Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Single život? Ženy si ho užívají, ale pro muže může být peklem!

Ačkoli se může zdát, že si svobodu plnými doušky užívají spíše muži, pravda je úplně někde jinde. Protože si doma nemají s kým povídat, existence bez partnerky je pro ně těžkým oříškem i náročnou zkouškou. Jako vážně?!

14. 06. 2018

14. 06. 2018

I když výhody života v páru samozřejmě nikdo nepopírá, odborníci se překvapivě shodují v tom, že i single styl má něco do sebe. Osoba bez závazků má podle nich těsnější vazby s okolím, finanční svobodu, mnoho sportovních aktivit, dobře zorganizovaný čas i lepší spánek. Jsou tohle plusy, které jednoho udělají šťastným? Ano, ale záleží to hlavně na pohlaví!

Nesnesitelná lehkost bytí? Jak pro koho

Studie, kterou uskutečnila britská společnost Mintel, jež se specializuje na průzkumy trhu, odhalila vskutku zajímavá fakta. Z jejích poznatků jednoznačně vyplývá, že 61 % žen si svobodu náležitě vychutnává – a nehodlá na tom nic měnit. To samé ale nemůže říct přibližně 45 % single mužů, kteří jsou bez partnerky celkově nespokojení, proto se většina z nich snaží všemi možnými prostředky svůj vysněný protějšek najít. Proč ti, kterým v žilách koluje testosteron, nechtějí být sami? A jak je možné, že jsou dámy bez chlapa tak zatraceně pohodě? To se prostřednictvím zmíněného výzkumu zjistilo také. A tady je šokující pravda!

Svoboda slova jako pomyslné jádro pudla

„Celý problém spočívá v tom, že muži čelí mnohem většímu sociálnímu tlaku, který je nutí k tomu, aby potlačili své pocity a nemluvili o nich se svými vrstevníky. Domníváme se, že to je ten hlavní důvod, proč jim partnerka tolik chybí. Mohou se jí totiž beze studu svěřit, aniž by se cítili nepříjemně, což má na jejich psychiku téměř blahodárný vliv,“ vysvětluje spoluautor studie a zároveň psycholog i analytik Jack Duckett.

Komunikace? Bez ní to fakt nejde

Jmenovaný odborník rovněž připouští, že ženy mezi sebou vytvářejí různé podpůrné skupiny, ve kterých otevřeně diskutují o svých myšlenkách a emocích. Díky tomu prý nemají takovou potřebu vztahu, neboť jsou součástí přátelského kolektivu, v němž se za upřímnost netrestá a neodsuzuje.

K TÉMATU  Chytrý mobil neškodí jen spánku. Jak moc ohrožuje váš zrak a kdy vám jde doslova o život?

No a je to venku. I když bychom takový důvod asi nečekali, pokud to říká věda, kdo by odporoval? A co si o tom všem myslíte vy?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Samota má na zdraví člověka špatný vliv. Jaké nemoce vám podle vědců hrozí? A co vám přinese spokojený vztah?

Nečekané faktory, kvůli kterým se hroutí manželství. Kde všude číhá riziko rozvodu?

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

V dnešní době je těžké se někam vydat na dovolenou, jelikož všude se setkáte s nejrůznějšími restrikcemi z důvodu Covid-19. Proč se tedy zbytečně vystavovat nebezpečí návštěvy zahraničí? Vždyť v koutech naší republiky je tolik krásných míst, kde můžete strávit skvělou dovolenou, a navíc tak podpořit náš cestovní ruch a ekonomiku?
Online – to je slovo vystihující dnešní dobu. Dříve jsme byli limitováni staženými daty nebo velkou cenu za strávený čas na internetu – to v jeho začátcích. Nicméně dneska je internet všude kolem nás, a tak se nemůžeme divit, že mu podléhají čím dál častěji i malé děti. Jaká je hranice?
Prostředí má hodně společného s tím, jak se naše pokožka chová a jak vypadá. Když je horko a vlhko, pokožka může být mastná z přebytečné vlhkosti. Když je zima a sucho, pokožka může být vysušená. Nemluvě o dalších environmentálních stresorech, jako je znečištění ovzduší, sluneční záření, klimatizace a další. Když se mění roční období, mění se i prostředí kolem nás. Kůže se musí přizpůsobit novým klimatickým podmínkám, ale můžete jí práci trochu usnadnit zavedením správné péče o pleť. Když se mění roční období, měla by se měnit i vaše rutina týkající se péče o pleť. Zvažte tyto podzimní tipy péče o pleť, které vám pomohou udělat stejně hladký přechod z léta do podzimu, jako je vaše pokožka.
Doma už to není, co bývalo? Nečekejte, až se rozchod zeptá a vezměte osud do svých rukou. Ideální partnerkou, kterou ten váš bude zbožňovat i na rukou nosit, můžete být vlastně okamžitě! A stačí k tomu jen tyhle tři věci…
Natáčení komedie 3Bobule z vinařského prostředí začalo v první polovině července sice překvapivě v Praze, ale po třech natáčecích dnech se filmaři přesunuli na jižní Moravu. Tady s přestávkami pracovali do poloviny srpna. Co si o filmu myslí sám režisér a hlavní protagonisté?
Večer plný hvězd a filmové magie, tak lze popsat 81. udílení Zlatých glóbů. Nolanův životopisný snímek "Oppenheimer" zazářil s pěti oceněními, včetně nejlepšího dramatu a režie. Oproti tomu fenomén "Barbie" se stal středem pozornosti v nové kategorii spojující uměleckou kvalitu s komerčním úspěchem. Jaký byl průběh večera, kdo zaznamenal vítězství a jak reforma ovlivnila samotnou podstatu těchto prestižních filmových ocenění? To vše a mnohem víc v našem stručném přehledu ze Zlatých glóbů 2023.
Když začnou bolet dásně, je to velice nepříjemné. Často problém tkví ve vznikajícím zánětu, se kterým je třeba co nejdříve bojovat. Zánět dásní je sice běžné onemocnění, které postihuje dospělé i děti v jakémkoli věku, ale nikdy by se nemělo podceňovat. Pokud vás dásně občas bolí, pojďte se tomu podívat na zoubek, třeba konečně přijdete na to, jak s tímto nepříjemným pocitem zatočit jednou provždy!
Kolagen je ve vodě nerozpustná bílkovina, která se po třicátém roce života začne z těla vytrácet. V tomto okamžiku nastupujeme my - naším úkolem je kolagen opětovaně do těla dodat, protože jinak to první, co půjde vidět při setkání s námi, budou vrásky a ochablá pleť.
Chtěla jsem se s vámi podělit o můj příběh, který může motivovat všechny dámy třicet plus, aby nezanevřely na lásku. I když se sice hledá těžko, a na inzerát potkáte všechno možné, nakonec i vy najdete lásku svého života. Jako já.
Snad každý rodič od svého milovaného dítěte očekává pouze to dobré, doufá, že se vydá správnou životní cestou a bude šťastné. Takhle to ale samozřejmě v životě bohužel nechodí a někdy se holt i to nejhodnější dítě může dostat na scestí. To se stalo mé dceři Markétě, já se s tím však do teď nemohu vyrovnat. Odvedl nám ji drogový dealer.
Kromě relaxu mohou pomoci zdokonalit váš mozek, tělo nebo třeba i spánek. Hry na mobil už nejsou jen pro děti, tak neváhejte a zkuste si nějakou spolu.

Výběr článků

Kdy jindy máte příležitost se ponořit pod hladinu a ocitnout se v tichu? Kdy jindy byste se mohla naučit dobře plavat? Plavání uklidňuje nervy, léčí duši a umí vytvarovat postavu. To byste mohla zkusit, no ne?
Zase si potřebujete obarvit vlasy, ale návštěva kadeřnického salonu se vám teď do harmonogramu vůbec nehodí? Zkrášlete se v pohodlí domova – a navíc podstatně levněji. Schopnosti prostředků, které skrývá vaše kuchyň, vás prostě nadchnou!
Nespavost je problém, který trápí mnoho z nás. Bohužel nad tímto problémem máme tendenci jen mávnout rukou. To přejde - říkáme si. Jenže takzvaná insomnie může mít negativní dopad nejen na fyzickou stránku člověka, ale především na jeho psychiku, zejména pokud mluvíme o dlouhodobém problému.

Nepřehlédněte

V minulých dnech panovalo i na horách teplé, až jarní počasí. V nižších polohách a na jižních svazích taje sníh. Na sjezdovkách je ráno přimrzlý, odpoledne měkne nebo se mění v krupici. Kam tedy vyrazit lyžovat? Zde jsou tipy na některá zimní střediska.
Letní měsíce svádí k tomu oblékat se poněkud spořeji. Muži oblékají kraťasy a tílka, ženy zase sukně, topy, nebo šaty na ramínka. Pokud se trápíte s nepříjemnými a nevzhlednými tukovými polštáři v oblasti podpaží a zad, pak můžete pociťovat při odhalování stud. Abyste si opět věřili a byli hrdí na svou postavu, zacvičte si pár těchto cviků, které podpoří redukci tuku ve výše zmíněných partiích.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek