Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Protagonisty filmů Homolkovi nepotkal příliš šťastný osud

Na české filmové scéně se tato filmová trilogie drží již několik let. Jistě znáte filmy Ecce homo Homolka, Hogo fogo Homolka a film Homolka a tobolka.
homolkovi
Herce z filmu Homolkovi nepotkal příliš šťastný osud. (zdroj foto: woman.tiscali.cz)

24. 07. 2020

24. 07. 2020

Málokdo ví, že za oponou filmové scény Homolkovi se ukrývají skutečně těžké osudy představitelů těchto trháků. Pojďme se na tyto životní příběhy podívat zblízka.

Babi Homolková alias Marie Motlová

Výraznou postavou pro Homolkovi byla jistě babi Homolková. Tato role jí sedla dokonale. Ve filmu hrála energií a vtipem sršící ženu, avšak v reálném životě byla představitelka této role Marie Motlová spíš nešťastná. Bojovala především s démonem zvaným alkohol. Tím často řešila své vzhledové komplexy. Hvězda na filmovém nebi ale Marii po filmové trilogii Homolkových svítila dál.

Byla obsazovaná i do seriálů Žena za pultem, nebo Nemocnice na kraji města. Původně ale tato herečka vystudovala jako zdravotní sestra. Její srdce však bilo silně pro filmovou scénu, a tak se ji začala věnovat naplno. Marie Motlová nebojovala pouze s alkoholem, ale i s penězi. Údajně s nimi neuměla hospodařit, proto měla často i velké finanční potíže. Zemřela celkem brzy, a to ve věku 67 let.

František Husák jako představitel Ludvy Homolky

František Husák prošel celkem pestrým vzděláváním. Rodiče chtěli, aby se z něj stal úředník, on si však dal přihlášku na hornické učiliště, z kterého posléze odešel na vojenskou školu. Během vojenské služby hrál příležitostně divadlo, které jej uchvátilo na tolik, že se přihlásil na DAMU. A pak započala jeho herecká kariéra.

Herec zazářil nejen ve filmech o rodině Homolkových, byl obsazen i ve snímcích Jáchyme hoď ho do stroje, Revizor, nebo Poplach v oblacích. František Husák zemřel náhle ve věku 55 let cestou z baru. Dodnes se neví, jaká byla příčina. Herec měl celý dospělý život problémy s alkoholismem.

Děda Homolka alias Josef Šebánek

Herce Josefa Šebánka dostaly do filmového průmyslu vlastně rodinné vztahy. Jeho žena byla totiž neteří známého kameramana Miroslava Ondříčka, který úzce spolupracoval s Milošem Formanem. Kameramanovi se Josef jako člověk zamlouval, a tak se o něm zmínil známému režisérovi a příteli Milošovi Formanovi. Než Josef Šebánek vstoupil na filmové plátno, byl docela neznámý a obyčejný dělník. Pracoval i jako taxikář, nebo soustružník. Herecké ambice v životě rozhodně neměl.

K TÉMATU  Erika (48): Po dvaceti letech se objevila manželova 15letá dcera

Přesto ho však známý režisér Forman přemluvil a zkusil s ním natočit trilogii Homolkovi. Rozhodně neudělal chybu. V Josefovi nejspíš dřímal herecký talent. Poté se ještě objevil v pár filmech, jeden z nich je například Lásky jedné plavovlásky. Štěstí ho ale opustilo v 61 letech, kdy mu lékaři diagnostikovali nádor v močovém měchýři, ten se stal herci bohužel i osudným a na jeho následky také zemřel.

Helena Růžičková jako představitelka Heduš Homolkové

Věhlasnou herečku Helenu Růžičkovou asi netřeba dlouze představovat. Tato energická a úžasná žena zazářila stejně tak i v trilogii Slunce, seno, nebo ve filmu Adéla ještě nevečeřela. Filmových inscenací, kde si zahrála, je zkrátka nespočet. Právě film o Homolkových ji proslavil. Helena za svůj život bojovala s nadměrnou hmotností, vážila přes 200 kilo. Osudnou si jí stala bohužel rakovina, která ji zkrátila značným způsobem život a dožila se pouhých 67 let.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Prevít jménem rakovina. Kdo z celebrit s ní bojuje?

Toto jsou poslední Ivaniny fotky s Karlem Gottem. Slabší povahy rozhodně dojmou až k slzám

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jít na první schůzku s celou řadou očekávání, která musí partner splňovat, je velmi kontraproduktivní. Jestliže se chcete seznámit, nemůžete čekat, že protějšek splní vaše představy během krátkého setkání v kavárně. Rychlé soudy jsou špatné soudy.
Přemýšlíte, jakým dárkem obdarovat své blízké, aby z něj vyzařovalo „darování od srdce“? Víte, že nejlepší dárky jsou přece ty domácí?
Všichni moc dobře víme, že vlivem času se naše tělo mění. Nejdříve to spatříme na pokožce, která začne postupně a docela viditelně ochabovat, ztrácet svou pevnost a sílu. To samé se však děje se svaly v celém našem těle, přičemž výjimkou nejsou ani svaly pánevního dna včetně vagíny, které je třeba posilovat nejen pro lepší pocit z intimních prožitků, ale i z důvodu prevence v rámci inkontinence a dalších obtíží. A právě o tréninku věrné kamarádky bude tento článek. Na co se během cvičení zaměřit?
Horská túra nelze srovnávat s běžnou procházkou okolo domu. Při horské túře strávíte chůzí klidně celý den a často se nejedná o odpočinkový výkon ani z hlediska náročnosti trasy. Když se rozhodnete zdolat nějaký vrchol, případně jiný vysoko položený cíl, polovinu cesty stoupáte nahoru a druhou polovinu zase musíte brzdit z kopce, až vás z toho bolí kolena a prsty na nohou.
Výběrem svatebních šatů stráví mnoho nevěst i několik týdnů. Patříte k těm, které se nemohou rozhodnout? Nechte se inspirovat módními trendy roku 2022 a možná najdete, co hledáte.
Jestli pracujete denně s počítačem, zřejmě je vám jasné, o čem je řeč. Při dlouhodobé neměnné pozici ruky se pak často objevuje její bolest. Ruka vás může pálit, mravenčit nebo v ní ztrácíte citlivost. To vše lze shrnout pod označení syndrom karpálního tunelu.
Když se řekne jóga, můžeme si představit mnoho jejích variant. Může jít o pomalé protažení celého těla, dynamickou power jógu, ale třeba i o jógu hormonální. Právě s její pomocí můžete vyřešit mnoho nepříjemností plynoucích z nevhodné hladiny hormonů v těle.
Každý rok se světu představí nové trendy, kterými se můžeme řídit při vybírání nového šatníku nebo zařizování svého bydlení. Zaměřme se nyní na trendy ze světa bydlení, které se budou krapet lišit od těch z roku 2020. Hlavní roli budou hrát přírodní materiály.
Mykóza je velmi nepříjemný, ale celkem běžný druh infekce. Její příčinou jsou houby, které se běžně vyskytují v našem prostředí. Pokud se kůže nohou nakazí, trápí ji nejen estetické nedostatky, ale také svědí nebo pálí. Při přemnožení hub dochází ke vzniku zánětů.
Na Vánoce zařizujete kromě dárků ještě dekorace. Inspirujte se jednoduchými nápady. V hlavní roli jsou svíčky, světýlka a nějaký přírodní materiál.
Každá žena občas zažívá stres anebo úzkosti – to je naprosto běžné. Nicméně nahromaděný stres dokáže pěkně potrápit a zařídit spoustu zdravotních problémů. Ale takový stres v těhotenství! Ten dokáže ovlivnit vývoj vašeho miminka – a to přece žádná z vás nechce. Jak se tedy poprat se stresem v těhotenství?

Výběr článků

Patříte mezi ty, kteří ráno bojují s nedostatkem energie? Zvoní budík, vy máte vstát, ale vám se tak nechce! Nejradši byste spali ještě další 3 hodiny... Pak nakonec vstanete, ale bez elánu, bez energie a jediné, na co se těšíte, je ranní káva. A doufáte, že právě ona vás spasí. Jenže pak uběhne pár hodin a vy potřebujete další kávu... Jak s tímto skoncovat? Jak se cítit vždy plní energie a to třeba i bez kávy? Pokračujte ve čtení článku a odpověď najdete!
Čeká vás zařizování nového bytu nebo snad rekonstrukce toho stávajícího? Inspirujte se trendy v bydlení pro rok 2022. Cílem pro nadcházejících dvanáct měsíců je vytvořit ze svého domova místo, kde se budete cítit příjemně, v klidu a bezpečí.
Pohřeb je jedna z nejsmutnějších událostí v našem životě. Je tedy potřeba nic nezanedbat a rozloučit se s láskou a pokorou. Přirozenou součástí je čas na klid, truchlení a celkově zpracování této těžké události.

Nepřehlédněte

Honba za štíhlou a sexy postavou pokračuje, i když léto už je dávno za námi. Lidé se zkrátka chtějí udržovat v kondici. S nedávnými vánočními svátky však byla píle trochu mařena vynikajícím cukrovím a samými smaženými pokrmy. Během tohoto období na sklonku roku je třeba vykázat opravdu pevnou vůli, díky které odoláte i alkoholu. Především ten je při cvičení jedním velkým tabu.
Dnešní společnost často klade na ženy tlak ve smyslu partnerských vztahů, ačkoliv mnohé z nás volí cestu svobody a samostatnosti. Proč je ale tak často stigmatizováno být single, zejména když se jedná o vlastní rozhodnutí? V dnešním článku na Dámské Lize prozkoumáváme realitu života jako single ženy a zkoumáme, jak to, že jsme samy, může být prospěšné a osvobozující rozhodnutí, nikoli něco, co bychom měly vnímat jako nedostatek

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek