Pondělí , 29. 04. 2024

Robert

Horko může být i na techniku. Jak připravit svůj smartphone na dovolenou

V letní období někdy dostává smartphone zabrat. Na vaší dovolené musí telefon přečkat mnohem náročnější podmínky. Přečtěte si následující tipy a připravte svůj telefon i na tu nejdobrodružnější dovolenou.
Horko může být i na techniku. Jak připravit svůj smartphone na dovolenou
zdroj: 123RF.com

Smartphone je neocenitelným pomocníkem během každé dovolené. Hodí se na fotografování, rezervování ubytování či auta, nebo jako mapa v neznámém místě. Jak si ho připravit před dovolenou, aby vám dobře sloužil?

Odolnost telefonu nezahrnuje slanou vodu

Písek nebo voda představují poměrně velké riziko pro každé mobilní zařízení. Velké množství smartphonů se dnes chlubí IP certifikátem, který zaručuje určitou úroveň ochrany před vnějšími vlivy. Některé modely telefonů se mohou pyšnit i zvýšenou úrovní ochrany IP68, díky které jim trocha písku nebo neslaná voda nedělají problém.

Velký pozor si však dejte na slanou mořskou vodu. Ta dokáže poškodit vnitřní komponenty téměř okamžitě. Před “vykoupáním” v moři není v bezpečí žádný smartphone a taková nehoda ho dokáže nenávratně zničit.

Vždy si zálohujte data

Zálohování je jako pojištění – i když ho neplánujete využít, vždy je lepší ho mít. Pokud smartphone ztratíte nebo jej poškodíte a předtím jste si jeho obsah zálohovali, můžete snadno získat zpět všechny potřebné informace: aplikace, fotografie i důležité kontakty.

Existuje několik způsobů, jak uchovat data z telefonu v bezpečí, ať už na cloudovém úložišti nebo fyzicky (na počítači, SD kartě nebo USB). Před odjezdem na dovolenou se vyplatí obětovat pár minut času a udělat zálohu. Samozřejmě, nejlepší a nejjistější je zálohovat pravidelně.

Dejte pozor na přehřívání

Přehřívání zařízení je jedním z klíčových problémů, se kterými se výrobci ale i uživatelé smartphonů musí potýkat. Tento problém se však nemusí projevovat jen při zvýšených požadavcích na výkon, ale i při běžném používání při extrémně vysokých letních teplotách.

Je důležité nezapomínat na to, že také při rychlém nabíjení Supercharge se teplota smartphonu zvyšuje. Proto je ideální, pokud napájení zařízení probíhá ve stínu nebo chladnější místnosti.

K TÉMATU  Zahřejte si tělo relaxační koupelí. Přinášíme tipy na nejlepší uvolnění

Doplňková výbava

Různé aktivity na dovolené vyžadují různé doplňky a výbavu. Není na škodu si předem naplánovat aktivity a na základě toho si zajistit kvalitní originální příslušenství ještě před vycestováním.

Plánujete fotit krajinu nebo přírodní scenérie? Stativ se postará o stabilitu. Chystáte se strávit hodně času na cestách autem? Zvažte rychlonabíječku do auta či magnetický držák. Na delší cesty se může hodit bezdrátové nabíjecí pouzdro nebo externí baterie (powerbanka) s velkou kapacitou.

zdroj: huaweii


Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Závislost na internetu, sociálních sítích nebo počítačových hrách se projevuje u dětí stále častěji. Podle odborníků je má příznaky opravdové závislosti každé desáté dítě. To je nemalé riziko, že se to může stát i ve vaší rodině. Tyto závislosti jsou – vzhledem k rozšíření internetu a jeho komunikačních sítí – podstatně větším rizikem, než návykové látky či alkohol.
Zdá se vám, že se váš život nevyvíjí tím správným směrem? Zarazili jste se v určitém bodě, odkud se vám nedaří pohnout ani o píď? Řešení je celá řada. Je na vás, které si nakonec zvolíte. Já zkusila koučink a dodnes nelituji!
Když žena řekne svému vyvolenému to pověstné “ano”, začne škála plná svatebních příprav. A vedle výběru ideálního obleku a svatebních šatů, dojde také na výběr svatebních oznámení.
Setkáváme se s ní velmi intimně, ovlivní naši pohodu, vezme nám sílu i náladu, nutí nás se o ni starat a ani na minutu na ni nezapomenout. Obtěžuje muže, ženy i děti a každý ji nazývá jinak – viróza, nachlazení, chřipka. Je mezi nimi rozdíl? A jaký?
Koronavirus nezmizel. Spíše naopak, čísla nakažených opět rostou. Ve velkém se šíří rýma a přibývá nachlazených. K tomu všemu klepe na dveře pozimní vlna chřipky. Je tak nejvyšší čas posílit svou obranyschopnost. Během letošního podzimu bude čelit pořádnému náporu. Chcete-li zůstat fit, pak nezapomínejte na vitaminy a minerály. Pomoc najdete také v přírodě.
Po dlouhém období samoty jsem si našla přítele, můj život začal být zase o něco šťastnější. Všechno nám klapalo a vypadalo to nadějně. Byli jsme spolu spokojení a pomalu začínali přemýšlet nad společným rodinným životem. Tak jsem se rozhodla, že by Petra mohla poznat i má matka, abych zjistila, co na něj říká ona. Zpočátku vše vypadalo dobře, ale to, co se stalo pak, mě strašlivě zasáhlo.
Motat se v kruhu a dělat stále stejné chyby je lidské. Jenže tím výrazně ubližujeme nejen naší psychice, ale i zdravotnímu stavu.
Umíte si představit, že by někdo nenápadně sledoval všechny vaše denní aktivity?
Snad každá žena neustále hledá procedury, které vyzdvihnou přirozený půvab pleti, zlepší její vlastnosti a podpoří úchvatný vzhled. Zatímco dříve zažívaly doslova boom kosmetická studia, řada žen péči o svůj vzhled přesunula do pohodlí domova. Dnes už si proto můžeme dopřát řadu kosmetických ošetření, aniž bychom čekali na objednací termín do studia. Příkladem je také oblíbená metoda dermaplaning, kterou hravě zvládnete i doma. Jen si o tom předtím pár věcí prostudujte.
Vstupujeme do roku 2024 s očekáváním nových trendů a výzev na pracovním trhu. Článek "Trh práce v roce 2024: Kde a jak hledat nové příležitosti?" nabízí exkluzivní pohled na oblasti s rostoucím potenciálem a zaměřuje se na klíčové aspekty, které ovlivní profesní prostředí. Zjistíte, jaké nové příležitosti se formují v technologických inovacích, nových odvětvích a měnících se pracovních modelech. Přinášíme vám průvodce pro orientaci v rychle se měnícím pracovním prostředí a radíme, kde hledat nové možnosti pro rozvoj kariéry. Nezmeškejte příležitost seznámit se s trendovými odhady na pracovním trhu v roce 2024 a připravit se na úspěšné nalezení nových perspektiv pro váš profesní růst.
Vztah s otcem vašeho dítěte skončil a vy víte, že má novou známost. Jak své dítě připravit na setkání s cizí paní? Co musíte dodržet, pokud si nepřejete, aby dítko prožívalo traumata? A jak se odměnit za dobře odvedenou práci? Projděte si základní pravidla potřebná pro toto nelehké životní období.

Výběr článků

Realitní makléři u nás nemají nejlepší pověst. V posledních letech se vnímání jejich práce v očích prodávajících i kupujících poněkud zlepšilo, ale přesto přibývá Čechů, kteří se rozhodnout pro dobrodružství v neprobádaném světě realit bez ostříleného průvodce. Určitý podíl viny na tom mají autoři článků ve stylu „jak prodat nemovitost ve třech krocích“. Možná jste podobný návod četli a došli k závěru, že realitku vůbec nepotřebujete. Třeba to tak skutečně bude – můžete to zjistit v rámci jedinečného online kurzu, který připravila MAXIMA REALITY.
Rádi utrácíte, ale kolikrát si říkáte, že už máte tolik věcí, až je není kam dávat? V tom případě se zamyslete nad tím, za co utrácíte a jestli náhodou není lepší místo utrácení investovat do něčeho, co se vám skutečně vyplatí.
Druhů čaje existuje skutečně nepřeberné množství. Čaj, to je životní styl, rituál, který se opakuje dnes a denně. Někdy jím zaháníme žízeň, jindy ho pijeme na chuť. Ovocný nebo bylinný čaj známe dozajista všichni, ale už méně jsou nám známé jejich účinky nebo podrobnější dělení. Pojďme se proto na čaje podívat společně.

Nepřehlédněte

Omamná vůně konvalinky přivábí mnohé zahrádkáře k tomu, aby si tuto krásku pozvali ke svému prahu. Když si ji ale přinesete domů, může se vám z toho pořádně zatočit hlava. Co konvalinka obsahuje a opravdu je jedem naší zahrádky?
Jedni je milují pro jejich klasický vzhled a charakteristické prošívání, které lze poznat hned na první pohled, jiní pro ně zase mají slabost, neboť se od konkurence odlišují trvalostí, komfortem a různorodými střihy, mezi nimiž si každý ctitel džínů snadno najde něco pro sebe. O jakých kalhotách je zde řeč?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek