Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Chcete si prodloužit léto? České aquaparky vás volají!

Přestože letnímu tropickému počasí již pro tento rok odzvonilo, nemusíte si zoufat, a naopak si ještě užít vodních radovánek. Můžete vybírat z celé řady aquaparků, které jsou dostupné po celý rok. Přinášíme Vám hned 7 tipů, kam můžete vyrazit za zábavou, ale i odpočinkem a rozmanitou péčí o tělo.
Aquapark
Letní radovánky lze prodloužit v aquaparku. U nás jich najdete rovnou několik! (zdroj: pixabay.com)

17. 09. 2020

Aquapark Čestlice – Praha

www.aquapalace.cz

Tento aquapark bude pro většinu zřejmě známý. Je v něm úžasná nabídka bazénů, tobogánů, brouzdališť, skluzavek, vířivek, saun, ale i fitness. Najdete tu divokou řeku s úctyhodnou délkou 250 metrů. Nejmenší mohou ocenit dominantu vraku pirátské lodi. V jednom z bazénů se pravidelně dočkáte umělého vlnobití.

Večer bývá pro návštěvníky připravená vodní laser show. Pro milovníky saunování je tu k dispozici hned několik druhů saun. K ochlazení můžete využít bazének, studnu s ledovou drtí a celou řadu sprch. Ve SPA centru si můžete dopřát relax ve vířivce nebo vyzkoušet různé kosmetické a masážní procedury. Vše je samozřejmě doplněno výběrem restaurací i barů

Aquapark Kohoutovice – Brno

https://aqpark.sportujemevbrne.cz/

Návštěva potěší dospělé i děti. K dispozici je tu 25 metrů dlouhý plavecký bazén, další bazén s perličkovými rošty, chrliči vody a vodními tryskami. Pro případ horkého počasí je jeden z bazénů umístěn na střeše. Na terase jsou k dispozici polohovatelná lehátka se slunečníky. Děti ocení brouzdaliště s vodním hřibem. Zábavu si můžete užít v tobogánu nebo divoké řece. Najdete tu i whirlpool, páru, saunu nebo posilovnu.

Aquadrom Most

https://www.aquadrom.cz/

Zábavu vám mohou zajistit zdejší vnitřní i venkovní prostory. V kryté části jsou čtyři samostatné bazény s adrenalinovými tobogány, divokou řekou, houpacím zálivem a vodními chrliči. Další zábavné atrakce jsou určené především nejmenším návštěvníkům. V letní sezóně můžete využít venkovní areál se třemi bazény – rekreačně-plaveckým, dětským a brouzdalištěm.

Je tu skluzavka se třemi drahami, dětský vodní hrad a vodní děla. Součástí Aquadromu je saunový komplex, kde jsou dvě finské sauny a tři parní kabiny. Zabavit se kromě koupání můžete i na minigolfovém hřišti, travnatém hřišti na badminton či písčitém na plážový volejbal. Další rozptýlení skýtají stánky s občerstvením.

Aquapark Olomouc

https://www.aqua-olomouc.cz/

K TÉMATU  Naučné aplikace pro děti spojí jejich zájem o smartphony s něčím užitečným. Budou bavit děti i vás!

Můžete sem vyrazit v kteroukoliv roční dobu a za jakéhokoliv počasí. Najdete tu tobogán, divokou řeku, vodní děla a chrliče. Váš odpočinek podpoří masážní trysky. Kromě whirlpool tu jsou parní prohřívárny, sauny nebo solária. Vše je přizpůsobeno tomu, abyste se tu cítili dobře i s malými dětmi.

Najdete tu místa určená ke kojení nebo přebalování. Větší děti ocení dětský koutek Akvárko. V areálu jsou čtyři restaurační zařízení – samoobslužná restaurace, bar, bistro a letní restaurace.  

Vodní ráj Jihlava

https://www.vodniraj.cz/

I tento aquapark se pyšní celoročním provozem. Najdete tu 108,5 metru dlouhý tobogán, divokou řeku, perličková lůžka a masážní trysky. Jsou tu i různé vodopády, chrliče a vodní clona. Pro vaše pohodlí jsou k dispozici masáže, solárium a sauna. Venku je pro děti připravené brouzdaliště, vodní hřib, skluzavky nebo vodní hrad.

Pro vaše zdraví poslouží i Kneippův chodník, kde střídavě procházíte teplou a studenou vodou. To podpoří prokrvení končetin, chůze po oblázcích zároveň chodidla masíruje. Kromě koupání se tu můžete věnovat i plážovému volejbalu, tenisu nebo nohejbalu.

Aqualand Moravia Pasohlávky

https://www.aqualand-moravia.cz/

Jedná se o rozlehlý a velmi moderní aquapark ležící jen kousek od Brna. Najdete tu 20 tobogánů, 12 bazénů. Pro děti jsou k dispozici skluzavky, skákadla, šplhací sítě nad vodou. K relaxaci je určeno hned 24 saun a procedur. Je tu kryozóna, solná a aroma lázeň nebo balneo vany. Místní koupele mají na tělo ozdravný účinek – podpoří imunitu, pomohou při kožních potížích a zároveň vám dodají energii.

Centrum Babylon – Liberec

https://www.centrumbabylon.cz/aquapark.html

Za hodinku se z Prahy můžete dostat až do největšího zábavního komplexu na severu Čech. V Liberci je pro vás připraven Aquapark, Lunapark, Laser game a řada dalšího. Najdete tu interaktivní vodní hrad, tobogány, vířivky. Odpočinout si můžete v Saunovém světě. Kromě koupání můžete strávit příjemný čas i v Lunaparku.

K TÉMATU  Jak ušetřit za svatbu? Přinášíme vám 9 tipů

Na vaše děti tu čeká řetízkový kolotoč, horolezecká stěna, trampolína, autodrom nebo simulátor divokého býka. Pokud se sem chcete vypravit na víc dní, můžete využít ubytování přímo v areálu.

Snad jsme vás nalákali k prožití příjemného dne v některém z uvedených aquaparků. Zkuste navrhnout takový výlet partnerovi nebo dětem na nejbližší víkend!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Grotto Spa v Tigh-Na-Mara. Stylový lázeňský resort láká na bazén v jeskyni

Léto je skoro za rohem. Koupání patří ke slunci a dovolené, stejně jako pády do vody ze všech úhlů

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Sezóna klíšťat už nastala. Že se kvůli tomu bojíte do přírody, abyste si domů nepřinesli boreliózu nebo klíšťovou encefalitidu? V tom případě pro vás máme dobrou zprávu, nemusíte se vzdávat přírody, abyste žádné klíště nepřilákali. Stačí se jen dostatečně chránit a vsadit na prevenci.
Renée Zellweger proměnila nominaci a odnesla si prestižní ocenění za hlavní roli v dramatu Judy. Dlouhé roky se před kamerou neobjevila a jak sama přiznává, trpěla depresemi a příliš málo času byla opravdu sama sebou.
Vztahy jsou komplikovaná věc, o tom není sporu ani pochyb. Zatímco někdy to klape a všechno funguje „jako po másle”, jindy to může váznout. A právě mnohé neshody nebo rozcházející se názory mohou stát za vznikem nevěry.
Přemýšlíte o zajímavém prvku do ložnice nebo obývacího pokoje? Stoličky a taburety nejen, že dobře vypadají, ale jsou také naprosto univerzální. Slouží jak k samotnému sezení, tak i jako opěrka pro vaše unavené nohy při posezení v sedačce nebo křesle u televize. Využití najdou také v předsíni jako sedátko při obouvání. Stoličky i taburety lze dnes koupit téměř v jakékoli designové podobě.
Ačkoliv si nikdy nemůžeme být jistí, co nový rok konkrétně přinese, jedno je nad slunce jasné - vždy se můžeme těšit na nové (nebo někdy znovuobjevené) trendy nejen v oblékání, líčení, bydlení, ale třeba také v gastronomii. A jaké food trendy nás čekají v letošním roce? Pojďme je prozkoumat.
Pokojové rostliny jsou pro mnoho zahradnic a zahradníků velké téma, hlavně teď v zimě. Běžně totiž pěstujeme i květiny, které pocházejí z úplně jiného podnebného pásu, a tak jim české podmínky příliš nesvědčí. Tím spíše, že jsou pěstovány v interiéru, kde je obvykle stálá teplota kolem dvaceti stupňů bez ohledu na roční období. Ani vlhkost v bytě obvykle není taková, jakou by různé druhy rostlin potřebovaly.
Zatímco vysoký krevní tlak se dá hodnotit jako život ohrožující, nízký tlak je spíš skrytý, tichý problém. Ovšem i tak by se lidé, kteří mají nízký tlak, měli mít na pozoru. Jak poznat, že nízký tlak máte, jaké jsou jeho příčiny a jak se můžete léčit?
Připadáte si zmatení z toho, co vlastně jíst? V dnešní době jsme přehlcení velkým množstvím informací o stravě! Někdo radí jeden výživový směr a druhý zas radí jiný výživový směr. Takže jak se má pak člověk v tom vyznat, že? V dnešním článku vás seznámím s největšími výživovými chybami. Poté už se nebudete muset starat o to, jaký výživový směr je nejlepší. Stačí totiž přestat dělat následující chyby a máte vyhráno! 
Doba adventní, pečení cukroví, bramborový salát se smaženým kaprem a očekávání příchodu Ježíška – to vše k Vánocům jak je známe my patří. Ovšem víte, kde se tyto tradice a zvyky skutečně vzaly a kam až sahají kořeny Vánoc?
Čeká vás stěhování nebo jen měníte interiér vašeho současného bydlení? Rády byste se zbavily nepotřebných věcí a pustily do vašeho bytu nebo domku více světla, pozitivní energie a jarního vzduchu? Co takhle vyzkoušet metody podle čínské tradice Feng Shui? Díky ní může být prostor, kde žijete, v absolutní rovnováze. Mělo by to být místo, kde byste se měly cítit příjemně a pohodlně, a zároveň nebýt zahlceny zbytečnými věcmi.
Křik a pak pláč, pocity nepochopení a smutek. Výkyvy nálad jsou jen jedním z nepříjemných příznaků klimakteria. K těm dalším patří návaly, noční pocení a nespavost. I proto je přechod pro mnohé velkým strašákem. Jestli se to týká i vás, pak je na čase změnit myšlení a přístup. Nejde o žádné stigma! Klimakterium je přirozenou etapou v životě každé ženy a navíc v dnešní době existuje řada způsobů, jak toto období usnadnit.
Dnes v pátek 9.2. nás čeká fascinující astrologický úkaz – Novoluní ve Vodnáři. Toto kosmické setkání slunce a měsíce přináší nejen nový začátek, ale také osvěžující energii a nové možnosti pro všechny znamení zvěrokruhu.

Výběr článků

Léto skončilo a i když bývá na podzim chladno a zataženo, nemělo by vám to zkazit náladu. Raději přijměte období, které právě přichází, a inspirujte se nápady na kouzelné podzimní dekorace. S jejich pomocí můžete originálně vyzdobit váš domov uvnitř i zvenku a přizpůsobit atmosféru barvám za okny.
Orchideje patří k velice oblíbeným a krásným pokojovým rostlinám. Bohužel jejich velkou nevýhodou je poměrně náročné pěstování. Není to rostlina, kterou jednou za čtrnáct dnů zalijete a už se o ni nestaráte. Orchidej potřebuje trochu víc.
Letošní listopadová novinka z produkce TV Nova, tou je osmidílný seriál s názvem O mě se neboj z dílny režiséra Bisera Arichteva a z pera Jana Coufala a dalších. Seriál se nese v duchu komediálně-romantickém. Získal si vás?

Nepřehlédněte

Ketogenní dieta nebo-li keto-dieta jak je s oblibou označovaná je v posledních letech velmi oblíbenou formou diety pro hubnutí. Televizní reklamy slibující nadstandardní úbytek na váze za krátkou dobu jsou velmi lákavé a zejména zarputilí dietáři tak tuto variantu velmi rádi vyzkouší. Málokdo z nich se pak ale zajímá o to, jak vlastně keto-dieta funguje a zda se jedná o udržitelný způsob stravování.
Domácí pracovna je prostor, který byste měli dostatečně oddělit od zbytku domova. Pokud se pracovna rozlézá po bytě, ztrácí se hranice mezi prací a odpočinkem a kvalitně nesplňuje ani jedno. Inspirujte se pěknými pracovnami, a třeba dostanete nápad, jak zařídit tu svou.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek