Neděle , 05. 05. 2024

Klaudie

Jednoduché cvičení na bolest zad vám pomůže zbavit se trápení. Mnohdy lépe než prášky

Bolesti zad jsou velkým problémem naší populace. Mají mnoho příčin. Od špatného a dlouhodobého sezení, přes špatné držení těla, až po přetěžování, nebo třeba špatné matrace na našich postelích.

03. 04. 2020

03. 04. 2020

Pokud i vás čas od času tento problém trápí, poradíme vám, co na bolest zad zabírá nejlépe.

Cvičení je lepší než prášky

Mnoho lidí udělá tu nejjednodušší věc, kterou může. Sáhne po prášcích, které sice utlumí bolest, ale samotným problémům nijak nepomohou. Navíc se s každou tabletou do těla dostává zcela zbytečná chemie. Lepším řešením je cvičení, které nejenom uleví od bolesti, ale má i preventivní účinek. Kromě toho může prospět i dýchání, trávení, svalstvu, psychice, mozku nebo kondici. To už jsou dobré důvody, proč začít cvičit, co říkáte?

Na bolest zad jeden prostý cvik

Tento cvik znají všichni, kteří někdy cvičili jógu. Jedná se o polohu takzvané kobylky. V originálním názvosloví je to „locust pose“. A nebojte se, rozhodně kobylku nebudete napodobovat v pravém slova smyslu. Jde o polohu, která ji jenom připomíná. Do té se stačí dostat a chvíli držet. Základem by měla být podložka a pohodlné oblečení. Máte? Pokud ano, můžete jít na to.

Poloha kobylky je jednoduchá

Jdeme na to. Začíná se na podložce, v poloze na břichu. Takto ležíte, nohy máte nataženy, ruce jsou podél těla, dlaně jsou vzhůru. Z této základní, odpočinkové polohy se musíte dostat do té správné.

Základem je správně zvednout své tělo. Nejprve zvedněte hlavu a potom lehce zvedejte horní část vašeho těla. Tedy váš trup. Druhou fází je zvedat nohy. Minimálně kolena by měla být nad zemí.

Jakmile uděláte první kroky k dosažení této pozice jógy, je třeba ji následně vypilovat, aby byla technicky správně. Nohy by měly být stále natažené, kolena nad zemí. Trup by měl být také nad zemí, záda by měla být rovná. Hlava a pohled míří směrem dopředu. Ruce jsou lehce nad zemí, dlaně stále míří směrem vzhůru.

K TÉMATU  Kolik soli už je v jídle hodně? Potraviny obsahují sůl i bez vašeho dochucování! Víme, jak snadno snížit její příjem.

Vydržte co nejdéle

Jakmile pozice kobylky dosáhnete, je třeba v této poloze vytrvat. Pro začátečníky stačí 10 sekund, u pokročilých to může být i minuta. Potom své tělo uvolněte, znovu si lehněte, vydýchejte se a potom cvik ještě několikrát za sebou opakujte.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Stres je častou příčinou bolestí v zádech. Co změnit a jak se jich zbavit

Za bolesti zad může často špatné sezení. Upravte své návyky a problému předejděte

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Cesta k úspěšné kariéře může být složitá a plná výzev. Manažeři musejí být schopni rychle a efektivně implementovat své znalosti do pracovních procesů, rychle a správně rozhodovat a mít široký rozhled.
Následujete každoroční trendy předních designérů z Česka i celého světa? Pak se letos budete divit. Stříbrné barvě totiž odzvonilo. Co ji nahradí?
Ve světě kosmetiky najdeme celou spoustu zajímavých produktů. Zatímco některé jenom oživí naši unavenou pleť, jiné toho umí daleko víc. Mluvíme kupříkladu o ricinovém oleji, který je tím, co ženě nesmí chybět v koupelně.
Snad každá žena má své problémové partie, na kterých se ukazuje drobná pomerančová kůže nebo větší celulitida. Boj proti celulitidě není snadný, avšak ne nemožný. Proto můžete vyzkoušet tyto účinné tipy, které vás pomerančové kůže snadno zbaví nebo zmírní její další růst. Vyzkoušejte následující triky a mějte svou pokožku pod kontrolou.
Proč na ruce mít hodinky, které jen ukazují čas? Mohou mít celou řadu další inteligentních funkcí, které nám mohou usnadnit život. Zejména pokud jsme ve spěchu a nemáme čas lovit mobilní telefon z kabelky či kapsy, abychom se podívali, kdo nám zrovna telefonuje. To je ale jen jedna z výhod chytrých hodinek. Podle čeho se dají vybírat chytré hodinky?
Připadáte si zmatení z toho, co vlastně jíst? V dnešní době jsme přehlcení velkým množstvím informací o stravě! Někdo radí jeden výživový směr a druhý zas radí jiný výživový směr. Takže jak se má pak člověk v tom vyznat, že? V dnešním článku vás seznámím s největšími výživovými chybami. Poté už se nebudete muset starat o to, jaký výživový směr je nejlepší. Stačí totiž přestat dělat následující chyby a máte vyhráno! 
Mužské a ženské práce. Ve světě, kde je genderová rovnost denně probírána v médiích, je toto dělení skoro sprostým slovem. Jak to máte doma vy? Máte mužské a ženské práce nebo je vše jen na vás?
Ženšen mnohým z nás něco říká, ale přesně definovat, k čemu vlastně slouží, je pro obyčejného laika nadmíru těžké. Přitom ženšen představuje důležitou bylinu, jejíž vlastnosti zná každý zkušený lékárník.
I přes to, že nás občas potrápí nepříjemné deště, léto je stále v plném proudu a sním jsou stále ještě otevřené dveře pro výlet na kole. Je však potřeba mít na mysli, že pokud berete cyklistiku alespoň trochu vážně, existuje řada doplňků, které vám zážitek z jízdy značně vylepší! Pojďme se společně podívat, čím vším můžete podpořit svůj dokonalý cyklo výlet ať už sám, s přáteli, či rodinou. 
To, že je snídaně základ, už jste slyšela mockrát. Jenže jakou si dát, abyste se konečně zbavila toho břicha či celkově zhubla? Víme a prozradíme!
Být na dítě sama není bůhví jaký med, to nám jistě potvrdí každá žena, která si tím prošla. Ať už se jedná a sociální, finanční nebo časovou nesvobodu. Jak si s tím vším poradit?
Jsou konečně vidět výsledky po dlouhých týdnech strávených v posilovně? Konečně se ukazují buchtičky na břiše, kvůli kterým jste poslední měsíce nejedli sladkosti a drželi si zdravý jídelníček? Nezmařte svou dlouhou snahu a vyhněte se několika věcem, po kterých se tloustne, a to extrémně rychle.

Výběr článků

Topná sezona je tady, což znamená, že většina lidí přemýšlí nad tím, jestli nezainvestuje do nějakého úspornějšího zařízení. Přece jenom výdaje na energie kvůli konci roku sahají do nemilých výšin a většina lidí hledá možnosti, jak trochu ušetřit. Investice do úspornějšího vytápění je rozhodně jedna z cest stejně jako změna dodavatele elektřiny či plynu. Druhým zmíněným se však nezabývejme a raději si prozraďme, jak vytápět rodinný dům. 
Amarant zní tak trochu mysticky a připomíná nějaké zaklínadlo. Jedná se však o potravinu, kterou můžete použít jako přílohu nebo si z něj udělat kaši. Vyzkoušejte ho a třeba si právě u vás v rodině najde v jídelníčku své stálé místo.
Plánujete svou zahradu krásně osvítit? Chcete na ní strávit následující teplé měsíce? Osvětlení na zahradu zkrátka patří. Je součástí vašich večerů s přáteli i grilovacích večírků. Je to nejen stylový prvek, ale také mluvíme o funkční a praktické části zahrady zabraňující mnoha nepříjemným nehodám jako jsou pády ze schodů, pády do bazénů, jezírek a podobně. Vyberte si osvětlení na zahradu správně a střízlivě.

Nepřehlédněte

Ryan Reynolds a Blake Lively jsou v současnosti jedním z nejoblíbenějších párů v Hollywoodu. Je úžasné pozorovat, jak se spolu smějí, pošťuchují se na sociálních sítích a navzájem se pracovně podporují. Ačkoliv letos oslavili teprve deset let od svatby, které stvrdili očekáváním čtvrtého dítěte, věříme, že téhle dvojici to vydrží klidně i dalších padesát let.
Taky jste už zkoušeli všechno možné, ale kila stále nejdou dolů? Už vás přestává bavit ten koloběh diet a poté opětovného přejídání? V dnešním článku vás seznámím s jednou metodou, díky které zaručeně zhubnete! A víte, co je na tom nejlepší? Že žádné diety a restrikce vás nečekají!

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek