Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Nejhorší rodičovské hlášky, které zaručeně otráví každé dítě

Čím můžete v jakémkoli věku svoje dítě zaručeně otrávit Když budete opakovat tyhle nejhorší rodičovské hlášky. Některé z nich jste určitě slyšely od svých rodičů a nesnášely jste je v dětství a mládí také. Zkuste se jich vyvarovat. I když vás to bude občas stát úsilí a ústa na zámek.
Nejhorší rodičovské hlášky, které zaručeně otráví každé dítě
zdroj: 123RF.com

21. 08. 2019

Rodičovské hlášky pro nejmenší děti

Co bylo ve školce k obědu? Na to většinou slýchám, že dítě neví, nebo že mělo nějaké maso a brambory. Jestli si vaše dítě každý den vzpomene, co mělo k obědu, k ranní a odpolední svačině, předpokládám, že máte doma šprta nebo malou drbnu. Takové dítě vám bude dělat radost aktuálním zpravodajstvím ze všech škol, do kterých bude chodit.

Řekni nám básničku! Eventualitou může být – zahraj na housle, piano, zazpívej písničku. Tyhle obligátní prosby při rodinných oslavách dostanou každé dítě do kolen. Zůstane možná jedno ze sta, které rádo vyhoví. Pokud je to vaše, nemusíte se bát, že by nemělo ambice. Nebo se z něj v dospělosti vyklube populární komediant.

Školní děti

Už končí prázdniny, jak se těšíš do školy? Tuhle hlášku můžete slýchat od začátku srpna do začátku září pravidelně od všech dospělých. Co má dítě odpovědět? Těším, protože zase budu ráno brzy vstávat a většinu dne prosedím na zadku v zatuchlém vzduchu naší třídy? Jak je vám, když se vás koncem dovolené někdo zeptá, zda se těšíte do práce?

Uč se, nebo tě nikam nevezmou! Tahle hláška se v mnoha variantách vyskytuje řádově už od sedmé třídy. Jako by všichni předpokládali, že už v deseti – dvanácti letech má dítě jasno v tom, že ho „někam musí vzít“. Většině dětí je v té chvíli úplně jedno, zda ho „někam vezmou“, protože ani neví, kam chce, aby ho vzali. A nebo se chce přihlásit na obor, který je pro rodiče naprosto nepřijatelný. A tak před nimi dovedně tají, že tam se dostane, aniž by se potřebovalo víc učit.

K TÉMATU  Překvapené děti v podmořském světě! Delfíni, tuleni nebo rejnok a jejich vzájemná reakce s malými návštěvníky akvária

Středoškoláci

Na kluky máš času dost, teď se musíš učit! Další školní hláška, která je prokletím pro mladé zamilované slečny. Jak je možné oddělit city od práce? Protihláškou by totiž mohlo být například: „Ale mami, ty máš taky chlapa, a přitom chodíš do práce!“

Tak co, maturita, jak se na ni těšíš? Popravdě řečeno, na tuhle také velmi častou otázku se v podstatě nedá odpovědět. Protože na zkoušky a stres se těší málokdo. Co kdyby se vás dítě zeptalo, zda se těšíte na zítřejší poradu s šéfem nebo prezentaci před klientem? Už vidím, jak mu nadšeně vyprávíte o nejmilejší části vašeho pracovního dne.

Skončila střední školu

Kam půjdeš, když tě nevzali na vysokou? Také dobrá otázka. Zvlášť vhodná, když dítě naprosto vůbec neví, kam se vrtnout. Protože plánovalo vysokou a nic jiného ho nezajímalo. Vhodnější by spíš bylo si s ním sednout a probrat další varianty řešení.

Jak to, že nechceš na vysokou? Bez ní dneska nejsi nic! Dítěti tím dáváte jasně najevo, že když nebude mít vysokou školu, bude méněcenným člověkem. A co když vaše dcera prostě není studijní ani úřednický typ? Co když chce pracovat manuálně? Budete ji mít méně ráda, když bude pracovat jako pokladní, kadeřnice či pekařka? Smiřte se s tím a nechte, ať si jde svým dospělým životem za svými cíli tak, jak jste za nimi šla vy.

Je jí přes třicet

Prosím tě, najdi si už konečně kluka! Dcera žije sama a vy máte pocit, že je to nesmysl. Pochopila jste to, když jí bylo dvacet a žila s kamarádkami. Kdo ví, třeba je tak spokojená. Ne každý musí mít vedle sebe partnera.

K TÉMATU  Jak vybrat vhodný tábor pro své dítě? Co všechno hraje v případě výběru roli? Otestujte si, zda je vaše dítě na tábor připravené!

A co biologické hodiny? Netikají ti už? Jestliže takhle naznačujete, že je čas, aby vaše dcera porodila děti, neměla byste se jí nejprve zeptat, zda vůbec nějaké plánuje? Ne každá žena musí být matkou. A proto nemusí být její život méně hodnotný či špatně prožitý.

Kdy se budete brát? No, prostě asi nikdy. Vaše dcera si vůbec nemusí být jistá, že toho, s kým právě chodí, chce za manžela. Neptejte se, pozorujte, dedukujte a své otázky tohoto druhu si nechte pro sebe.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Chorvatsko je nejen pro Čechy velmi oblíbeným místem, kam vyrazit na dovolenou. Ať už hledáte relax u moře, zajímá vás místní kultura a památky, či snad hledáte nějaké dobrodružství, tato země je skvělou volbou. Chorvatsko totiž pro turisty nabízí dokonalé možnosti.
Vztahy jsou velmi křehká záležitost. Mohou být snadno otřeseny drobnými nedorozuměními či menšími problémy. Jakmile jsou jednou něčím takovým narušeny, je pak velmi těžké do nich vrátit ztracenou důvěru. Záleží-li nám na druhém člověku, snažíme se, aby se vztah zachránil. Pokud je toto i váš případ, tak si přečtěte, jak toho lze docílit.
Přemýšleli jste někdy nad tím, co děláte, když večer ulehnete do postele? Drtivá většina z nás zapne televizi nebo sáhne po svém telefonu, aby nám náhodou před spaním nic neuniklo. Nebo v horším případě obě tyto možnosti zkombinujeme. Bohužel obrazovky těchto zařízení vyzařují takzvané modré světlo, které narušuje naše přirozené spánkové cykly. Ale abyste své tělo připravili na kvalitní spánek, je třeba modré světlo naprosto minimalizovat.
Některé z nás se při pojmech „povinné ručení“ a „havarijní pojištění“ jen zatočí hlava při představě, že bychom si jej měly sjednávat samy. Návštěva pojišťoven, porovnání, co nám na přepážkách bylo nabídnuto, ale hlavně: pamatovat si údaje o našem autě. Jenže takto už to dávno neprobíhá! Dnes se pojistíte online, z pohodlí domova. Potřebovat budete jen osobní doklady, velký technický průkaz a několik minut svého času.
Rouška se rychle stala přirozenou součástí našeho života. Pojďte si ukrátit chvíli a podívat se, kdo nám to o ní pěje oslavné, inspirativní, ale i dekadentní songy.
Několikrát denně slýcháme že tent o či onen šampón pomůže našim vlasům od kořínků až po konečky. Dámy, která z vás trpí na roztřepané konečky vlasů dáte nám zapravdu, že jediné, co jim zaručeně pomůže je kadeřník. Ale ještě, než půjdete opět ke kadeřníkovi, vsaďte na účinnou prevenci.
Udělejte si letos opravdu veselé Velikonoce. Už se to pomalu blíží, a tak není na škodu inspirovat se nápady na originální velikonoční dekorace. Věnce na dveře, dekorace na stůl nebo ven do zahrádky, a hlavně samá vajíčka a zajíci!
Pohřeb je jedna z nejsmutnějších událostí v našem životě. Je tedy potřeba nic nezanedbat a rozloučit se s láskou a pokorou. Přirozenou součástí je čas na klid, truchlení a celkově zpracování této těžké události.
Většina dívek nebo dam, které chtějí mít krásné gelové nety obvykle automaticky zamíří k odborníkovi. Jenže salony krásy jsou mnohde zavřeny, a tak si každá z nás hledá cestu, jak se starat o svůj zevnějšek co nejlépe. Gelové nehty však mohou být problém. Ne každý si je totiž ohledně gelových nehtů jistý v kramflecích. Jak si je doma udělat? Jak nanášet gelový lak doma vám poradíme krok za krokem.
Možná už je pozdě a jedete na vlně nervozity. Stres pomalu narůstá. I tak ještě stihnete zabrzdit a svátky prožít v klidu. Dejte na našich 5 rad, které vám pomohou nadbytečný stres odbourat. Ale znáte to, vše je v hlavě, takže pokud hlava nechce, tak vám ani voňavá relaxační koupel nepomůže.
Říká se, že střepy přinášejí štěstí. Ještě větší radost vám však udělá, když se žádné sklo nerozbije. Někdy je proto lepší nechat broušený křišťál ve skříni. Takové akce jsou třeba zahradní oslava, piknik s kamarádkami nebo silvestrovský večírek.

Výběr článků

Plánování prázdnin s dětmi školou povinnými se často rovná složité manažerské práci. Prázdniny jsou pro všechny děti radostí a úlevou od školních povinností, ale ne tak pro rodiče. Ti musí velmi pečlivě plánovat, kam se školáky. Volných dnů je totiž podstatně víc, než mají dospělí dovolené.
Nemusíte jezdit každý rok k moři. V dnešní době ve znamení inflace a šíleného zdražování můžete využít možnosti navštívit tuzemské vodní plochy. Pokud přece jen chcete do zahraničí, proč nenavštívit naše kolegy na Slovensku? To je známé svou přírodou a také vodními plochami, kde zažijete skvělou relaxaci. Kam byste se měli vydat?
Peníze nerostou na stromech, ale i kdyby rostly, bylo by hloupé odmítat příležitosti k výhodnému nákupu. Pokud rádi utrácíte v e-shopech, následující tipy uleví vašemu rozpočtu. Prozradíme vám, jak v e-shopech šetřit a nemuset přitom slevit z kvality zboží. Internet je neuvěřitelně spletité bludiště a najít tu nejlepší nabídku je mnohdy velmi náročné. Někdy člověk stráví celé hodiny prolézáním virtuálních regálů, než se objeví ta správná. Zdaleka nejhorší jsou však tzv. impulzivní nákupy, právě mohou peněženku řádně provětrat. Naštěstí se můžete řídit poměrně jednoduchými pravidly, díky kterým se vlk nažere a koza zůstane celá – nakoupíte ke své spokojenosti, ale nebude lamentovat nad extrémní útratou. Jdeme na to!

Nepřehlédněte

Ještě váš byt nedýchá vánoční atmosférou? Do Štědrého dne zbývá dost času, abyste do bytu vnesli ducha Vánoc. Výzdobu nemusíte kupovat hotovou, je to finančně poměrně náročné. Stačí pár drobností koupit, něco nasbírat v přírodě, inspirovat se a začnou se dít zázraky.
Letos se konal již osmadvacátý ročník hudebních Cen Anděl. Uděluje se celkem čtrnáct ocenění ve čtrnácti kategoriích. Hned tři interpreti získali každý po dvou soškách, takže letošní ročník nemá jasného vítěze.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek