Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Štíhlé nohy jako ze žurnálu. Jak na ně?

Mít pevné nohy bez celulitidy – to je sen nejedné ženy. Mezi námi se najde jen malé procento těch, které jsou se svými dolními končetinami spokojené.

21. 08. 2020

Většina žen je s nohama nespokojená a touží po rapidní změně. Pro ně máme naštěstí dobrou zprávu! Existuje rovnou několik tipů a triků, jak získat pevné a štíhlé nohy, které se budou podobat těm, jež mají modelky na titulkách časopisů. 

Kontrola svého příjmu a výdeje je na místě 

Ať už chcete zhubnout nohy, břicho nebo ruce, ve všech případech platí, že člověk musí sníst méně než vydat. Neznamená to, že byste měli výrazně strouhnout svůj jídelníček, že byste se měli vzdát svačiny nebo snídaně. Naopak to znamená, že je nutné zařadit do denního harmonogramu více pohybu.  

V souvislosti s hubnutím připomínáme, že klíčem k úspěchu je strava. Kromě toho, že se budete snažit více vydat, než přijmout, pozměňte svůj jídelníček, který by se měl skládat z pestrých, vyvážených a zdravých pokrmů, v nichž nebudou chybět bílkoviny. Podle nutričních specialistů a odborníků na hubnutí jsou bílkoviny to, co nesmí chybět v žádném jídle dne. Nezáleží na tom, jestli se bude jednat o oběd, svačinu nebo večeři. Bílkoviny jsou nedílnou součástí pokrmů.  

Dodržujte pitný režim 

Opět platí, že ať už hubnete nohy nebo břicho či jinou část těla, nesmíte zapomínat na dodržování pitného režimu. Do pitného režimu spadá především voda z kohoutku (s okurkou, limetou, citronem nebo samozřejmě bez), bylinkové neslazené čaje a další, nikoli sladké šťávy, limonády nebo bublinkové nápoje a alkohol.  

Zatímco šťávy, sirupy a limonády jsou plné cukrů a prázdných kalorií, alkohol společně s kávou dehydratují organismus, tudíž způsobují, že z těla nemají možnost uniknout škodlivé látky. 

Už žádný výtah 

Jak zhubnout nohy? Stačí, když budete upřednostňovat schody před výtahem. Nezáleží na tom, jestli bydlíte v pátém nebo třetím patře. Při chůzi do schodů se ve stehnech rozproudí krev a tento jev je pro hubnutí nohou jenom přínosný.  

K TÉMATU  3 ultimátní tipy, jak ušetřit majlant při nakupování v e-shopech

Navíc se každý pohyb počítá. Nemusíte jen běhat nebo mučit se v posilovnách, i když posilování nohou je taky důležité. Stačí chůze do schodů nebo procházky na čerstvém vzduchu. To vše přispívá k tomu, abyste se jednoho dne vzbudili s nohama pevnýma a bez nehezké celulitidy.  

Nikdy neměřte výsledky hned po cvičení 

Každý člověk ví, že na kilogramech nezáleží. Více než na kilogramech se hubne na centimetrech. Proto před hubnutím nohou si stehna i lýtka změřte a po měsíci zkontrolujte své výsledky. Pamatujte ale na to, že nohy (ani jiná část těla) se nikdy neměří přímo po cvičení. Po cvičení totiž může dojít k zavodnění. Není to žádný ojedinělý jev, je to naopak naprosto běžné. K zavodnění dochází především po náročnější fyzické aktivitě. Nemusíte se však obávat toho, že byste se toho nezbavili. Zavodnění po pár dnech opadne.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:  

Nejčastější chyby po cvičení. Děláte je také? Brání vám dosáhnout vysněných cílů!

Zpátky do plavek bez jojo efektu. Jak dosáhnout zdravého a trvalého úbytku váhy? Vyhněte se zkratkám a držte se zdravých zásad

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Husté, bohaté a dlouhé vlasy chceme snad každá, proto se centrem našeho zájmu stávají nejrůznější pomocníci, kteří podpoří rychlejší růst. Když ale pomineme všelijaké vlasové produkty, existují i další účinné cesty, které společně prozkoumáme.
Léto se rychle blíží a s ním i koupání a další radovánky. Jenže ty každoročně pro mnoho žen skončí nepříjemnými potížemi. Pálení či řezání při močení bývají jejich typickými prvními příznaky. Pokud se u vás projeví, na nic nečekejte a okamžitě jednejte. Včasný zásah vás totiž může ochránit před vzplanutím problému v plné síle a následnými recidivami v podobě opakovaných problémů močových cest. Máte-li k těmto letním potížím sklony, myslete na prevenci!
Už dávno neplatí, že poctivou čokoládu poznáme jenom podle toho, kolik obsahuje kakaa. Potrpíte-li si na skutečně kvalitní suroviny a čokoláda patří k jedné z nich, pak vězte, že číst její obal se rozhodně vyplatí.
Tak ještě asi před deseti lety mělo vyhledávání partnera na internetu špatnou pověst. Ženy se bály, že inzeráty na seznamkách zadávají pouze zoufalci nebo muži, kteří touží po nezávazném sexuálním vztahu. Doba se však změnila. Internetové seznamky jsou dnes uznávaným seriózním způsobem, jak najít toho pravého. Šance je tedy vysoká.
Volné oblečení, neboli oversize, sluší prakticky všem. Také proto se drží již několik let na výsluní. Jen je třeba jednotlivé kousky správně kombinovat. Povíme si jak.
Jaké si odnesla Nela vědomosti a pocity z třetího sezení s Marcelou Hlaváčkovou v rámci koučování Emočních rovnic?
Sváteční výzdobu milujeme a nápadů na nové prvky není nikdy dost. Vánoční dekorace z recyklovaných materiálů snadno vyrobíte z toho, co máte doma po ruce. Tyhle roztomilé kousky jsou jako stvořené pro spolupráci s dětmi. Inspirujte se pro své vlastní nápady!
Dnes už většina z nás fotí mobilem. Někomu to jde dobře, jinému méně. Přestože je paměť telefonu skoro nekonečná, nač pořizovat nekvalitní a zbytečné obrázky? Máme pro vás pár základních rad a pravidel, jak fotit tak, aby byl výsledek top!
Kdo v devadesátkách nehltal seriál o partě teenagerů, jako by nebyl. Příběhy Dylana, Brandona, Brandy, Kelly a dalších hltal doslova celý svět. Jak ale dnes jejich představitelé seriálu Beverly Hills 90210 vypadají a jak žijí? Mnozí z nich už překročili padesátku a neúprosně jim táhne na šedesát.
Že kondicionér svede divy jenom na hlavě? Co vás nemá! Rychlostí blesku „opraví“ ucpaný odpad, naleští kožené boty a pohodlně nahradí pěnu na holení. Ovšem pozor, dokáže vrátit do původní velikosti i sražené oblečení!
Vlasy jsou pro ženy velice důležité. Zakládáme si na nich, bereme je jako pýchu, o kterou je potřeba se neustále starat. Někdy, i přes veškerou péči, se nevyhneme zničení a roztřepeným konečkům. Jak proti nim bojovat?
Každý máme ve svém okolí někoho, pro koho je káva tématem číslo jedna. Ať už raději pijí ristretto, espresso nebo nadýchané cappuccino, jejich den bez šálku kvalitní kávy jako by ani nebyl. A co by je pod stromečkem mohlo potěšit víc než právě výběrová káva či předměty, se kterými svůj kávový rituál pozvednou na ještě vyšší úroveň?

Výběr článků

Léto doslova svádí k procházce do lesa, která má na naše tělo pozitivní vliv. Nejen, že jsme na čerstvém vzduchu, ale také jsme prakticky bez signálu čili si odpočineme od tíhy sociálních sítí a dalších hrozeb internetového světa. Navíc si můžeme nasbírat i naši večeři – stačí se poohlédnout po houbách. Které z nich mají pozitivní vliv na zdraví?
Mnozí z nás opalování velmi podceňují, přitom jde o jednu z nejrizikovějších kratochvílí, která nám může zničit zdraví. Co všechno byste měli vědět o opalování, než si lehnete na lehátko a začnete se v žáru poledního slunce opalovat?
Řasy jsou krásnou ozdobou každé ženy a nejlépe dokážou zaujmout tehdy, když jsou husté a dlouhé. Ne každá žena takové řasy má. Nemusíte si kvůli nim lepit umělé řasy. Poradíme vám účinné tipy, jak můžete své řasy zvětšit a prodloužit. Naučte se následující tipy a můžete se dočkat řas, které jste si vždy přáli.

Nepřehlédněte

Nevěra zasáhne fatálně každý vztah. Může však být také poučením a východiskem pro vybudování vztahu lepšího.
Pandemie koronaviru neoslabuje a brzy se k ní přidá ještě podzimní vlna respiračních onemocnění. Nápor na imunitu tak ještě vzroste. Abyste zůstali fit a složité období přečkali, měli byste co nejvíce posílit obranyschopnost. Ideální podporou jsou vitaminy D a C. Soutěžte s námi a vyhrajte balíček kvalitních doplňků stravy značky Naturevia, kde oba důležité ochránce zdraví najdete.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek