Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Máte nový vztah a chcete ho otestovat. Zkuste ztroskotat s lodí a uvidíte, na čem jste

Kdysi se mi do dovolené nečekaně vetřel adrenalin, aniž bych ho objednala. Čerstvý partnerský vztah dokonale prověřilo ztroskotání s lodí!
Máte nový vztah a chcete ho vyzkoušet
zdroj: 123RF.com

10. 07. 2019

Nový vztah čekají první zkoušky

V Egyptě jsme s tehdejším přítelem plánovali deset dnů plavání, opalování a milování, možná ještě nějaký ten výlet za památkou. Chodili jsme spolu pár měsíců, takže se jednalo o poměrně čerstvý vztah. V únoru zaplatili tenhle výlet, a až do odjezdu začátkem srpna to bylo celkem fajn. Nebyli jsme spolu každý den, ale když jsme spolu byli, tak jsme se skvěle bavili. Totéž jsme čekali od dovolené. A tam se to stalo.

Jak to tak bývá, nabízeli nám krásné výlety lodí. Jeden jsme si zaplatili, a to celodenní se vším všudy. Těšili jsme se na šnorchlování, plavání, pozorování ryb, oběd na ostrově a krásný den. Jenže všechno bylo jinak.

Neplánované dobrodružství

Lodi, no spíš kocábce, se na širém moři porouchal motor a posádka zhruba o čtyřech lidech si nevěděla rady. Někam stále telefonovali, běhali do strojovny a nám, pasažérům, říkali, že se nic neděje, že to spraví. Nespravili. A najednou, kde se vzal, tu se vzal, odpolední vítr. Nejdřív vánek, pak větříček, který se měnil v docela pěkný vichr. Loďka se houpala v ohromných vlnách, které se přelévaly přes palubu. Zcela neovladatelná nás kamsi unášela a někteří z nás se začali bát.

Houpe se loď i žaludek

Kapitán udělal jedinou věc: otevřel bar. Mladí německy mluvící turisté ho v mžiku vyprázdnili. Jiní, já mezi nimi, jsme vyprázdnili vše, co jsme měli v sobě. Neopili se jen ti, kterým bylo hrozně špatně. A tak nás to neslo dál kolem jakési veliké, zřejmě vojenské lodi. Volali jsme na ni a mávali. Kdosi tam stál, možná nás pozoroval nějakou optikou, a já jsem si připadala jak ve špatném filmu. A tušila, že také můžeme špatně dopadnout.

K TÉMATU  Zneužil mě! Dva životní příběhy našich čtenářek. Jaký měly osud a jak se s ním vypořádaly?

Kapitán konečně zavolal pobřežní stráž, která nás postupně dostala na břeh. Neptejte se, jak se ve velkých vlnách přesedá z jedné bárky na druhou! Někdo to zvládl až napotřetí. Záchranná loď musela neustále obeplouvat kocábku, přiblížit se ve vhodné době podle vzdutí vln a nabrat jednoho pasažéra. A tak stále dokola. První várka s dětmi a ženami odplula. Vrátili se i pro naši druhou várku. To už jsme byli prosolení naprosto všude. Nebylo co pít, o jídle nikdo neuvažoval.

Skvělá prověrka partnera

Ptáte se, co dělal můj přítel? Naprosto nic! Neopil se, ani mu nebylo špatně. Neutěšoval mě, nezachránil pro mě láhev vody, nenosil mi studené obklady. Seděl na svém sedadle a dělal, že mě nezná. Že nikoho z nás nezná. Ani mi nepomohl nastoupit na záchrannou loď, natož vystoupit.

Zbytek dovolené byl slušný, ale jen s nutnou základní komunikací. Cestou domů jsme v letadle mlčeli. Naštěstí jsme nebydleli spolu. Už jsme si nikdy nezavolali. Od té doby kdykoli jsem někoho poznala, tak jsem přemýšlela, jak by se asi zachoval on. Stačí pozorovat a ptát se sama sebe. Jestli by vám uvařil vývar nebo alespoň čaj, až budete vypadat hnusně, poteče vám z nosu a vlasy jste si nemyla už pár dnů. A jestli by vás zachránil v případě ztroskotání. Jakéhokoli.

Někdy je taková krizová dovolená ideální zkouškou pro vztah. Ostatně, stačí si vzpomenout na můj oblíbený film Svatební cesta do Jiljí.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Léto přeje drobnému přivýdělku. Přemýšlíte, zda je to vhodné i pro vašeho potomka? Pojďte se podívat na to, jak letní brigády zvládly naše děti. Poradíme nejoblíbenější brigády i to, co si musíte ohlídat.
Sehnat v obchodě kvalitní antibakteriální čistič, to je v posledních týdnech až nadlidský úkol. A pokud už seženete, tak je daný produkt astronomicky drahý. Co s tím? Poradíme vám.
V průběhu života se s bolestí hlavy setká přes 90 procent lidí. Bolest přitom většinou ustoupí během několika málo hodin. Stejně jako při chřipce či jiných nemocech. Jenže migréna, to už je jiná káva. S tou si sami neporadíme. Tady už potřebujeme lékaře jako sůl.
Infinity Pool se nachází ve výšce 650 metrů nad zemí na vrcholu hotelu Marina Bay Sands v Singapuru. Bazén je 150 metrů dlouhý a dolů je to celých 57 pater. Výhled přímo z vody je famózní. Koupání tady je skutečně ojedinělým zážitkem a pro některé i pořádný adrenalin!
Ano, skutečně se to děje a rozhodně to není žádná vzácnost. I ženy po třicítce nemusejí mít manžela a děti, jen mezi námi pořád existují tací, které to nejenom překvapuje, ale dokonce i pohoršuje.
Výběr svatebního fotografa by měl být jednou z prvních položek na vašem to-do listu, pokud organizujete svatbu. Někteří mají rozebrané termíny na měsíce, dokonce i roky dopředu. Co je při výběru svatebního fotografa důležité a na kolik vás tahle služba vyjde?
Většina žen chce okouzlit své okolí perfektním vzhledem a dobře zvoleným módním outfitem. Z toho důvodu zpravidla volí kousky, které jim sice zaručí vyladěný vzhled, ovšem na úkor jejich zdraví. A možná k takovýmto ženám patříte i vy. Pojďte se proto podívat na několik špatných módních návyků, které neprospívají vašemu zdraví, a zjistěte, jak najít přijatelný kompromis.
Uklízet nepomáhá, vařit nepomáhá a cvičit vás nikdo nedonutí ani za živého Boha? Pak je na čase vyzkoušet něco, co vás dozajista nejenom chytne, ale také přivede na jiné myšlenky. Představujeme vám antistresové činnosti, které vám zlepší náladu.
Vlasy jsou pro ženy velice důležité. Zakládáme si na nich, bereme je jako pýchu, o kterou je potřeba se neustále starat. Někdy, i přes veškerou péči, se nevyhneme zničení a roztřepeným konečkům. Jak proti nim bojovat?
Žádné litry potu, rudé tváře, srdce v krku. Jóga není běh, proto může budit dojem, že pomalými cviky nezvládne spalovat tuky. Víte, že ale už dávno neplatí, že jen dřinou dojdete vysněného cíle? Přesvědčíme vás, ať víte, jak se to má.
Mláďátka jsou vždycky roztomilá, a platí to nejen o těch zvířecích. Tihle rozpustilí mazlíčci vám zaručeně zvednou náladu, a někteří z nich úplně volají o to si je pochovat.

Výběr článků

Pořádáte večírek pro svoje blízké nebo kolegy? Dáme vám pár tipů, jak naplánovat jedinečnou party, která zaručí všem zúčastněným nezapomenutelný zážitek.
Jógu zná v dnešní době snad každý a vysoké procento z nás jí doma nebo v tělocvičně dokonce cvičí. Tato relaxační cvičení se vždy provádějí zpomaleně a využívají všech svalů v těle. Jóga má díky tomu skvělé zpevňující a detoxikační vlastnosti. Není sice na hubnutí tak efektivní jako aerobik, nicméně je to velice funkční způsob, jak formovat své tělo. Pokud jógu milujete nebo s ní teprve začínáte, určitě se seznamte se 7 pozicemi, které tvoří samotný základ jógy a pro vaše tělo dokáží vykonat zázraky!
Při putování lesy a přírodou narazíte na celou spoustu bylinek a rostlin. Na co však narazíte pouze při podobném putování Afrikou je takzvaný čertův dráp neboli harpagofyt či také ďáblův spár nebo čertovo kopyto. Přesně tak se říká rostlině, která je mnohými označována za zázrak přírody.

Nepřehlédněte

Módní trendy obuvi na podzim a zimu 2019 přinášejí řadu stylů. Od jednoduchých, přes potištěné, barevné, vzorované, šněrovací, až po boty ve vojenském stylu. V zimě pak jasně vedou kožešiny. Pro chladné období si vyberte alespoň dva nové modely. Jeden do práce a do města, druhý pro vycházky do přírody a pro výlety na hory. Jaké zimní boty zvolit?
Mnoho lidí nevěří, že vztah na dálku by mohl někdy fungovat. Možná vám to budou rozmlouvat rodiče, kamarádi, kolegové v práci – ale to nejdůležitější rozhodnutí je přeci jenom na vás. Jedno vám ale musí být jasné – nebude to vůbec nic lehkého. Můžete se ale inspirovat pár radami, které vám toto nepříjemné období vzdáleného partnera zjednoduší.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek