Pátek , 03. 05. 2024

Alexej

Samota má na zdraví člověka špatný vliv. Jaké nemoce vám podle vědců hrozí? A co vám přinese spokojený vztah?

Květen je lásky čas, to ví přece každý. Nemáte si v tomhle směru absolutně na co stěžovat? Ani nevíte, jakou máte kliku. Díky svému partnerskému štěstí se zřejmě dožijete požehnaného věku. A navíc se vám vyhnou deprese!

01. 05. 2018

01. 05. 2018

Nedávno vědci přišli s tvrzením, že samota má na člověka podobně zhoubný vliv, jako letité kouření cigaret. Znamená to tedy, že když jeden žije ve vztahu, vyhne se zdravotním komplikacím, což může do značné míry přispět k jeho dlouhověkosti? Ačkoli to možná zní jako šílenost přitažená za vlasy, odborníci tvrdí, že přesně tak to funguje. Podle nich má totiž láskyplné soužití s partnerem tyto famózní vedlejší účinky. Který je pro vás největší „jobovkou“?

Zdravé srdce, na které si choroby netroufnou

Infarkt myokardu, angina pectoris či trombóza? To jsou srdeční komplikace, které si servítky rozhodně neberou. Jak se jim bránit? Ještě do nedávna se říkalo, že účinnou prevencí je výhradně pravidelný pohyb a správný jídelníček. Prostřednictvím nedávné americké studie uskutečněné na univerzitě v Pittsburghu se však zjistilo, že existuje ještě další možnost. Poznatky onoho vědeckého počinu totiž naznačují, že ženy ve spokojených vztazích mají významně nižší riziko vývoje kardiovaskulárních chorob. To jsou tedy věci…

Menší pravděpodobnost depresí? I to je ve hře

Nadmíra stresu často vede k depresím – na to lékaři poukazují neustále s tím, že bychom naše nervy měli co nejvíce šetřit. Jenže copak v dnešní uspěchané době jde?! Představte si, že ano. Báječným řešením situace je dlouholetý svazek, jenž stojí na pevných základech. To je vlastně stručný závěr amerického průzkumu publikovaného v odborném časopise Psychological Science. V něm bychom se dočetli, že šťastně zadaní jedinci jsou psychicky vyrovnanější, proto mají také výrazně nižší riziko vývoje depresí a úzkostí. Láska tedy nejenže hory přenáší, funguje také jako efektivní antidepresivum! A pozor – bez vedlejších účinků.

Prevence rakoviny, co se nemine účinkem

Výzkumní pracovníci z americké univerzity sídlící ve městě Iowa jdou ve výčtu zázračných účinků harmonického soužití ještě dál. Na základě svých nashromážděných dat se domnívají, že lidé, kteří působí v romantickém vztahu, mají při srovnání s jedinci postrádajícími sociální vazby více přirozených buněk bojujících proti rakovině. A rozdíl prý vůbec není zanedbatelný! Ať na to tedy koukáme z jakékoli strany, láskyplný svazek může skutečně přispět k dlouhověkosti. A to je poměrně zásadní informace, nebo ne?

K TÉMATU  8 tipů jak zvýšit svou psychickou i fyzickou odolnost

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Překvapivé důvody, proč nemáte chuť na sex

Jak překonat manželskou krizi? Poradíme!

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Tato žena se jmenuje Lauren Bruzzone, a pochází z New Yorku. Její tréninkový partner ji zachytil při cvičení. Nebylo by na tom nic divného, kromě toho, že je jí 72 let! Její trénink je skutečně ukázkový, a dokazuje, co všechno je možné i v pokročilém věku! Jak sama říká, zkoušejte věci, a dávejte jim šanci! Nevzdávejte se, a nenechte se ovlivnit lidmi, kteří říkají, že to nejde.
S blížícími se Vánocemi po nás naši blízcí budou chtít vědět, co si přejeme pod stromeček. To se může zdát jako příjemná otázka, ale opak může být pravdou. Ne vždy máme v záloze seznam předmětů či zážitků, které nutně potřebujeme mít. Často se může dostavit pocit, že už máme vlastně všechno.
Výběr plavek je pro spoustu žen téměř frustrující záležitostí. Pokud nejste šťastnou majitelkou dokonalé postavy, nejspíš už jste to zažila také. V obchodech si zkoušíte jeden model za druhým, ale každý z nich nějakým způsobem zvýrazní přesně tu část těla, kterou byste raději schovala.
Zimní zahrady jsou u nás stále více oblíbené. Kdo by si nechtěl užívat sluníčka a přirozeného světla i v době, kdy venku panuje zima. Vybudováním zimní zahrady navíc zvětšíte svůj obytný prostor a vznikne tak příjemné spojení s přírodou. Pokud je prostor i vytápěný, nic vám nebrání trávit zde váš čas kdykoliv. Jakou si vyberete?
Datum 26.8. 2022 se vryje do paměti spoustě z nás. Ten den totiž náš svět navždy opustila oblíbená zpěvačka, herečka, moderátorka i textařka Hana Zagorová. Pojďme na ni společně zavzpomínat a připomenout si její kariéru i osobní život. Ne vždy byl totiž její život procházkou růžovým sadem, ale přesto jsme na její tváři vždy mohli spatřit úsměv.
Je kabelka vaší nepostradatelnou společnicí, bez které málokdy vyjdete z domu? Přesně pro vás jsme sepsali průvodce, jak si takovou dokonalou kabelku vybrat, aby byla nejen elegantní, ale i praktická. A hlavně ladila k vaší postavě!
LED neon je moderní alternativou k tradičním neonovým trubicím. Jedná se o flexibilní světelné pásky, které jsou navrženy tak, aby napodobovaly vzhled a efekt neonu. Ovšem oproti těm tradičním, jak je známe, nabízejí mnoho výhod. A to jak z ekonomického, tak i ekologického hlediska.
Christian Dior, ikona módního světa. Zakladatel francouzské značky Dior, jejíž historie sahá do 40. let 20. století. Zákazníkům z celého světa nabízí jedny z nejkrásnějších oděvů, ať už jde o běžné modely nebo haute couture, šaty vysoké krejčoviny. Jaký příběh stojí za vznikem této značky?
Také patříte mezi ženy, které mají mastnou pleť a lesknou se tak v létě i v zimě? Pak vám ze všeho nejdříve pogratulujeme. O ženách s mastnou pletí se říká, že stárnou velmi pomalu a po celý svůj život budou vypadat minimálně o pět let mladší. Na mastné pleti se totiž netvoří tolik vrásek. Tou špatnou správou je, že v létě trpíme.
Vybouchl vám na poslední chvíli parťák na dovolenou a vám nezbývá nic jiného, než se vydat na sólo trip? Nebo takovou cestu už několik týdnů plánujete, ale máte z toho respekt? Sólo cestování se může zdát náročné, nicméně pokud se dobře připravíte, jistě vás čeká zcela nezapomenutelný zážitek. Jak zvládnout první sólo cestu?
Semínka se do naší zdravé stravy začala postupně dostávat v minulém desetiletí. Nyní jsou už stále častější přísadou v naší kuchyni. Nicméně pořád je mnoho těch, kteří si neuvědomují, jak zdravý přínos pro nás semínka v pokrmech mají. Některá z nich jsou označována dokonce za superpotraviny, což jen dotvrzuje, jak důležitá pro organismus mohou semínka být.
Kočky jsou malé domácí šelmy, a všechny se liší svojí individuální povahou, stejně tak jako lidé. Občas jsou kočičky nevědomky strašně roztomilé! Loví světýlka na zdech, útočí na vlastní odraz v zrcadle nebo se snaží nacpat do co nejmenší krabice. Co dělá ta vaše?

Výběr článků

Možná jste zůstali neplánovaně doma a už nevíte, jak svým dětem a sobě zpestřit nucený pobyt v karanténě. Staré koníčky i nové zájmy čekají na znovuobjevení.
Toužíte po zahradě? Nebaví vás prázdný a špinavý balkon? Poradíme vám, jak z vašeho balkonu nebo lodžie vykouzlit vlastní soukromou oázu klidu.
V dnešním prohlášení z Buckinghamského paláce bylo oznámeno, že britský král Karel III. čelí rakovině. Monarcha, který nedávno absolvoval zákrok kvůli zvětšené prostatě, nyní zahájil léčbu, ačkoli konkrétní typ rakoviny nebyl zveřejněn.

Nepřehlédněte

Skočíte si občas se svým partnerem na jedno točené, nebo si spolu u televize vychutnáte archiv z vinných sklípků? Pak si můžete gratulovat, protože vaše soužití asi jen tak něco nenaruší. Tedy alespoň tohle se teď povídá ve vědeckých kruzích.
Váhy, jak již jejich zástupce napovídá, se ve svých životech neustále snaží nalézt rovnováhu a harmonii, a to ve všech oblastech. Váhy mívají vytříbený vkus, dokážou ocenit umění a osoby, které mají hluboké znalosti. Samy mají smysl pro tvořivost.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek