Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Móda baretů pokračuje. Kupte si francouzský baret nebo si vytvořte svůj originál

Baret vede jako pokrývka hlavy i pro letošní podzim a zimu. V posledních dvou letech zažívá tento francouzský look stále strmý vzestup. Půjdete do něj?
Móda baretů pokračuje. Kupte si francouzský baret nebo si vytvořte originál
zdroj: 123RF.com

12. 12. 2019

Čepice sedláků módní ikonou

Baret není žádnou novinkou posledního století. Podobné pokrývky hlavy nosili v minulých tisících letech především dělníci, zemědělci, a postupně také umělci. Jediným původním materiálem totiž byla plsť. A díky její dobré odolnosti povětrnostní vlivům se hodila pro všechny, kteří pracovali venku.

Vše se změnilo na začátku 20. let minulého století ve Francii, kdy si baretu všimla slavná módní návrhářka Coco Chanel a udělala z něj módní hit. Tak se barety přesunuly z polí a staveb do městských ulic a dodnes vlastně nevyšly z módy. Najděte si, jak barety slušely například Gretě Garbo, Brigitte Bardot nebo třeba Kate Moss. A když se podíváte na love story Notting Hill, tak uvidíte, jak roztomile v něm vypadá Julia Roberts.

Na každou hlavu, pro každou příležitost

Baret se hodí se ke každé postavě, k mnoha outfitům, dlouhým i krátkým vlasům. Jeho pořízení není finančně náročné. Můžete mít v několika různých provedeních, barvách i materiálech, protože už dávno neplatí, že se vyrábí jen z plstě. V průběhu let přibyla vlna, kůže, samet nebo kašmír. Pletené originály jsou pak letos vrcholem pomyslného žebříčku. Jestliže jste zručná pletařka, snadno si vymyslíte ten svůj jedinečný.  

Baret skvěle funguje nejen jako pokrývka hlavy, ale především jako módní doplněk. Lze jej totiž dokonale sladit s téměř každým outfitem. Od elegantního stylu, přes casual až po sportovní.

Móda baretů pokračuje. Kupte si francouzský baret nebo si vytvořte originál
zdroj: 123RF.com

Experimentujte s vlasy, ozdobami i vzory

Baret se hodí ke každému účesu. A pokaždé dosáhnete jiného vzhledu. A tak můžete být dáma s drdolem v baretu nebo si sčesat drdol dozadu a baret posadit nad něj. Stejně můžete učesat culík nebo copy. Velmi stylové jsou měkké vlny, které musí vykukovat z baretu a rámovat tvář. Klasikou je samozřejmě mikádo, které vás přenese do 20. let minulého století. Zvláště, když doladíte outfit do pánského stylu.

K TÉMATU  Obličejová jóga pod taktovkou influencerek: Proksichtěte se k pleti bez vrásek

Nebojte se experimentovat a inspirujte se letošními barvami a vzory. Zkuste zvířecí motivy, perly, spony nebo štras. Baret se také může stát ozdobou vašeho večírkového outfitu. Aktuálně jsou pro tyto příležitosti trendy sametové barety se síťkou, s broží či ozdobené flitry. Barva baretu by neměla být podle doporučení stylistů stejná jako vrchní část oblečení. Když ho barevně sladíte s kabátem, můžete působit spíš jako šedá myš. Nebojte se kombinací a kontrastů. Pořiďte si baret v barvě bot, rukavic nebo šály. Anebo jich mějte po ruce několik, abyste mohla kombinovat a měnit.

Jak nosit baret?

Velmi žensky a zároveň elegantně působí, posadíte-li baret na hlavu rovně a vytáhnete ven ofinu a pramínky vlasů kolem tváře. Když začne mrznout, jen stáhnete baret přes uši a máte zimní verzi. Nebo nechte baret na hlavě rovně, ale posuňte jej hodně dozadu. Typického francouzského looku dosáhnete posazením baretu našikmo. Je to prostě klasika.

A protože baret se nosí volně, nezapomeňte si jej připevnit sponkami k hlavě. Aby nesklouzl, neuletěl, nerozcuchal. Barety koupíte v mnoha variantách a každý bude na hlavě vypadat trochu jinak. To je účelem hry. Právě kreativita je na baretech tak skvělá. Inspirujte se módními ikonami nebo jen svou fantazií a vytvořte si svůj vlastní baretový look.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Letní měsíce svádí k tomu oblékat se poněkud spořeji. Muži oblékají kraťasy a tílka, ženy zase sukně, topy, nebo šaty na ramínka. Pokud se trápíte s nepříjemnými a nevzhlednými tukovými polštáři v oblasti podpaží a zad, pak můžete pociťovat při odhalování stud. Abyste si opět věřili a byli hrdí na svou postavu, zacvičte si pár těchto cviků, které podpoří redukci tuku ve výše zmíněných partiích.
Vyrazit na túru či pořádně šlápnout do pedálů chce během léta nejeden z nás. Jenže mnohdy plány zůstanou jen v hlavě, protože po prvním dni a zvýšené pohybové aktivitě se dostaví bolesti svalů, nepříjemné křeče a únava. Přitom všechny tyto potíže mají často společného původce. Tím je nedostatek hořčíku. Jde-li o dlouhodobý problém, mohou být následky mnohem závažnější.
Svatba se plánuje od začátku do konce. Právě tohle ale přímo volá o to, aby něco nevyšlo podle představ. Někdy je to neškodný trapas, jindy nepříjemný pád. Typickým příkladem je házení kytice nevěsty!
Viber uvádí novou funkci nazvanou Polls (ankety), která uživatelům umožní snadno si ve skupinových chatech a komunitách zorganizovat hlasování na jakékoliv téma. Nová funkce rozšíří možnosti komunikace mezi uživateli, protože jim dává možnost vyjádřit svůj názor na jakékoliv téma snadno a rychle. Umožňuje také každému, kdo se zúčastní dané konverzace, sledovat, jaké názory mají ostatní na určité téma, a to přehledně, aniž by se museli probírat tisíci odpovědí a názorů.
Ketogenní dieta nebo-li keto-dieta jak je s oblibou označovaná je v posledních letech velmi oblíbenou formou diety pro hubnutí. Televizní reklamy slibující nadstandardní úbytek na váze za krátkou dobu jsou velmi lákavé a zejména zarputilí dietáři tak tuto variantu velmi rádi vyzkouší. Málokdo z nich se pak ale zajímá o to, jak vlastně keto-dieta funguje a zda se jedná o udržitelný způsob stravování.
Koronavirus nezmizel. Spíše naopak, čísla nakažených opět rostou. Ve velkém se šíří rýma a přibývá nachlazených. K tomu všemu klepe na dveře pozimní vlna chřipky. Je tak nejvyšší čas posílit svou obranyschopnost. Během letošního podzimu bude čelit pořádnému náporu. Chcete-li zůstat fit, pak nezapomínejte na vitaminy a minerály. Pomoc najdete také v přírodě.
Krásný čas Vánoc se kvapem blíží, a tak je třeba začít přemýšlet, co o adventu budete s rodinou dělat. Vedle pečení vánočního cukroví se určitě vydáte i na některé vánoční trhy, které doplní kouzelnou atmosféru svátků. Jděte se podívat na ty nejkrásnější trhy, díky nimž se začnete na Vánoce těšit takřka hned.
Také milujete pěvecké soutěže? A rády si poslechnete nějaký ten starý hit v podání neznámého umělce? Tady je výběr nejtěžších písní, které zazněly v The Voice. Husí kůži zažijete u každé písně.
Popraskané rty, suché koutky, odchlíplé kousky zrohovatělé kůžičky. Když jen trochu zanedbáte péči o své rty, podzimní počasí vám to vrátí i s úroky. Nemusíte kupovat syntetické balzámy na rty. Vyrobte si svoji vlastní péči z přírodních ingrediencí.
V pražském Rudolfínu se odehrál večer plný emocí a překvapení, kde 31. ročník cen Český lev odhalil své hrdiny. Večer, kdy se historie prolínala s novou tvorbou, přinesl do popředí talent, který čekal na svůj okamžik čtyři desetiletí. Simona Peková, jejíž výkon ve filmu "Přišla v noci" ji vyřadil z řad nekorunovaných králů českého filmu, se stala symbolem večera. Zatímco "Bratři" si odnesli titul za nejlepší film, byl to právě seriál "Volha" a snímek "Bod obnovy", kdo dominoval počtem ocenění. Které momenty letošního ceremoniálu vás nejvíce oslovily a jaký film či umělec pro vás byl objevem roku?
Pokojové rostliny jsou pro mnoho zahradnic a zahradníků velké téma, hlavně teď v zimě. Běžně totiž pěstujeme i květiny, které pocházejí z úplně jiného podnebného pásu, a tak jim české podmínky příliš nesvědčí. Tím spíše, že jsou pěstovány v interiéru, kde je obvykle stálá teplota kolem dvaceti stupňů bez ohledu na roční období. Ani vlhkost v bytě obvykle není taková, jakou by různé druhy rostlin potřebovaly.

Výběr článků

Sociální sítě vůbec nejsou tak nevinné, jak se tváří. Už jste někdy slyšely o tom, že vás bez výčitek mohou definitivně připravit o pracně vydřené štíhlé křivky, dobrou náladu i celkovou rovnováhu?
Když jsem četla na internetu nebo v časopisech o ženách, co je muž bil a léta týral, říkala jsem si, jak je možné, že ty ženy dávno neutekly. Jak si mohly všechno nechat líbit? Myslela jsem si, že to není normální, že je jasné, že každá týraná žena by měla od partnera odejít a žít sama.
Nechcete mít na svém břiše navždy důkaz toho, že jste se stala matkou? Zvolte účinnou prevenci v podobě každodenního mazání mandlovým či slunečnicovým olejem. A proč byste měla do jídelníčku zahrnout otruby a lněná semínka?

Nepřehlédněte

Módní průmysl zažívá boom v mnoha ohledech. Na scénu se vrací devadesátkové trendy, mini střihy jsou po letech znovu v popředí a geometrické tvary na vrcholu. A právě u posledního zmíněného se pozastavíme. Pokud totiž chcete oživit své outfity, proč nezačít právě u vzorovaných modelů, které rozzáří váš šatník?
Prostě jste to přehnala se sluníčkem. Samozřejmě neplánovaně. Voda šplouchala a vy jste usnula na lehátku a teď je vaše pleť totálně zrudlá a spálená. Jak jí pomoci? Jestliže nemáte po ruce speciální poopalovací péči, zkuste domácí zdroje.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek