Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Mýty v péči o pleť, kterým dodnes ženy věří. Možná mezi ně patříte i vy

O pleť pečuje téměř každá žena. Ačkoli se trendy i postupy mění, panují v rámci tohoto tématu mnohé mýty, kterým nevěřily jen naše babičky, ale i mnohé z nás. A dodnes jim bezmezně věříme. Které to podle odborníků na kosmetiku jsou?
Mýty v péči o pleť, kterým ženy dodnes věří. Možná i vy
zdroj: 123RF.com

Denní používání řasenky ničí řasy a způsobuje jejich vypadávání

Mezi mýty patří např. tvrzení, že řasenka způsobuje vypadávání řas nebo řasy poškozuje. Podle odborníků je pravda taková, že řasenka by řasy měla chránit a vyživovat je.

Co řasám škodí, je nedostatečné nebo nešetrné odlíčení. Jde o případ, kdy řasy příliš drhnete a tím je polámete. Nedostatečné odlíčení se řadí mezi nejčastější problém v péči o řasy. Pokud se stane, že zpozorujete, že vám po používání nějaké řasenky řasy nadměrně vypadávají, než je jejich pravidelný cyklus, je možné, že máte na produkt alergii, případně na některou z obsažených složek. Pak ji samozřejmě vyměňte.

Peeling je pro citlivou pleť absolutně nevhodný

Peeling neboli exfoliace obecně pleti prospívá, a to i v případě citlivé pleti. Dochází při něm k odstraňování odumřelých buněk z povrchu pokožky. Pokud jde o šetrné odstraňování odumřelých buněk, pak jej používaly a používají pravidelně i japonky, které jsou proslulé svou jemnou a bezchybnou pletí.

Pokud vlastníte citlivou pleť, pak byste jen měly zvolit šetrnější variantu a zapomenout na klasický mechanický peeling (to je ten se zrníčky). Sáhněte naopak po enzymatickém peelingu. Jiný způsob zvolte i při samotném používání. Peelingem pleť nemasírujte ani jakkoli nedřete. Jen ho naneste, nechte působit jako pleťovou masku, a potom jemně opláchněte.

V případě citlivé pleti nejsou určitě dobré ani domácí peelingy. Hrozí tam nevhodné dávkování, špatné pH nebo i možná kontaminace při jejich výrobě. Zavítáte-li do obchodu s kosmetikou, ptejte se po peelingu pro citlivou pleť. V obchodech se porozhlížejte přímo po peelingu pro citlivou pleť.

Opalovací krém nepotřebujete, když je pod mrakem nebo v zimě

Tady už snad většina žen ví, že mraky sice sluneční svit nepropustí, ale UV záření ano. A tak je jedno, zda je jaro, léto, podzim nebo zima. Je to zkrátka celoročně. Proč se chránit? UVA paprsky pronikají hluboko do kůže a mohou způsobovat nejen vrásky, ale i vznik nádorů. Pak jsou tu UVB paprsky, ty mohou za spáleniny a vyrážky na kůži.

K TÉMATU  Kokosový olej: víte o veškerých možnostech jeho využití?

Pozor. Je třeba si uvědomit, že tyto paprsky pronikají i skrz bavlněné oděvy. A tak je nutné se mazat i pod oblečením. To už dělá jen málokdo. Zima je v tomhle ohledu ještě větší nepřítel, neboť například na horách je intenzita slunečního záření ještě vyšší než v nížinách.

Tip: Pokud vlastníte make-up s ochranným faktorem, je dobré si přečíst, zda vás skutečně ochrání proti UVA paprskům.

Tak co, věřily jste nebo ne?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Sotva začalo jaro, už tady máme kolekci oblékání pro podzim a zimu. Tahle módní přehlídka vás hodně pobaví, a přitom je k nerozeznání od těch oficiálních! Stejně jako modely předních návrhářů, ani tohle oblečení byste si na sebe prostě nikdy nevzaly.
Pokud patříte mezi ty, kteří se pokoušejí hubnout, ale pokusy jsou zatím marné, tak pokračujte ve čtení. Dnes se dozvíte, v čem je kámen úrazu, že se vaše hubnutí nedaří. Dozvíte se něco, o čem jste nikdy předtím možná ani neslyšeli. Zároveň pochopíte, jak to můžete napravit. A jestliže tyto informace převedete do praxe, tak věřím, že se úspěch dostaví!
Blížila se sedmá hodina večerní a my už jsme netrpělivě čekali před televizními obrazovkami, až se ozve známá melodie a objeví se mužík s papírovou čepičkou. Večerníček je fenoménem, který si pamatujeme do dneška, zvláště některé oblíbené pohádky, které nám každý večer před spaním přinášel. Zavzpomínejte si na pohádkovou nadílku s námi.
Zase máte pocuchané nervy, protože nic nestíháte? Ještě dříve, než sáhnete po svém obvyklém sladkém dopingu, zvažte jinou možnost. Máme pro vás hned několik potravin, které vás doslova nabijí pocitem štěstí!
Zvlášť v dnešní pandemické době, kdy jsou kosmetické služby méně dostupné, je nutné poradit si v rámci manikúry a pedikúry. Péče o chodidla a jejich ztvrdlé části je někdy tvrdý oříšek. Pravidelnou starostí o nohy se ale všem nepříjemným stavům vyhnete. Vyzkoušejte tyto účinné tipy na krásná a hladká chodidla.
Ve velkém stylu si Marek Ztracený podmanil letošní ceny Žebřík, zatímco Ewa Farna a Chinaski nezůstali pozadu. Výjimečný večer v Plzni přinesl nejen hudební oslavy, ale i poctu legendě Jiřímu Suchému.
Turecké koberce dříve sloužily nomádům jako ochrana před nepřízní počasí. V posledních letech se ale staly velmi moderní a také luxusní záležitostí. Vydejte se s námi do jedné z výrobny tureckých koberců a podívejte se, jak se tento investiční skvost vyrábí.
Letní období už je cítit ve vzduchu a i kalendářně je konečně tady. Přichází čas na opalovačky, grilování i rochnění ve vodě, a na přípravu osvěžujících drinků. Ale namíchat drink, který famózně chutná a zároveň vypadá i na pohled atraktivně, není jen tak. A pokud nevíte, jak do toho, přijde vám zajisté vhod náš článek, ve kterém poznáte sedmičku mobilních aplikací, díky nimž se staneme mistrem v přípravě lahodných koktejlů.
Jmenuji se Marcela Hlaváčková a jsem mentorka a koučka osobního a profesního růstu. Pomáhám lidem na cestě k sebevědomí, úspěchu a štěstí, protože já sama vím, jak je na cestě životem mnohdy záchranné lano potřeba. I proto se teď před vámi pomyslně obnažuji a povím vám příběh, který není ničí jiný než můj. Jsem stejná jako vy, jsem taky jenom člověk.
Přejete si, aby z vašeho dítěte pomalu ale jistě rostla sebevědomá osobnost, která se v životě neztratí? V tom případě budete muset trochu přehodnotit své chování k vlastním potomkům. Když jim totiž dáte trochu nezávislosti a odpovědnosti, velmi jim tím pomůžete. Co by měly doma zvládnout předškolní děti?
Uklízet nepomáhá, vařit nepomáhá a cvičit vás nikdo nedonutí ani za živého Boha? Pak je na čase vyzkoušet něco, co vás dozajista nejenom chytne, ale také přivede na jiné myšlenky. Představujeme vám antistresové činnosti, které vám zlepší náladu.
S příchodem vánočního období se nevyhnutelně mění nejen atmosféra domova, ale i pracovní prostředí. Jak zvládnout Vánoce v práci bez ztráty pohody a efektivity? Dnešní článek se věnuje právě této otázce a přináší pět praktických rad, jak skloubit vánoční radost s pracovními povinnostmi. Ať už jste zaměstnanec nebo vedoucí týmu, naše tipy vám pomohou vytvořit vánoční atmosféru v práci, která zlepší náladu a přispěje k dobrému týmovému duchu.

Výběr článků

Tenhle neobvyklý dům v přírodě je snem snad každého malého kluka. Pokud zůstanete sami na pustém ostrově, už víte, jak se tam zařídit, než dorazí pomoc. Ze své smůly uděláte prázdninový pobyt v ráji.
Nejlevnějšího prodejce zlata v ČR najdete na adrese zlatemince.cz. Prodejnu má v Praze v budově Obecního domu. Ale pozor, prodejna je ve druhém patře! Nikoliv v přízemí. Abyste nezabloudili, použijte služební vchod (z ulice u Obecního domu) hned vedle výlohy Blanky Matragi a nechejte se vyvézt výtahem do druhého patra. Za nízké ceny získáte zlato i v Brně, v ikonické cihlové budově Dornych, vedle Vaňkovky. Právě nízká cena a vysoké skladové zásoby přivádí k tomuto tradičnímu prodejci investičního zlata a stříbra nové zájemce o bezpečné uložení finančních prostředků do drahých kovů. Že jsou ceny zlatých cihel a zlatých mincí u tohoto prodejce skutečně nejnižší, se můžete přesvědčit na stránce investiční zlato. Ceník v euro je na stránce investičné zlato. Přízemní cenou zlata se tento prodejce výrazně odlišuje od ostatních nabídek na trhu. Potvrzuje to i jeho umístění na prvním místě loňského srovnání finančních produktů v kategorii prodejců drahých kovů (soutěž pořádá server Finparáda společnosti Scott & Rose).
S příchodem nového roku se obnovily módní kolekce v oblíbených i méně oblíbených obchodech. Loňské zboží vystřídalo letošní a my si již mohli všimnout toho, co se bude letos nosit. Stejně jako vloni, i letos se bude naše pozornost upínat k modelům, které ohlásily svůj velký comeback. I letošnímu roku budou dominovat kousky, které známe z devadesátých let a které po nějakou dobu upadly do zapomnění.

Nepřehlédněte

Přemýšlíte nad tím, kam byste si s partnerem, anebo sama mohla vyrazit na prodloužený víkend? V tom případě pro vás máme pár tipů, které dozajista oceníte. Poznejte ta nejkrásnější evropská města, do kterých se budete velmi ráda vracet, a na která vám (pro začátek) bude stačit jen pár dní volna.
Jaro je tady! A s ním i pěstování zeleniny. Právě o pěstování vlastních plodin roste velký zájem, a to především kvůli neustále se zdražujícím cenám potravin na trhu. Lidé navíc pochopili, že vlastní papriky nebo brambory jsou po chuťové stránce naprosto dokonalé. A s tím, co se kupuje běžně v supermarketech, se nemohou srovnávat. A když už jsme zmínili brambory, pojďme si prozradit, jaká odrůda je pro pěstování ideální.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek