Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Jak předejít krizi, když svou práci vykonáváte práci z domova

Pokud pracujete z domova, například tvoříte weby, píšete články nebo se věnujete jinému odvětví, jistě se setkáváte s problémy, které provází snad každého. Práci z domova si určujete sami, volíte si pracovní dobu i množství práce.
homeoffice
Při práci s počítačem byste měli myslet na světelné podmínky- (zdroj foto: 123rf.com)

Doma toho můžete tvořit mnoho, udělat si pauzu na jídlo nebo na nějaké povinnosti. Často se stává, že tak práci odkládáte a přicházíte o peníze pouze kvůli přílišné volnosti. Jak tedy předejít problémům při takzvaném home office?

Pracovní prostředí

Je třeba volit vhodné pracovní prostředí. Práce u notebooku vyžaduje správné sezení, aby vás po čase neprovázely problémy se zády. Vytvořte si doma místo pouze pro práci a té se věnujte pouze zde. Nejlépe pohodlná židle a kancelářský stůl někde v místnosti postačí.

Je třeba odpojit vaši práci od běžného života, abyste dokázali fungovat, socializovat se a rozvíjet. Po delší době je i tak možné, že vaše práce začne být příliš stereotypní, proto je vhodné změnit pracovní místo úplně. Zajděte si do kavárny, objednejte si dobrou kávu či něco dobrého k pití a pracujte. Taková změna vám pomůže se dostat z osamělého stereotypního života.

Faktory ovlivňující kvalitu

Krize bývá způsobena i mnoha okolními faktory. Nedostatečný přísun vzduchu, který pravděpodobně při delším pobytu v jedné místnosti nevnímáte, je třeba vyvažovat. Po pár hodinách vyvětrejte místnost a hned se bude pracovat lépe. Pocit únavy je kromě zadýchané místnosti možné získat nedostatkem spánku, nedostatečným pohybem a přísunem tekutin.

Snažte se spát stále stejný počet hodin, ne příliš dlouho a raději se naučte vzbudit se dříve. Ranní práce vám pak rozšiřuje možnosti, kterým můžete věnovat zbytek dne. Například pro prosezeném dni u počítače je dobré zacvičit si, jít se projít nebo do posilovny. Zkuste několik dní pouze ležet a zjistíte, jaký vliv to bude mít na vaši motivaci k pohybu. Stejně tak je třeba pít dost vody, aby se tělo dostatečně okysličovalo.

Socializujte se

Práci z domova je vhodné doplnit alespoň jednou, nejlépe dvakrát týdně o setkání s přáteli. Každý den se doma vidíte s tou samou osobou nebo dokonce bydlíte úplně sami a to pro psychické zdraví není přínosné. Setkávání se s ostatními lidmi vám posílí psychické zdraví a vy se navíc naučíte nemyslet jen na práci.

K TÉMATU  Smog zabíjí! Je všude kolem nás. Komu a jak nejvíce škodí? Jak se proti němu můžete chránit?

Práci z domova si pečlivě organizujte

Nejlepší však, co můžete udělat pro zbytek týdne, kdy se s nikým nesetkáváte a jste pouze doma, je organizace. Být sám tři dny za sebou se pro daného člověka zdá jako věčnost, proto je ideální mít předem promyšlený rozvrh prací, přestávek a povinností. Předejdete tak chaosu a sepsání harmonogramu vám umožní lépe zvládat tyto osamělé dny.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Nemusíte mít přímo roubenku nebo srub. Dřevěný interiér sluší každé chatě, ale můžete se jím obklopit i doma. Tento klasický materiál bude v módě pořád. Dřevo existuje v mnoha variantách i barvách a s jeho pomocí vytvoříte neopakovatelné bydlení. Působí příjemně a je také zdravotně naprosto nezávadné. Prohlédněte si krásné interiéry, kde je hlavním motivem právě dřevo.
Nepříjemná nemoc, která hýbe současným světovým děním, se nevyhýbá ani známým osobnostem. Kdo ze slavných bojuje s nemocí COVID-19 a jaké má příznaky?
Když jsem někdy před třiceti lety dostala od tety z Německa plavky s našitou sukýnkou, byla jsem naštvaná a styděla se v nich jít s kamarády k vodě. A vida, přešlo pár desítek let a je to hit sezóny. Retro je prostě tady. Jaká bude plážová móda pro rok 2019?
Aloe vera je rostlina, která se velmi často označuje za zázrak v květináči. Zdravotní benefity a léčivé účinky této drobné dužinaté a nijak nevýrazné rostliny jsou totiž až dech beroucí. Nemůžeme se divit tomu, že se mezi námi najde tolik lidí, kteří chtějí zázračnou aloe vypěstovat. Bohužel ne každý je zběhlý v pěstování. Jak tedy na to? Jak na pěstování aloe, která nám pomůže při akné i popáleninách?
Christian Dior, ikona módního světa. Zakladatel francouzské značky Dior, jejíž historie sahá do 40. let 20. století. Zákazníkům z celého světa nabízí jedny z nejkrásnějších oděvů, ať už jde o běžné modely nebo haute couture, šaty vysoké krejčoviny. Jaký příběh stojí za vznikem této značky?
Určitě jste i v zimě potkávaly spoustu lidí v teniskách. Již několik let je to módní obuv pro všechny příležitosti. A právě přicházející teplé období nám dovolí více využít přednosti této pohodlné obuvi.
Trápí vás povadlá pleť? Ráda byste zase vypadala o pár let mladší, ale nechcete se dát na milost plastickým chirurgům? Je tu i jiné řešení, které jsme pro vás testovali: Galvanická žehlička od Nu Skin.
Neustálé pochybnosti o sobě. Kritika své postavy, kritika svého chování. Nedůvěra v dosažení stanovených cílů... Poznává se v tomto některá z vás? Přály byste si, ženy, mít se více rády? V dnešním článku si povíme, jak na to! Jak se mít ráda, jak zlepšit své sebevědomí a jak zkrátka zazářit!
Čekáte přírůstek do rodiny? Gratulujeme! Jednou z velice krásných povinností, která na vás v budoucích měsících čeká, vymýšlení, jak zařídíte pokojíček. Jaké jsou novinky, které vás potěší, a co by v pokojíček pro miminko rozhodně nemělo chybět?
Zvládání rodinného života může být výzvou, ale s několika jednoduchými a efektivními tipy můžete vytvořit harmonii a organizaci ve svém domově. V našem článku "Tipy na organizaci rodinného života" vám přinášíme osvědčené strategie a triky, jak lépe spravovat čas, úkoly a komunikaci ve vaší rodině. Od plánování rodinných aktivit po efektivní rozdělování domácích povinností – objevte praktické rady, které vám pomohou vytvořit klidný a organizovaný rodinný život. Dejte nám šanci vám přinést jednoduchost do každodenního chaosu!
Kdo by netoužil po tom žít v domácnosti, která se vzhledově podobá královskému paláci! Pokud jste zastánci kombinace romantiky a možná malého kýče, anglický styl bydlení je pro vás to pravé. A i když nežijete na anglickém venkově, můžete takto zařízený příbytek mít. Stačí se držet několika pravidel.
I když školy a školky fungují, tak většina dětí v nich moc času netráví. Stačí jim totiž pár dnů v kolektivu a onemocní. Chřipku střídá nachlazení či angína. Během měsíců, kdy byly doma a nosily roušky, se oslabila jejich přirozená obranyschopnost a nyní jim stačí málo. Tohle byste měli udělat, abyste jejich imunitu opět nastartovali a vaše ratolesti trávily více času v lavici než v posteli.

Výběr článků

Pod střechou každé domácnosti se dnes a denně odehrávají různé scénáře. A my můžeme jenom odhadovat, jakým problémům se v jednotlivých domech musí čelit. Pojďme to však vzít z trochu jiného, obecnějšího hlediska a prozraďme si, jaké problémy sužují českou společnost jako takovou.
Horoskop na dnešní den bude ve znamení péče o pleť. Pokud jste nezadané a tísní vás samota, vyrazte ven, měsíc přeje seznamování!

Nepřehlédněte

Vánoce jsou za dveřmi a společně s nimi i příjemná "povinnost" zamyslet se nad dárky pro vaše nejbližší. Máte-li doma aktivního sportovce, kterému pohyb rozhodně není cizí, pak se možná při výběru vánočního dárku budete chtít vydat právě tímto směrem. Došla vám inspirace? Nevíte si s výběrem dárku rady? Nezoufejte! Máme pro vás pětici skvělých tipů, které sportovec zaručeně patřičně ocení!
Být sama na výchovu dítěte, ať už z jakéhokoliv důvodu, není věc jednoduchá. Zapomeňme dnes na psychologický podtext a složitosti rodiče, který zvládá sám roli mámy – táty dohromady. Pojďme se zaměřit na čistě materiální stránku věci. I ta není jednoduchá. Na jaké dávky a příspěvky máte nárok a kde je žádat?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek