Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Jana (38): Švagrová proti mně poštvala celou rodinu. Záviděla mi

Janina rodina byla soudržná. Scházeli se u babičky a rádi spolu trávili víkendový čas. Vše se změnilo, když si její bratr našel Ninu. Zprvu to vypadalo, že bude švagrová docela milá, nakonec ale dokázala proti Janě poštvat celou rodinu, včetně tolik milovaného bratra. A to všechno proto, že jí záviděla.
žena
Švagrová proti mne poštvala celou rodinu. Snad je ještě někdy získám zpět. (zdroj foto: pixabay.com)

23. 07. 2020

Šťastná rodina

Janina rodina byla jako z časopisu. V neděli odpoledne se scházeli u babičky a trávili spolu čas. Udržovali jí zahradu, hráli hry nebo jen tak posedávali a povídali si u dobrot, které společně donesli. Jana se tak naučila, že rodina je vždy na prvním místě. Vystudovala psychologii s vědomím, že bude pomáhat dětem, které takové štěstí neměly, a vyrůstají v neúplných rodinách. Jana věřila, že pozitivním přístupem se jí podaří vykouzlit opět úsměv a sebevědomí u dětí vyrůstajících v dětských domovech. Rodina byla pro ni tou nejlepší motivací, dokud nepřišla nová švagrová.

Brácha si našel novou paní

Vše se začalo měnit, když si brácha dovedl novou paní. Vztah s bývalou přítelkyní mu nevyšel, a Nina byla jeho kolegyně z práce, která čekala, až bude sám. Moc se jí líbil. Brácha ji začal brávat s sebou na nedělní rodinné sešlosti u babičky. A Jana si začala všímat, že celá atmosféra se začala pomalu proměňovat. Dřív si všichni povídali, a i když se našla situace, kdy si nerozuměli, pokaždé se další týden sešli a podívali se na tu situaci s nadhledem a úsměvem. Ale od té doby, co začala jezdit Nina, to bylo jiné.

Ze začátku vypadala fajn, ale mělo to jeden háček

Ze začátku se přitom švagrová zdála fajn. Byla přátelská a milá. Ale jedné věci si Jana všímala – Nině vyloženě vadil jejich krásný vztah, jaký spolu s bratrem měla. Šlo vidět, že jí není příjemné, když spolu s bratrem probírají některá témata sami, a nechtějí být rušeni. Dokonce si všimla, že se Nina snaží o to, aby je od sebe oddělila.

dívka
Některé lidi prostě nedokážeme na první pohled odhadnout. (zdroj foto: pixabay.com)

Brácha často říkal, jak je super mít ségru, se kterou si i v dospělosti rozumí. Šlo vidět, jak to v Nině bublá. Najednou začali jezdit na víkendy pryč, i když tohle nikdy nedělali. Vypadalo to, že se jej snaží oddělit od rodiny. A když už se objevili, Nina měla nemístné poznámky k Janině práci. Postupně se přidával i bratr. Bohužel Nině tohle nestačilo.

K TÉMATU  Naučné aplikace pro děti spojí jejich zájem o smartphony s něčím užitečným. Budou bavit děti i vás!

Pozvánka na svatbu nepřišla

Nina si bratra natolik získala, že ji brzy požádal o ruku. Všichni se začali těšit na krásnou svatbu. Neshody stranou, pro Janu je přeci důležité, že je brácha šťastný. Těšila se ale zbytečně. Pozvání na svatbu nedostala. Když se na to bráchy ptala, neodpověděl jí. Ostatní členové rodiny však najednou k Janě měli úplně jiný přístup. Šlo vidět, že je švagrová poštvala proti ní. Začali se k ní chovat odtažitě, nebo měli nemístné poznámky typu: „určitě nás zkoumáš, abys to mohla využít pro tu tvoji cvokařskou práci.“ Nina jí dříve prozradila, že chtěla studovat psychologii, ale že jí nepřijali na vysokou, tak teď prodává v kiosku.

Hádky a ztráta rodiny

Situace se nezlepšovala. Místo nedělní pohody u babičky se tam všichni začali hádat. Jana nechápala, že to Nině může takto procházet. Moc dobře ze své psychologické praxe věděla, jak moc dokáže silný jedinec narušit celý kolektiv. Jednou už to nevydržela a řekla všem, že jí je líto, jak se vše takhle změnilo. Že nechápe, proč všichni najednou poslouchají Ninu a proč nejsou tak soudržní jako dříve. Vysmáli se jí. Jana věděla, že ztrácí bratra i zbytek rodiny. A to všechno proto, že jí Nina záviděla její krásný vztah s bratrem. Brácha s ní přerušil veškerou komunikaci.

Zlomená Jana přestala na víkendová setkání jezdit. Ztratila nejen bratra, ale i zbytek rodiny. A to všechno kvůli závistivé švagrové. Nakonec se rozhodla, že se přestěhuje, a začne svůj život jinde a znovu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Judita (24): Mám krásné tělo, ale šťastná nejsem. Z malíře i fotografa se vyklubali úchylové

Nikola (37): „Stalker mě málem připravil o rozum.“

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Bydlíte ve vlastním domě a přemýšlíte, jak do budoucna co nejvíce uspořit na energiích? Krátkodobým řešením je samozřejmě snížení její spotřeby. Ale není řešením udržitelným. Jediný krok do budoucnosti, který má v této oblasti smysl, je zajistit si zdroje vlastní. I stát už to ví, a tak poskytuje dotace na energetickou samostatnost nebo alespoň snížení energetické náročnosti bydlení
Ačkoliv z vědeckého hlediska se může zdát, že barva očí nemůže mít s povahou člověka pranic společného, nenechte se mýlit. Mnoho starověkých národů věřilo, že barva očí má svůj význam. Najděte si v článku svou barvu očí a zjistěte, co říká o vaší osobnosti!
Neo mint neboli pastelově zelená. Už teď známe trendy v bydlení pro příští rok, a přinášíme ochutnávku interiérů s tímto odstínem barvy.
Black House má jednu zvláštnost. Voda v mělkém vnitřním bazénu umí v kombinaci s prosklenými stěnami odrážet sluneční světlo do každé části domu. Je koncipován pro maximální využití nepřímého slunečního záření. Podívejte se na tu nádheru.
Zápach z pračky dokáže pořádně znepříjemnit život. Kromě toho, že se šíří po celé koupelně, může zasáhnout i prádlo. Příčin může být víc, ale většinou je problém přímo v pračce. Máme proto pro vás pár tipů, které vám pomohou udržet pračku ve skvělé kondici.
Současná komplikovaná doba COVIDU-19 přinesla s sebou mnohé změny, se kterými se musíme ve svých životech poprat. Jednou z těchto změn je i karanténa. Obzvláště náročná je v případě rodin s dětmi. Přinášíme vám několik tipů, jak děti během karantény zabavit.
Rostlinné kmenové buňky patří mezi nejnovější objevy se skvělým potenciálem řešit běžné problémy spojené se stárnutím pokožky. Jejich vývoj se dere kupředu až vzrušujícím tempem a na rozdíl od živočišných kmenových buněk neexistuje ani žádný etický či právní argument proti jejich použití v kosmetice. Už na první pohled slibují naprosto neodolatelné výsledky. Mohou ale rostlinné kmenové buňky z ovoce, květů či jiné vegetace udržet krásu a mladí každé pleti? Pojďme se do tohoto tématu ponořit a zjistit to.
Historie nás často fascinuje. Proč se zabývat dějinami státu nebo světa, když ta nejlepší učebnice historie vás může čekat ve vlastní rodině. Sestavte si rodokmen a uvidíte. Třeba získáte nové příbuzné a s nimi nové vztahy, nové zajímavé kontakty a přátele nebo překvapivé odhalení!
Našli jste v domácnosti potravinové moly? Neznamená to, že u vás doma vládne chaos a nepořádek. Nejčastěji se do našich obydlí tito malí škůdci dostanou v tašce s potravinami. Ano, nejčastěji si je domů přineseme. Druhá možnost, jak se dostanou dovnitř je, že přijdou od sousedů nebo dovnitř vlezou okny. Naštěstí způsobů, jak se jich zbavit, je několik. Proto, pokud nezabere jeden, vyzkoušejte další!
Kdy je vhodné si dopřát si saunu kdy se vyplatí ulevit chodidlům? Horoskop krásy a duševního zdraví od astroložky Nadi Šmídové vám napoví, co byste měly očekávat, a čemu se tento týden raději vyhnout.
Život dokáže mít smysl pro humor. Jednu chvíli jste nahoře, potom zas dole, a události se občas dějí zdánlivě bez přičinění. Podívejte se na video, které je původně krátkým filmem "One Man's Loss" od Phila Sansoma, a zde ho v sestřihu použil německý zpěvák Hagen Stoll. I takhle hořkosladký dokáže život být!
V životě se můžeme setkat s celou spoustou onemocnění. Zatímco nad některými jenom mávneme rukou, jiné nás mohou výrazně poznamenat do konce života. A zatímco některé nám jsou moc dobře známé, nad jinými visí jeden obrovský otazník. Přesně takovou nemocí je i Bechtěrevova nemoc či také Bechtěrevova choroba.

Výběr článků

Správný výběr varné desky do značné míry ovlivňuje kvalitu a rychlost i energetickou náročnost vaření. Základními kritérii pro výběr správného modelu jsou výkon, velikost a bezpečnost používání. Zorientujte se v názvosloví a vyberte si tu správnou varnou desku pro vás.
Rozhodli jste se zhubnout přebytečná kila? Chcete konečně dosáhnout vysněné štíhlé linie? Doporučujeme vsadit na plavání. Jen málokdo si uvědomuje, jak efektivním sportem plavání vlastně je. Pojďme si prozradit, jak dlouho musíme plavat, abychom konečně zhubli.
Sedací souprava je obvykle jedním z nejvýznamnějších kusů nábytku v celém bytě. Tvoří dominantu každého obývacího pokoje, takže vybrat si tu pravou pro vás je nesmírně důležité. Nejen že by měla být pohodlná a pěkně vypadat, ale také je potřeba ji zasadit do okolního interiéru tak, aby ladila s ostatním nábytkem a použitými barvami ve vašem obývacím pokoji.

Nepřehlédněte

High Desert Modern house se nachází v malém městě Bend v americkém Oregonu, v dosahu horských sjezdovek. Překrásná rezidence vás svým řešením uchvátí. Hlavní myšlenkou domu jsou posuvné panely, které mohou úplně oddělit a doslova skrýt jednotlivé prostory navzájem.
Tak, jako v zimě nechodíte v sandálech, své chce i vaše hlava, aby netrpěla následky podchlazení, či dokonce omrzlinami. Možná vám ale připadá, že když si dáte na hlavu nějakou pokrývku, utrpí váš vzhled natolik, že to raději risknete. Není ale lepší mít uši pěkně v teple?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek