo objevit na vašem talíři, pojďme se na to, ale podívat blíže.
Možná závidíte mužům, o kterých se říká, že zrají jako víno. Herci, zpěváci nebo třeba sportovci, kteří po dvacítce vypadali tak nějak nedospěle a rozhodně ve vás neprobouzeli vášně, vám možná po čtyřicítce či padesátce začínají připadat přitažliví. Co na tom, že mají prošedivělé skráně, které se většinou ani nesnaží zakrývat barvou.
Stres hýbe našimi životy a ve své koučovací praxi to slovo slyším často. Nedokážu zařídit, aby jste se s ním už nikdy nesetkali, ale poradím, jak se s ním vypořádat.
Spodní prádlo - většina z nás ho bere jako samozřejmost. A není to špatně. Jen je nutné si alespoň někdy uvědomit, že i taková maličkost ukrývající se pod oblečením se nám výraznou měrou podílí na zdravotní kondici. Například špatně zvolená podprsenka způsobuje bolesti zad a zvyšuje riziko vzniku zánětů a bulek. A kalhotky? Pokud jsou malé, nevhodného střihu nebo z nepříjemného materiálu, vede to ke vzniku vaginálních mykóz.

Výběr článků

Médii v poslední době hýbou protichůdné zprávy o elektronických cigaretách. Amerika je dokonce oficiálně s ohledem na aktuální vysokou úmrtnost mládeže, v souvislosti s elektronickými cigaretami, zakazuje. Je vapování pro kuřáky spíše nebezpečím, nebo lepší alternativou? Ptali jsme se MUDr. Marka Dvořáka.
Poslední dny před Štědrým dnem! Sobota bude nejspíš ve znamení úklidu, i tak byste si ale měly najít čas na odpočinek. Zlatá neděle je pak den pro nákup těch úplně posledních chybějících dárků. Horoskop krásy a duševního zdraví od astroložky Nadi Šmídové vám napoví, co vás může o víkendu potkat.
Termín letní láska je s trochou nadsázky jen další pojmenování záletů. Jde zpravidla o krátkodobý vztah mezi dvěma lidmi. Zahrnuje tak mnohem méně složitostí a odpovědnosti než vážný vztah. V létě jsou románky častější, letní láska je navíc stejně krátká a proměnlivá jako roční období.

Nepřehlédněte

Dokonalým doplňkem pro každou ženu je krásná a zdravá pleť. Aby taková skutečně byla, je potřeba si uvědomit, jak je zimní péče o pleť důležitá. A tím nejlepším, co můžete své pleti dopřát během mrazivého období, je přírodní kosmetika. Víte, jak si takový voňavý a vyživující krém namíchat?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek