Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

Trendy v optice roku 2019. Správné brýle vylepší váš outfit a podtrhnou vaši osobnost

Když se rozšířily kontaktní čočky, vypadalo to, že brzy nebude brýle nosit nikdo. Opak je pravdou. Ne každému totiž kontaktní čočky vyhovují. Navíc brýle nejen korigují oční vady, ale umí také doplnit nebo podtrhnout váš outfit a osobnost. Někteří lidí dokonce nosí brýle bez dioptrických skel, jen jako zajímavý módní doplněk. Jaké jsou trendy v optice roku 2019?
Trendy v optice roku 2019. Správné brýle dokáží podtrhnout vaši osobnost
zdroj: 123RF.com

08. 08. 2019

Jedny na čtení, jiné na televizi nebo na ulici

Možná si řeknete, že na televizi vám stačí ty nejobyčejnější, ale i doma se přece chcete cítit dobře. Natož pokud nosíte brýle celý den. Brýle mohou vyjádřit vaši osobnost, stát se módním doplňkem, podtrhnout váš vzhled. A to při každé příležitosti. V zaměstnání, na večerní party, na schůzce.
Módní návrháři věnují brýlím velkou pozornost a každoročně sestavují nové módní kolekce a trendy. A také vymýšlejí nová technická řešení. Existuje již dokonce speciální výměnný systém stranic, takže si každý den můžete zvolit jinou barvu a styl brýlí.

Investujte a jděte do optiky

Pokud máte mít kvalitní brýle, budete muset investovat. Obroučky můžete koupit za několik set, ale také za mnoho tisíc. Navíc od srpna letošního roku již ani to minimum zdravotní pojišťovna nepřispěje. Pouze dětem do 14 let nebo při specifických očních vadách. Ale berte to tak, že to je investice do vašeho zdraví.

Jestliže si myslíte, že tzv. brýle na čtení, které se běžně prodávají u stánků, jsou pro vás dostatečným řešením, mohu vás ujistit, že vaše oči brzy spláčou nad výdělkem. Ty jsou vhodné spíš jako jednorázově do kabelky, abyste si přečetla jídelní lístek. Ale na stálé nošení je odborníci nedoporučují. Je dobré poslechnout očního lékaře a nechat si udělat brýle – a především skla do nich – na míru. Jinak si můžete v budoucnu způsobit větší problémy.

Kulaté a kočičí jsou v kurzu

Letos vede minimalistický styl a okázalé geometrické tvary. V kurzu jsou stále retro kulaté brýle, brýle ve tvaru pilotek a kočičích očí. Ovšem ne každému sluší. Je důležité, jaký máte tvar obličeje. Pro drobný obličej jsou lepší menší brýle, pro širší větší.

K TÉMATU  Zbytečné chyby, kterými si ničíte své vlasy

Jestliže máte pochybnosti, máte na výběr mnoho jiných tvarů, od módních po klasické. A můžete také vsadit na zajímavou barevnost, která podtrhne vaši barvu pleti.

Obruby jsou letos především průhledné, transparentní, jen jemně zabarvené. Některé mají lehké vzory nebo květinové motivy. Ty vám zvlášť mohou rozzářit obličej.

Trendy roku 2019

I když jsou černé brýle klasikou, barvou roku 2019 je korálová. Je to skvělá barva, která je vhodná pro skoro každou barvu pleti. Tmavovláskám dodá lehkost, pro blondýnky je to jedna z nejlepších barev. Zrzky si ji mohou užít například na tenoučkých obroučkách, které vhodně doplní jejich ohnivé vlasy a trochu pih.

Když použijete ke korálové bílou barvu, ještě více ji rozsvítíte. Tmavě zelenou nebo jinou tmavší barvou zase ztlumíte její zářivost.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Zatímco většina zatím cestuje jenom prstem po mapě, jiné už nebaví sedět doma. Chtějí něco zažít, i když tomu epidemiologická situace zrovna nenahrává. Jenže panující koronavirus cestování nepřeje už nějaký ten pátek, proto se mnozí lidé rozhodli vydat se na cestu, i když je venku stále hrozící riziko nakažení.
Jak vyšroubovat prasklou žárovku nebo čím vyčistit varnou konvici od usazenin? To a mnoho dalšího se dozvíte ve videu. Vše zvládnete do pěti minut!
Zdá se, že pánové mají v případě těchto krásek velkou smůlu. V jejich srdci je totiž místo pouze a jen pro ženy. Které ze slavných dam otevřeně přiznaly, že patří mezi lesbičky?
Připadáte si zmatení z toho, co vlastně jíst? V dnešní době jsme přehlcení velkým množstvím informací o stravě! Někdo radí jeden výživový směr a druhý zas radí jiný výživový směr. Takže jak se má pak člověk v tom vyznat, že? V dnešním článku vás seznámím s největšími výživovými chybami. Poté už se nebudete muset starat o to, jaký výživový směr je nejlepší. Stačí totiž přestat dělat následující chyby a máte vyhráno! 
Začít žít zdravěji - cíl, který si stanovila celá spousta z nás po zjištění, že jsme během doby covidové v průměru přibrali sedm kilogramů. Do svého jídelníčku proto přidáváme vícero zeleniny, hodně ovoce, naopak omezujeme sladkosti a snažíme se vyhnout se smaženému. Když už olej, tak pouze ten olivový, který je mnohými nutričními specialisty schválený. Mimochodem, věděli jste, že by se měl pít na lačný žaludek?
Kdy si zajít na prodloužení řas? Kdy se naopak vyhnout operacím? Tento týden přinese opět spoustu zvratů. Zajímá vás, co vám hvězdy předpověděly? Přečtěte si horoskop krásy a duševního zdraví podle astroložky Nadi Šmídové.
Měl to být hit, naslibovali nám nejdrsnější reality show. A místo toho máme v televizi pohled na táboření v exotice uplakaných celebrit. Survivor patří k nejsledovanějším a nejoblíbenějším reality show na světě. Asi nejslavnější je ale originální americká verze, kterou už 41 sezón moderuje Jeff Probst. U nás se vysílala pod názvem Kdo přežije.
Ve spolupráci se značkou Retlux připravil portál DámskáLiga.cz vánoční soutěž. Zapojte se do hry o chytrou vánoční výzdobu.
Přemýšlíte, co dělat během volného odpoledne, kdy je venku nevlídno a v televizi nejde nic, co by vás dvakrát bavilo? Je načase si sednout nad oblíbenou knížkou a s čajem v ruce se pořádně začíst do děje.
První rande, to máte sevřené hrdlo a trému. Někdo se začne o druhé pohlaví zajímat později, ale tenhle malý Casanova ještě nosí dudlík a pleny!
Kvůli práci z domova či výuce online trávíte denně mnoho hodin před monitorem. Často je to mnohem víc času, než kolik to bylo před pandemií. Výsledkem je enormní zátěž pro oči. Ty jsou pak unavené. Dopřejte jim péči a výživu, kterou si zaslouží. Soutěžte s námi a vyhrajte balíček kvalitních doplňků stravy Naturevia pro namáhané oči.
Proč zrovna deset tisíc kroků a proč byste měla výzvu vzít za svou i vy? Důvodů je hned několik a všechny vám budou jedině ku prospěchu.

Výběr článků

Spodní prádlo - většina z nás ho bere jako samozřejmost. A není to špatně. Jen je nutné si alespoň někdy uvědomit, že i taková maličkost ukrývající se pod oblečením se nám výraznou měrou podílí na zdravotní kondici. Například špatně zvolená podprsenka způsobuje bolesti zad a zvyšuje riziko vzniku zánětů a bulek. A kalhotky? Pokud jsou malé, nevhodného střihu nebo z nepříjemného materiálu, vede to ke vzniku vaginálních mykóz.
Vezměte děti do kina a schovejte se před dotěrným vedrem v sále. Tajný život mazlíčků 2 je animák od tvůrců filmů Já, padouch. Psí poslání 2 zaútočí na emoce a bláznivý Aladin je ztřeštěnou jízdou od Disneyho, kterou způsobí hlavně kouzelný Džin.
V současné době často slýcháme, jak některé ženy zasílají peníze lidem, které ani neviděli. Jednoduše proto, že chtějí najít nějakou spřízněnou duši. Seznamování není jednoduché a má svá pravidla. Štěstí většinou nečeká na každém kroku.

Nepřehlédněte

V každé domácnosti nechybí alespoň jedny nástěnné hodiny. Co takhle zvolit nějaké obří, které se stanou dominantou vašeho interiéru? Retro styl je pořád v oblibě, tak se inspirujte překrásnými kousky. Dřevo, jeho imitace nebo design starých nádražních hodin navozují příjemnou atmosféru. Hodí se prakticky kamkoli, do ložnice, kuchyně nebo obývacího pokoje. Nejenom, že ukazují čas. Jsou zároveň krásným doplňkem vašeho interiéru.
Je tu! První článek, první krůček k cestě za posunem, učením se, přeměnou zaběhlých vzorců. Z upřímné zpovědi jedné odvážné ženy se dozvíte, proč za mnou přišla, kam se chce pomocí koučinku Emočních rovnic posunout i proč si vybrala právě mě. Bude to naše společná jízda - na rok, rok a půl. A vy budete u toho a nahlédnete tak do způsobu mé práce z první řady. Vaše Marcela Hlaváčková.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek