Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Mám tři děti, které hlídá expřítel. Chodím do práce i na večírky. Nejsem dobrá matka? Co si o tom myslí společnost?

Jak vlastně zní definice dobré mámy? Je být matkou povolání ženy a má snad zapomenout na svůj vlastní život a na své ambice? Přečtěte si příběh Katky, která má tři děti, které vychovává sama. Našla si práci snů. Když se jí začalo dařit, okolí ji odsoudilo. Co si o tom myslíte vy?
spatna matka
Zdroj: 123RF.com

11. 12. 2018

Není to tak dlouho, kdy jsem zůstala se třemi dětmi sama. Výživné ne nijak veliké, rodičovský příspěvek minimální a na sociální dávky nemáte nárok. Ale platit nájem se musí. Tak jsem se rozhodla, že začnu pracovat. A to i přesto, že nejmladší ratolesti byl rok. V tu chvíli jsem se automaticky pro okolí stala na okamžik obdivovanou. Ovšem pouze do té doby, než se mi začalo dařit.

Nesnadný výběr povolání matek

Samy víte, jak těžké je vybrat povolání, které by mi umožnilo starat se o děti a zároveň pracovat. Nakonec zvítězilo psaní. Nebudu popisovat peripetie a úskalí, které mou práci provázely, ale se změnou životního stylu přišlo zvýšení sebevědomí, spousta nových známých a v neposlední řadě sem tam pracovní setkání, večírek.

Děti pomáhá hlídat ex se svou přítelkyní

Problém s hlídáním dětí jsem vyřešila rychle. Zavolala jsem ex a jeho přítelkyni a oni ochotně souhlasili, že děti pohlídají i v týdnu a v noci. Ač dříve byly hádky, vyšli mi vstříc. Měla jsem radost, že o děti je dobře postaráno, že staré spory jsou pryč a celkově se vše v rodině uklidnilo.

Sobecká matka se baví

Panečku, to jsem si dala. Najednou jsem byla pro mé okolí sobecká matka, která jede pracovně na večírek, a ještě si dovolí se tam bavit, zatímco chudinky děti jsou u otce a jeho přítelkyně, která je úplně mimo. A jak já tohle můžu dopustit? Proč se radši na tuhle práci nevykašlu a nejdu pracovat do obchoďáku za kasu?

Víte proč?

Protože mou práci dělám ráda. Přináší mi uspokojení. Dobře mě živí a nemusím chodit na večírky každý den, jako bych musela sedět za kasou. A taky, moje děti mě vidí šťastnou, vyrovnanou a jsou na mě patřičně pyšné.

K TÉMATU  Netradiční nápady na barvení velikonočních vajec! Zapojte děti a vytvořte kraslice, jaké jste ještě neměli. Vyberte si z moře technik!

Tak si říkám, je slovo matka snad diagnóza, která je specifická tím, že musím žít jen a jen dětmi a na svůj pracovní a osobní život zapomenout? Anebo naopak, mám v sobě a v dětech živit nenávist vůči ex či snad mám být ráda, že moje děti jsou tam v dobrých rukách?

Co si o tom myslíte vy?

Autor: čtenářka Katka

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Čtvrtek bude podle astrologie dnem určeným zkráslujícím procedurám. Věnovat péči pokožce se vám dvakrát vyplatí. Kromě toho se ale držte v klidu. Čtvrtek nebude příznivý den na hádky a snadno k nim dojde.
Když je zmínka o mandlovém mléce, možná vás na prvním místě napadne jeho přínos v kuchyni. Je velmi populární u lidí alergických na laktózu, vegetariánů či vitariánů. Mandlové mléko však může mít i zcela odlišné využití. Může vám totiž pomoct ke zdravým vlasům a pleti.
Kde začít? Anální sex rozhodně nepatří mezi okrajové praktiky, ale přesto se mu spousta párů z rozličných důvodů vyhýbá. Obvykle kvůli strachu z neznámého. Přeci jen jde o milování, které je opředeno různými mýty, polopravdami a absolutními nepravdami. V tomto článku se dozvíte důležitá fakta i rady, jak si první milování „do zadku“ užít bez rizika bolesti či „voňavé“ nehody.
Aby tělo fungovalo správně, je zapotřebí mít vyvážené množství ženských i mužských hormonů. Zkrátka od všeho tak akorát. Každý takový výkyv - nedostatek, nebo naopak nadbytek jednotlivých hormonů, dokáže ženám způsobit značné problémy. A o jednom z nich se právě nyní pobavíme.
Trocha vzpruhy, když nám začalo to jaro, se vždycky hodí. Vyberete si svého favorita mezi svalovci i charismatickými krasavci?
Je běžné, že má dnes téměř každá domácnost vlastní tiskárnu. Platí ale také, že na tisk dokumentů do školy, do práce nebo vstupenek do divadla opravdu nepotřebujete nějakou zvlášť kvalitní tiskárnu a bezchybný tisk. Vyplatí se proto kupovat levné neoriginální tonery nebo je to hazard s životností vaší tiskárny?
Mnoho lidí nevěří, že vztah na dálku by mohl někdy fungovat. Možná vám to budou rozmlouvat rodiče, kamarádi, kolegové v práci – ale to nejdůležitější rozhodnutí je přeci jenom na vás. Jedno vám ale musí být jasné – nebude to vůbec nic lehkého. Můžete se ale inspirovat pár radami, které vám toto nepříjemné období vzdáleného partnera zjednoduší.
Kozoroh je předně charakteristický svou pílí a pracovitostí. Mnohdy se může stát, že svůj úspěch má zadarmo, ale není tomu tak. Stojí za ním tvrdá práce a věnování svého značného času a prostoru. Zvládne mít úspěšnou vedoucí pracovní roli a zároveň být i hlavou rodiny a vést domácnost.
Módní trendy se mění jako na běžícím pásu, což statně potvrzují i všichni módní stylisté. Ti v současné době radí jedno – nebojte se kožených modelů, ty s námi ještě nějaký ten pátek zůstanou. A ostatně mají pravdu - kůže opravdu dominuje letošnímu podzimu a bylo by mylné se domnívat, že zanedlouho odejde z módy. Zatím to vypadá, že s námi zůstane až do podzimu nadcházejícího. 
S každým novým rokem přicházejí i nové trendy, a to platí i pro svět seznamování. V dnešním úterním článku na Dámské Lize se věnujeme otázce, jaké trendy nám přinese rok 2024 v oblasti seznámení a vztahů. Od online platforem po inovativní způsoby setkávání, přinášíme vám pohled na aktuální směry a měnící se dynamiku, která ovlivňuje způsob, jakým se lidé seznamují a budují vztahy v nadcházejícím roce.
Venkovní umění dokáže vyčarovat obdiv. Na skulptury ze dřeva a z kamene narazíme nejčastěji v parku nebo u lesní stezky. Co říkáte na tyhle?
Správně sestavená kuchyň je rájem pro každého kuchtíka, protože ušetří spoustu času, ale i kroků. Ovšem takové plánování kuchyně není vůbec jednoduché. Od čeho byste se měli odrazit? Jak sestavit kuchyň tak, aby dávala smysl?

Výběr článků

Lidé se scházejí i rozcházejí z různých důvodů. Někteří se neshodnou v plánech ohledně budoucnosti, jiní se potýkají s nevěrou nebo vyhořením vztahu o sobě samém. Někdy ale dojde v partnerství k takovému soumraku, že možnost rozchodu lítá ve vzduchu. Kdy je jasné, že je odchod od sebe tím nejlepším řešením?
Známe to všechny, každé z nás se občas stane, že nás přepadne úzkost nebo stres, nic nás nebaví a svou budoucnost vidíme v černých barvách. V této chvíli je zapotřebí zvolnit a udělat si čas sama pro sebe alespoň na pár desítek minut.
Blíženci jsou třetím znamením zvěrokruhu (22.5. - 21.6.), kterému vládne planeta Merkur. Jedná se o vzdušné znamení, pro něž je charakteristická upovídanost, zvídavost a přemýšlivost. A co dalšího? Jak Blíženci obvykle přistupují k životu, lásce, kariéře?

Nepřehlédněte

Schyluje se u vás k milníku v podobě čtyřicátých narozenin? Těšte se na to, že konečně odhodíte stud a začněte si to v posteli pořádně užívat. Co dalšího vás čeká a co s tím má společného smartphone? Bude hrát s vámi nebo proti vám?
O nemocech se většinou nevtipkuje, ovšem výjimkou je nemoc zvaná Alzheimer, o které se mluví v mnoha starších i novějších vtipech. Dalo by se říct, že lidé o Alzheimerově nemoci vtipkují do chvíle, dokud se s chorobou nesetkají tváří v tvář. To pak jdou žerty stranou, jelikož se pochopí, že se jedná o závažnou nemoc a že to opravdu není legrace.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek