Čtvrtek , 02. 05. 2024

Zikmund

Opomíjení zabijáci vztahu: špatná komunikace i rozvrh domácích prací! Co váš vztah může ještě dostat do krize?

Skřípe vám to tak nahlas, že to musí být slyšet i u sousedů? Možná je to tím, že místo společně tráveného času koukáte raději do mobilu. Svůj podíl viny na tom může nést i to, že chod domácnosti stojí výhradně na vás!

27. 08. 2018

27. 08. 2018

Když dojde řeč na dlouhodobé vztahy, asi se všechny shodneme na tom, že „není každý den posvícení“. Člověk mnohdy čelí stereotypu, partnerovým špatným návykům, chybějícímu porozumění nebo odlišným představám o budoucnosti. Mohou tyto faktory způsobit vztahovou krizi? Bezpochyby ano. Na seznam častých strůjců rozchodu si ale připište i tohle!

Zoufalý nedostatek komunikace jako kámen úrazu

Něco tak banálního, jako je prostá výměna informací, může vaše soužití ovlivnit víc, než si vůbec myslíte. A teď ruku na srdce – jak často si doma povídáte?

„Já osobně se domnívám, že všechny problémy s láskou pramení z toho, že spolu lidé málo mluví. Mnozí svou pozornost totiž nesměřují ke svému partnerovi, ale spíše k mobilnímu telefonu, počítači nebo televizi,“ připouští americký manželský a rodinný terapeut Mitch Temple. Odborník přes citovou harmonii zároveň dodává, že by každá dvojice měla trávit čas i bez moderních technologií. A úplně nejlepší je prý naplánovat takové „rande“ předem! Co dalšího může vaše spokojené soužití ohrozit?

Berete ho jako samozřejmost? Zahráváte si s ohněm

Je vcelku logické, že po několika letech si dvojice nevyznává lásku tak často jako na začátku, kdy ještě dokonale fungovaly růžové brýle. Ovšem jedna věc je neprojevovat nahlas, co ke svému protějšku cítíte, druhá je brát jeho existenci jako naprostou samozřejmost.

„Buďte otevření ke svému partnerovi a zahrnujte ho laskavostmi, to upevní vaše spojení. Také častěji přemýšlejte o pozitivních věcech, které se vám na něm líbí. Pokaždé, kdy s upřímnou vděčností vyjádříte své pocity, vaše polovička se nebude cítit nedoceněná, ale pochopí, že je pro vás stále velice důležitá,“ doporučuje americká vztahová expertka Carol Margolis.

I domácí práce bývají jablkem sváru

Že chod rodinného hnízda zajišťuje výhradně žena a „posláním“ muže je vydělávat peníze? Tahle pravidla už dávno přestala platit a vystřídala je rovnoprávnost. Tedy, musí se tomu trochu pomoci.

K TÉMATU  Digitální detox: Vypněte se na pár hodin denně. Prospěje to vám i okolí

„Je důležité, aby se dvojice domluvila na tom, co a kdo bude dělat. Jeden může uklízet, zatímco druhý nakoupí a vyzvedne děti ze školy. Jakmile domácnost stojí na jediném člověku, jeho vyčerpání a nervozita si časem vybere svou daň, protože pravděpodobnost hádek a obviňování se výrazně zvyšuje,“ domnívá se americká psycholožka a zároveň vztahová koučka Paulette Kouffman-Sherman. Tak tohle zní ale hodně logicky…

A jak to máte ve vztahu vy?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Máme tu začátek nového roku 2021 a určitě si spoustu z vás dalo nějaké předsevzetí! Například začít cvičit, jíst zdravěji, chodit na procházky, myslet více pozitivně, být lepší přítelkyní či přítelem či být lepším rodičem. Vaše předsevzetí se mohou lišit, ale stejně vás všechny něco spojuje. A to to, že jich chcete dosáhnout! Proto vám v tomto článku zmíníme 3 důležité kroky, jak na to. A věřte, že pokud se těchto kroků budete držet, tak máte vyhráno.
Ne nadarmo se říká, že každý člověk je jedinečný. Tento argument se bezpochyby týká i v případě volby dioptrických brýlí, které, mají jí maximálně splňovat nejnáročnější kritéria, musí být vybírány na základě určitých vlastností jejich nového majitele. Která to jsou? Pojďme se na to podívat!
Ano! I povlečení podléhá trendům. Nejde ani tak o vzory, ale o materiály. Nechte se inspirovat tím, co je v kurzu.
Minišaty jsou naprostou klasikou, díky níž může žena vypadat ležérně, šik, ale i sexy. Pravdou ale je, že minišaty mají také špatnou pověst, jelikož mohou být při nevhodném nošení odhalující a žena pak působí lacině. Je tedy zapotřebí nosit tyto krásné šaty opatrně a zaměřovat se na detaily, jako je postava, líčení a doplňky.
A když už ne život, tak tvář rozhodně ano. Obočí je stejně důležité jako naše rty, nos nebo oči. Proto bychom mu také měly věnovat náležitou pozornost. Ale co laminace obočí vlastně je?
Skočíte si občas se svým partnerem na jedno točené, nebo si spolu u televize vychutnáte archiv z vinných sklípků? Pak si můžete gratulovat, protože vaše soužití asi jen tak něco nenaruší. Tedy alespoň tohle se teď povídá ve vědeckých kruzích.
Detox organismu se stal nedílnou součástí zdravého životního stylu. Po zimě nás čeká očista těla jarním detoxem. Právě strava raw by pro řadu z vás mohla být ideální cestou. Její výhodou je příjem čerstvých zdravých surovin, nenáročnost přípravy či úbytek váhy. Za kvalitu si bohužel připlatíte, na druhou stranu ale ušetříte na energiích.
Zrovna teď je ten správný čas začít chodit do sauny. Proč? Sauna totiž umí zlepšit imunitu, a zabránit tak častému onemocnění. V neposlední řadě vám také dovede vylepšit psychiku!
Make-up kdekoliv. Tyhle kosmetické vychytávky poradí, jak vytvořit vlastní rozjasňovač, čím nahradit pudr nebo udělat rychlé kontury obočí.
Teploty stoupají a pomalu svítá i naděje, že se brzy otevřou sportoviště. Jestli se chcete po delší pauze dostat do formy, rozhodně nepodceňujte přípravu. Dobijte energii a dávejte si postupné cíle. Jinak byste mohli skončit s nepříjemnými křečemi, bolestivě nataženými svaly a vyčerpaní únavou.
Máte problém s neustále se mastícími vlasy? Vadí vám, že vlasy nevydrží fresh po dobu delší než dvou dnů? Možná děláte několik chyb, kvůli kterým se vlasy mastí až abnormálně. Nemyjete je příliš často?

Výběr článků

Astroložka Naďa Šmnídová přináší další horoskop krásy a duševního zdraví. O víkendu si pořádně odpočiňte a zrelaxujte, a věnujte se péči o zdraví a imunitu. Bude to třeba.
Slavnostní štědrovečerní tabule je stějně oblíbený zvyk, jako stromeček a světýlka. Jak letos připravit vánoční stůl? Inspirujte se nápady, jak letos prostřít váš slavnostní stůl.
Máte obývací pokoj vybavený podle posledních módních trendů, ale přijde vám nudný a zcela bez života? Chtěli byste mu dodat šmrnc nebo naopak tento prostor zútulnit a vykouzlit si tak harmonický domov? Tak se zkuste podívat na několik zajímavých typů, jak vykouzlit z vašeho obýváku opravdu útulný společenský prostor.

Nepřehlédněte

Venku je sychravo, zima, a druhý den svítí slunce a sundaváte vrstvu oblečení. Právě tohle období je nejnáročnější na náš imunitní systém. Jak se dá zvýšit obranyschopnost organismu?
Kolagen je jedna z nejdůležitějších bílkovin ve vašem těle. Je hlavní složkou pojivových tkání, které tvoří několik částí těla, včetně šlach, vazů, kůže a svalů. Kolagen má mnoho důležitých funkcí, včetně zajištění struktury pokožky a posílení kostí.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek