Neděle , 28. 04. 2024

Vlastislav

7 užitečných tipů, jak využít použité čajové sáčky

31. 08. 2017

Máte rádi čaj? A po louhování vyhazujete čajový sáček do koše? To je možná škoda. Tady je 7 tipů, jak je ještě dál využít.

1. Ochucovadlo těstovin. Sáčky dejte do hrnce s vodou, ve které připravujete těstoviny. Ve chvíli, kdy se voda začne vařit, sáčky vyjměte. Následně přidejte těstoviny. Zkuste třeba jasmínový,  heřmánkový nebo zelený čaj.

2. Proti zápachu. Sáčky jsou skvělé také k neutralizaci pachů z domova. Smíchejte třeba sušené použité čajové lístky se stelivem pro kočky. Můžete je také uložit do ledničky nebo mikrovlnné trouby, krásně je provoní. Skvělé jsou i do koše. Stačí je uložit na dno, čímž opět neutralizujete nežádoucí pachy.

3. Proti domácím škůdcům. Víte, že třeba myši nemají rády vůni čaje? Uložte použité sáčky všude tam, kde se mohou vyskytovat nebo vstoupit do vašeho domu. Pokud chcete účinnost umocnit, nakapejte na na ně pár kapek mátového esenciálního oleje. Odradí i další škůdce – pavouky, mravence apod. a váš domov příjemně provoní mátou.

4. Na odmaštění nádobí. Jak to funguje? Namočte nádobí přes noc v teplé vodě a přidejte použité sáčky. Uvolní přilepené jídlo a odmastí povrch.

5. Ozdravná koupel. Chcete si dopřít antioxydační koupel? Pokud přidáte čajové sáčky do horké vody, budou antioxydanty obsažené v čaji skvěle působit i na vaši unavenou pokožku. Můžete také sáčky pověsit přes kohoutek a nechat je “louhovat” přímo do vany. Dva vychladlé sáčky můžete rovněž přiložit na oči (třeba rovnou při koupeli). Zbaví vás otoků a pěkně vypnou pleť kolem očí.

6. Pro odstranění skvrn z látky. Stačí vám 4 čajové sáčky na 1 litr vody. Povařte 20 minut. Následně namočte látku s odolnými skvrnami do této lázně a nechte louhovat, dokud skvrny nepustí.

K TÉMATU  Interiérová houpačka je ideálním místem k relaxaci. Pohoupejte se doma!

7. Účinné k čištění skel. Použité čajové sáčky převařte a nastříkejte tento slabý čaj na okna či jiné skleněné povrchy. Uvolní nečistoty a vyčistí otisky od prstů. Nakonec sklo setřete hadříkem bez chloupků a doleštěte.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jste-li ve věku 55+ a hledáte zaměstnání, můžete se s tím běžně setkat. Věková diskriminace při žádosti o zaměstnání je v naší zemi poměrně běžná. Způsobů, jak ji prokázat a jak se jí bránit, není bohužel mnoho. Ale jsou.
Dětská postýlka by nebyla kompletní bez dětské matrace. Jak ale matraci pro dítě vybrat a dopřát mu tak během spánku co nejlepší podmínky a bezpečí? S výběrem nejlepší dětské matrace se pojí celá řada tipů a doporučení, kterými byste se měli řídit.
Baculatý a oteklý obličej - to je problém mnoha žen. I když i mužů, ovšem ženy jsou ty, které s tímto problémem chtějí opravdu efektivně bojovat. Jestliže nejste se svým obličejem spokojená, nemusíte si zoufat a ani nemusíte chodit na plastiku. Existuje totiž několik věcí, které udělat, abyste o oteklý obličej přišla.
Možná trápí i vás, jen o tom nevíte, nebo jste si toho ještě nevšimli. Ačkoliv jsou sklivcové zákalky považované za projev ”stáří” a zhoršujícího se vidění, ve skutečnosti se mohou objevit už kolem třicátého roku života.
Stačila vteřina navíc nebo kousek vedle a dopadlo by to špatně. Dechberoucí momenty, při kterých zrovna někdo natáčel. Možná na něj nevěříte, ale jak se říká - tihle lidé měli z pekla štěstí.
Přestože má jít o svátky klidu a míru, jsou Vánoce často spojené s nákupním šílenstvím. Lidé v České republice nakupují čím dál tím více dárků a zvyšují se i výdaje spojené s Vánocemi. Kolik tedy v průměru Češi za Vánoce utratí? A je vůbec možné při nákupu vánočních dárků výrazněji ušetřit? Na to se podíváme v tomto článku.
Teploty se konečně začínají zvedat a léto se nezadržitelně blíží. Pokud si letos budete chtít užít koupání, pak nejspíš budete muset do řeky, rybníku či vodní nádrže. Jenže jejich čistota a mnohdy také studená voda vám mohou následně přivodit nepříjemné patálie. Zvláště jste-li náchylní k tzv. letním problémům, měli byste udělat vše pro to, abyste se jim vyhnuli. Soutěžte tak s námi o balíček doplňků stravy Naturevia, který vám v tom pomůže.
Zimní zahrady jsou u nás stále více oblíbené. Kdo by si nechtěl užívat sluníčka a přirozeného světla i v době, kdy venku panuje zima. Vybudováním zimní zahrady navíc zvětšíte svůj obytný prostor a vznikne tak příjemné spojení s přírodou. Pokud je prostor i vytápěný, nic vám nebrání trávit zde váš čas kdykoliv. Jakou si vyberete?
Někdo se narodil jako barvoslepý a celý život neviděl nic z barev tak, jak je vnímáme my ostatní. Jaký je to asi pocit, spatřit to všechno kolem poprvé? Speciální brýle umožní takovým lidem vnímat barevné spektrum. A tady se můžete podívat na reakce lidí, kteří to právě zažívají.
Některé z nás se při pojmech „povinné ručení“ a „havarijní pojištění“ jen zatočí hlava při představě, že bychom si jej měly sjednávat samy. Návštěva pojišťoven, porovnání, co nám na přepážkách bylo nabídnuto, ale hlavně: pamatovat si údaje o našem autě. Jenže takto už to dávno neprobíhá! Dnes se pojistíte online, z pohodlí domova. Potřebovat budete jen osobní doklady, velký technický průkaz a několik minut svého času.
Děti nutně nemusí trávit svůj volný čas hraním počítačových nebo mobilních her, které je nijak nerozvíjí. Daleko lepší je rozvíjet jejich kreativitu a motoriku s pomocí hraček, které vyplní jejich volný čas stejně dobře a u nichž si užijí stejnou porci zábavy. Těmito hračkami myslíme dětské stavebnice, které jsou mezi námi už dlouhá staletí.
Sice jsou tenisky nejoblíbenější obuví, ovšem v zimě, kdy teploty padají pod bod mrazu, by nám v nich umrzla noha. Proto si pořizujeme boty zimní, které nás dokážou před nízkými hodnotami na teploměru ochránit. Velmi oblíbené jsou semišové zimní boty, které i skvěle vypadají. Tedy pokud jsou čisté a umíte o ně pečovat! V opačném případě žádnou parádu neudělají.

Výběr článků

Podkrovní byty zdaleka nemusí být jen stísněné prostory. Půdní vestavba může dát za vznik příjemnému prostoru k životu. Pokud přemýšlíte o domově v podkroví, dáme vám pár nápadů, jak si ho zařídit útulně a krásně.
Život není pokaždé procházka růžovým sadem a občas nastávají situace, do kterých se nikdo z nás nehrne. Hádka nebo nepříjemné životní situace, do kterých se dostaneme se sourozenci, pak obzvláště bolí.
Zřejmě není nutné dlouze vysvětlovat, o jaký hmyz se jedná. Octomilky neboli vinné mušky se nám do domácnosti ochotně nastěhují v momentě, kdy necháme na stole zralé ovoce nebo třeba zbytek pečiva od snídaně. Stačí jen chvilička a mušky se velmi rychle namnoží. Pak se může zdát problematické je z kuchyně nějak vypudit. Ale nebojte se – jde to.

Nepřehlédněte

Muži a ženy, to jsou podle odborníků a psychologů dva různé světy, které si v podstatě nikdy neporozumí, ale neumějí bez sebe žít. Existují vůbec nějaké základní komunikační principy nebo vlastnosti, díky kterým se lze naučit porozumět svému protějšku? Zajímavé rady a podněty ze své praxe nám prozradila lektorka a koučka Hana Drahoňovská.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek