Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Chcete opravdu silný antioxidant s vitaminem C? Vyzkoušejte toto zázračné ovoce

V dnešní době je velmi jednoduché zajít do obchodu a koupit si síťku pomerančů nebo citronů. Je to samozřejmě skvělé řešení vitaminu C, rozhodně lepší než polykání tabletek, které kromě vitaminu C obsahují celou řadu dalších nepotřebných látek.
angrešt
V dnešní době je velmi jednoduché zajít do obchodu a koupit si síťku pomerančů nebo citronů. Je to samozřejmě skvělé řešení vitaminu C, rozhodně lepší než polykání tabletek, které kromě vitaminu C obsahují celou řadu dalších nepotřebných látek. (zdroj foto: pixabay.com)

15. 09. 2020

15. 09. 2020

Trápí-li vás nějaká viróza, nachlazení nebo se cítíte unavení, je vitamin C skvělým řešením. Budete překvapeni, až zjistíte, že citrusy nejsou jediným bohatým zdrojem céčka. Mnohem větší obsah vitaminu C má totiž ovoce, na které se v poslední době velmi zapomíná.

Příval vitaminu C

Dnes budete možná hodně překvapeni. Máme pro vás zajímavou zprávu o ovoci, které není sice tolik populární jako jablko nebo banány, nicméně jeho účinky jsou opravdu ohromující. Pokud toužíte po očistě organismu a přívalu vitaminu C do svého těla, nemusíte hledat žádné tobolky nebo kupovat celé hromady pomerančů nebo citronů. Zajděte si na svoji zahrádku a zamiřte ke keříku s angreštem. Toto ovoce je cennější než citrusy, ale bohužel se na něj u nás často zapomíná. Přiznejte si, jak často vídáte angrešt v obchodech? Moc ne, že? Pojďte to změnit a začněte si pěstovat angrešt sami.

Nejsilnější antioxidant

Tento nenápadný keřík, který na sobě nese malé chlupaté bobulky zelné barvy je velmi populárním ovocem, nicméně se o něm téměř nemluví. Svého času se angrešt pěstoval na každé zahrádce, ale byl také velmi častým lesním plodem. Ještě v dnešní době byste ho určitě někde našli. Je velká chyba, že lidé na angrešt zapomínají, protože se jedná o jeden z nejsilnějších antioxidantů na světě.

Přírodní kartáč střev

Představte si, že sníte hrst angreštu. Možná se u toho trochu zašklebíte, ale zároveň do sebe dostanete vitamin C v množství, které by obsahovalo nejméně 20 pomerančů. Mimo obrovské množství vitaminu C, má angrešt celou řadu dalších benefitů, jako například obsah vlákniny. Pokud tedy chcete pořádně pročistit střeva, začněte užívat tento přírodní kartáč střev. Uvidíte, že se brzy budete cítit opět skvěle.

K TÉMATU  Jak na správné stravování v létě

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Napijte se vůně šeříku. Chutná, pomáhá od bolestí, krášlí a léčí

Chia semínka i obyčejné jablko. Seznamte se s nejzdravějšími superpotravinami

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

V posledních letech získávají stále více na popularitě předlohy pro rodinné kroniky, které mají inspirovat babičky a dědečky k vyprávění o rodinné historii. Zájem určitě oživil i populární televizní seriál, v němž právě touto formou autoři zmapovali více než padesát let českých dějin. Rodokmeny jsou prostě v módě.
Člověk si nikdy ničím nemůže být úplně jistý, já jsem si ale byla jistá, že prožívám konečně pravou lásku. Měla jsem plány do budoucna, konečně jsem chtěla založit rodinu, po které jsem tolik toužila. S přítelem jsme spolu začínali už společný čtvrtý rok, už byl čas.
Svým tvarem trochu připomíná mrkev. Jindy zase mívá kulatý tvar a na pohled tak připomíná přerostlou ředkvičku. O čem je řeč? O zelenině, kterou mnoho lidí (ne)vědomě přehlíží a do jídelníčku ji zařazuje jen zřídka. Znáte bílou ředkev?
Migréna - každá žena ví, jak může onemocnění vyřadit ze života. Většinou člověka popadne ve chvíli, kdy na pár dní nastoupila do vlaku života také menstruace. Zatímco někoho provází celým tímto obdobím, u jiného nepobude déle než den. Aby vás nemocnění příště minulo, prozradíme vám, jak jí předcházet.
Aby byla naše pleť krásná a dokonalá po celý rok, je zapotřebí věnovat ji tu správnou péči. Součástí zimní péče o pokožku by měla být kromě ochrany proti mrazu i dostatečná hydratace. Jakými pravidly je dobré se v zimě řídit, abychom si udržely mladistvý vzhled a zdravou pleť?
Také někdy nerozumíte tomu, kde se ve vás vzaly negativní pocity? Jak je možné, že se najednou cítíte špatně a podrážděně? Co kdybych vám prozradila, že za to může dokonce i to, co jíte! Možná je to pro vás novinka. Každopádně pojďme si o tom povědět více. V tomto článku pochopíte, jak je to vůbec možné a jak to můžete změnit k lepšímu. Takže určitě pokračujte ve čtení, aby vaše nálada byla už jen lepší a lepší!
Trendem poslední doby, zejména mezi mladými lidmi na různých sociálních platformách, je pojem zvaný body count. Možná už jste o něm slyšeli, možná vás úplně minul. Co to ten body count vlastně je? Proč se najednou tolik řeší? A co o nás vypovídá?
Jaká zvířátka máme doma nejčastěji? Jsou to samozřejmě kočky a psi. Každý jedinec má jinou povahu, vždycky je ale milujeme. Tihle domácí mazlíčci mají jedno společné - když si hrají, stojí to za to a často nás překvapí něčím novým, čemu se rádi zasmějeme. Podívejte se na video!
Plavky neodmyslitelně patří k létu. Jelikož se plavková sezona blíží rychlostí blesku, mělo by se zmínit to, jaké plavky se nosily dříve, a jaké se budou nosit letos.
Sezóna klíšťat už nastala. Že se kvůli tomu bojíte do přírody, abyste si domů nepřinesli boreliózu nebo klíšťovou encefalitidu? V tom případě pro vás máme dobrou zprávu, nemusíte se vzdávat přírody, abyste žádné klíště nepřilákali. Stačí se jen dostatečně chránit a vsadit na prevenci.

Výběr článků

„Chtěla jsem dětem stačit, abych nefuněla po pár krocích jako parní lokomotiva. A samozřejmě jsem chtěla, aby měl manžel zpět tu ženu, kterou před lety poznal. A musím se přiznat, že jsem to dělala i kvůli svému sebevědomí a také zdraví.,“ svěřuje se usměvavá Tereza. Po několika neúspěšných pokusech o zhubnutí si mladá maminka Tereza našla cestu pomocí OB kliniky v Praze. Vzorem jí byla kamarádka, která sama podstoupila chirurgickou léčbu a motivací manžel a dvě malé děti.
Začínáte pociťovat nepříznivé příznaky menopauzy nebo se jim chcete do budoucna co nejvíce vyhnout? Přinášíme vám pár tipů, jak toho docílit.
Letos oslavila osmdesáté sedmé narozeniny. Jaký je příběh jedné z nejkrásnějších hereček, které kdy po této planetě chodily? Sophia Loren si prožila svůj dokonalý americký sen.

Nepřehlédněte

Kocour Haburu je velkým fanouškem hry na piano. Rád na něm usíná, když se z něj line melodie ukolébavky. Ponořte se do klidu spolu s ním!
Léto je bohužel u konce. Spolu s tím přišel ten správný čas naladit se na podzimní atmosféru a sladit s ní také barvy v šatníku. Rok co rok módní návrháři přicházejí s novými trendy a ani letos tomu nebude jinak. Na co se v případě podzimní módy můžete těšit?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek