Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Péče o pleť vyžaduje stále změnu. Oblíbená kosmetika v chladném počasí nebude stačit

Častou chybou nás žen je, že si oblíbíme určitý typ kosmetiky a používáme ji po celý rok. Ale nežijeme v zemi, kde je počasí stálé. Proto je třeba kosmetiku obměňovat podle ročního období. Nejinak je tomu právě nyní s příchodem podzimu. Vaše pleť bude potřebovat jinou péči.
Vaše péče o pleť vyžaduje změnu. Připravte ji na chladné počasí
zdroj: 123RF.com

27. 09. 2019

Vyměňte krémy a použijte séra

Podzim je nejsušší období v roce. A to i přesto, že většinou často prší. Tomu se doporučuje přizpůsobit i péče o pleť, která v této době potřebuje mnoho vitamínů a hydrataci. Především vyměňte krém. Lehký nahraďte výživnějším s hutnější konzistencí. Pokožku bude více chránit před vlivy počasí. Zaměřte se na krémy hydratační s vitamíny. Neopomiňte ani další látky, jako jsou antioxidanty, koenzym Q10 a podobné.

Krém doplňte hydratačním pleťovým sérem. Tato séra jsou velmi koncentrované pleťové přípravky s vysokým obsahem účinných látek, které intenzívně vyživí pleť a vyhladí vrásky. Některá zase zmírní pigmentové skvrny, což je právě na podzim ideální. Najděte si svoje oblíbené a používejte na vyčištěnou pleť pod denní nebo noční krém. 

Přidejte pleťové oleje a masky

Dvakrát týdně aplikujte na svou pleť hydratační či regenerační masku. Ideální jsou například kombinace s olivovým olejem, mandlem, kozím mlékem. Masku si můžete připravit jednoduše také doma. Jedním z nejlepších přírodních hydratačních prostředků je med, plný antioxidantů, vitamínů a antimikrobiálních látek. Smíchejte jednu lžíci medu se lžící jogurtu, olivového oleje nebo rozmačkaného avokáda a máte skvělou masku bez jakýchkoli dalších látek.

Pořiďte si také kvalitní pleťový olej. Například arganový, moringový, nebo použijte kokosový, který možná máte doma v kuchyni. Oleje obsahují spoustu blahodárných látek a pomáhají zamezit nadměrným ztrátám vody z kůže. Můžete ho používat místo nočního krému.

Méně peelingu, více kyseliny

Na podzim se doporučuje používat méně peeling. Jemná zrníčka zbavují kůži přirozené ochranné bariéry a pleť se stává zranitelnější. Proto omezte frekvenci jeho používání.

Součástí péče o pleť v podzimním a zimní období by měla určitě být i kyselina hyaluronová. Má totiž mimořádnou schopnost vázat vodu a dokáže zvětšit svůj objem až šestkrát. Jestliže ji zařadíte do své péče, vaše pokožka se během pár dní rozzáří.

K TÉMATU  Jaká kritéria jsou stěžejní při výběru dámských kalhotek?

Pozor na červené skvrny

Pro každou pleť jsou náročné přechody z teplého do studeného prostředí a naopak. Jestliže máte problémy spojené s prokrvením kůže, které se projeví začervenáním pleti a jako prosvítající červené žilky, zaměřte se na kosmetiku pro citlivou pleť se sklonem k zarudnutí. Často se vyskytuje zejména na tvářích, v T-zóně, na čele a bradě. U některých značek bývá označena jako kosmetika pro hypersenzitivní pleť. Tyto řady obsahují látky, které při pravidelném používání redukují červené skvrny, omezují nové zčervenání pleti a mají protizánětlivé účinky.

Nezapomínejte na přirozenou regeneraci

Nechte otevřená okna, dokud netopíte. Vítejte doma čerstvý vzduch a sama choďte venku, kdykoli můžete. Pleti tím dodáte přirozený kyslík a nebudete ji pak muset tolik dopovat kosmetickými přípravky. Také nezapomeňte na vydatný spánek, díky které poskytnete pleti čas na přirozenou regeneraci.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Žijete ve spokojeném vztahu, ovšem i když se v něm cítíte opravdu dobře, přesto byste našli něco, co by se dalo zlepšit? Možná tím “něčím” je jeho milostná stránka. Sex ke zdravému vztahu patří, a když to v něm skřípe, začíná to skřípat také mezi dvěma lidmi. Abyste předcházeli nemilým scénářům a aby vás opět zaplavilo štěstí během společné noci s partnerem, vyzkoušejte některý z tipů.
Někdo si o Vánocích libuje v koledách a tradičních českých svátečních písničkách, někdo se zase nemůže nabažit zahraniční tvorby. Hudba zkrátka v předvánočním období nesmí scházet, a to zejména při pečení cukroví, balení dárků, strojení stromečku či zdobení bytu. A pro příznivce vánoční hudby tu máme výběr nestárnoucích songů, u kterých se během zimních svátků vyplatí otočit volume doprava.
Jaimie a Dave žijí již několik let v Americe. Oba měli stejný cíl a sen, a to postavit si svůj vlastní dům. Myšlenka hypotéky je nelákala, a tak se rozhodli, že z našetřených peněz zakoupí několik přepravních plechových kontejnerů, přepracují je a doplní dalším recyklovaným materiálem. Výsledek je naprosto famózní. Mladý americký pár dokázal téměř nemožné. Uprostřed přírody postavil dokonalé obydlí, které splňuje veškeré standardy na bydlení. Pojďte se s námi podívat, jak se muži a ženě práce podařila.
Modní trendy se rok od roku mění. A ne jinak je to i u spodního prádla. Která barva se prodává nejlépe a sluší každé ženě? Jakých chyb se Češky stále ještě při výběru spodního prádla dopouští? A jak se liší náš vkus od ostatních Evropanek?
Jak dlouho mohou děti sledovat denně televizi? Záleží na věku nebo ne? Může sledování některých programů poškodit jejich zdraví?
Kristýna (33) nepatří mezi lidi, kteří dávají na odiv své bolesti. Když onemocněla a její stav jí nedovolil se hýbat, prožívala těžké chvíle.
Mužské a ženské práce. Ve světě, kde je genderová rovnost denně probírána v médiích, je toto dělení skoro sprostým slovem. Jak to máte doma vy? Máte mužské a ženské práce nebo je vše jen na vás?
Spodní prádlo je nedílnou součástí každodenního života. Kromě toho bývá také důležitým prvkem v tom intimním kontextu. A to zejména z pohledu mužů. Hezké spodní prádlo totiž dokáže muže naladit na tu správnou náladu, umocnit v něm nejrůznější fantazie a představy. Které je ale láká úplně nejvíc a jak na jednotlivé kousky reagují?
Nakupování na internetu se stalo pomyslným trendem. Zejména v době panující pandemie a karantény se i ti, kteří nakupování v e-shopech zatracovali, k tomuto kroku svolili. Neměli najednou na výběr, ostatně nakonec nově nabytou zkušenost dál používali v praxi. To poté vedlo k trhání rekordů v tržbách internetových prodejen, což je trend, který i nadále pokračuje. Pokud i vy patříte mezi vášnivé on-line kupující, pozor si dejte na podvodné e-shopy.
Zmatená a vystrašená zvířata, plačící malé děti a nepořádek na ulicích je výsledkem hlučných ohňostrojů, které k oslavám silvestra už tak nějak patří. Ale vzhledem k tomu, že následky jsou jak pro zvířata, tak pro děti často fatální, existují místa, kde je pyrotechnika naprosto zakázaná a čím dál více lidí se uchyluje k oslavám Nového roku bez petard.
Podzim už je tady a vy pomalu měníte i svůj šatník. Jaké budou podzimní trendy 2023 a co si na sebe obléknout? Inspirujte se našimi tipy.

Výběr článků

Odřeniny, drobné popáleniny, pořezání a další drobná poranění kůže přirozeně patří k letním sportům, dětským hrám, turistice, opékání špekáčků či grilování. Nejen děti, ale celé rodiny bývají více aktivní, podnikají řadu výletů, zkouší nová dobrodružství, sportují, chodí po horách nebo dovádějí na pláži. Některým úrazům lze předejít, ale často za ně bohužel může neovlivnitelná náhoda. Pak se vyplatí vědět, jak takové odřeniny, spáleniny od slunce nebo třeba říznutí co nejrychleji ošetřit.
Každá zdravá žena zažívá jednou za měsíc své dny a během periody potřebuje co nejvíce komfortu a pohodlí. V dnešní době existuje mnoho moderních menstruačních pomůcek, které mají ženám dodat právě tolik důležitý komfort. Mezi ně patří vedle tamponů a vložek také mnohem ekologičtější menstruační kalhotky. Pro koho jsou vhodné a jaké výhody tyto speciální kalhotky přináší?
Někdo funguje na sluneční paprsky a podzim ho uvádí do depresí. Jiného naopak nostalgie tohoto období baví. Jak si tedy zlepšit náladu, aby na vás nepadal splín a chmury?

Nepřehlédněte

Ano, i když se to může zdát neuvěřitelné, také na cukru vznikají závislosti. Po konzumaci cukru se v našem mozku spustí centrum odměn stejně, jako když si závislý člověk dá heroin. A člověk se logicky chce odměňovat. Proto je velmi důležité omezit příjem cukru a sledovat své tělo.
Plánování dětského pokojíčku je zábava, ale musíte počítat s tím, že s přibývajícím věkem přijdou změny jeho vzhledu i vybavení. Děti mají rády barvy a potřebují svůj vlastní prostor k hraní. Inspirujte se originálními nápady. Tady jsou dětské pokoje pro nejmenší.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek