Sobota , 04. 05. 2024

Květoslav

Průvodce spodním prádlem: Co se Češkám líbí a jak se náš vkus liší odzbytku světa? Jakých chyb se dopoštíme při výběru spodního prádla? Mohou tanga ohrozit zdraví?

Modní trendy se rok od roku mění. A ne jinak je to i u spodního prádla. Která barva se prodává nejlépe a sluší každé ženě? Jakých chyb se Češky stále ještě při výběru spodního prádla dopouští? A jak se liší náš vkus od ostatních Evropanek?
trendy spodní prádlo
Zdroj: BB prádlo

Oblíbená barva? Vede černá klasika!

Každé z nás je zřejmě jasné, že některé barvy se prodávají více, jiné méně. Podobně je to i se střihem. Při výběru prádla samozřejmě hraje velkou roli, jaký jsme typ (naše barva vlasů, věk, velikost). “Určitému typu sluší úžasné přírodní barvy jako třeba hnědá, zlatá, kovová, zelená, jiným zase velmi výrazná červená nebo růžová, možností je opravdu mnoho, “ říká specialistka Sabina Kupilikova, majitelka obchodu BB prádlo. Sama potvrzuje, že za nejoblíbenější a nejslušivější barvu se dá považovat černá klasika. Sluší prakticky všem. Zejména pokud si vybíráme prádlo pod společenský oděv nebo na večer. Střih je mnohem individuálnější záležitostí. U něj už nezáleží pouze na našem vkusu, ale i tělesných proporcích. Každé ženě zkrátka sluší něco jiného. Tady se rady udělují velmi obtížně.

Barevné trendy 2019: přírodní barevné kombinace!

Každý rok vede v rámci módních trendů nějaká barva. Platí to i pro spodní prádlo? Ano! Návrháři i výrobci nabízejí jako každý rok široký výběr barev. Pokud jste se tedy těšily, že vám dáme jeden barevný tip, pak vás musíme zklamat. Jeden trend ovšem patrný je. V poslední době je kladen větší důraz na přirozenou krásu, tedy na přírodní barevné kombinace.

Vkus Češek se od cizinek výrazně liší!

Jestli vás zajímá, zda mají Češky odlišný vkus od zbytku Evropy, případně světa, pak odpověď zní: ANO!  I podle odborníků máme vkus v tomto směru velmi odlišný. Například v Německu jsou ženy mnohem více usedlé. Proti Němkám se tedy dokážeme poměrně odvázat. “Češky kladou důraz na ženskost, ale zase oproti ženám z jižních zemí (Italkám nebo Španělkám) se zase držíme trochu zpátky,” říká Sabina Kupilikova. Podle ní je to někdy trochu škoda. “Myslím, že by se s výraznějším prádlem naše ženy cítíly určitě lépe.  Na trhu je mnoho krásných šatů, korzetů, různých zajímavých modelů podprsenek, podvazkových pásů i nejrůznějších punčoch, na které si Češky tolik netroufnou,” dodává odbornice.

K TÉMATU  6 tipů, jak správně vybrat přírodní pleťovou kosmetiku

Jsme ochotné investovat do drahého prádla nebo šetříme?

Je dobrou zprávou, že jsme se v tomhle směru “polepšily”. Na kvalitě nešetříme. I když je to tak,  že každá si koupíme prádlo podle svých finačních možností, obecně se dá říci, že české ženy jsou ochotné do kvalitního spodního prádla investovat své peníze. Dobře si uvědomujeme, že u prádla nejde pouze o vzhled, ale především o pohodlí při jeho nošení. A to, jak se cítíme, ovlivňuje následně celý náš den. I taková věc, jako je škrtící podprsenka nebo nepadnoucí kalhotky, nám může pokazit mnohé chvilky. A naopak pocit, který nám dodá příjmné a slušivé prádlo, je k nezaplacení. Jistě znáte ten pocit.

Podprsenku si už umíme vybrat

Ještě před deseti lety měly Češky vážný problém při výběru spodního prádla. Zejména co se podprsenky týče. Přišla ale osvěta a ženy se v tomhle směru rády poučily. I podle paní Sabiny jsou tyhle časy pryč a ženy díky dostupnosti informací už v tomhle chyby zpravidla nedělají. Stále ale zůstává, že prádlo je dobré si před nákupem vyzkoušet. Tabulky nemusí sedět a i u oblíbené značky se může stát, že změní náhle střih a od jedné firmy vám náhle padne i více velikostí.

Jakých chyb se stále ještě dopouštíme?

Asi nejčastější chybou, která stále ještě mezi českými ženami při výběru spodního prádla přetrvává, je fakt, že si nechceme přiznat změnu našeho těla. Domníváme se, že máme stejnou velikost podprsenky jako před pár lety (mohdy i desetiletími). A někdy je těžké nás přesvědčit, že časy se mění. Máte to také tak? Pak je na personálu prodejny, zda a jak nás o této skutečnosti přesvědčí či nikoli.

Mohou kalhotky tanga ničit zdraví?

Před pár lety se tradovalo, že střih kalhotek (tanga) mohou ničit naše zdraví. Ptaly jsme se odbornice, co si o tom myslí. A její odpověď zní: “S ničím takovým jsem se v praxi nesetkala. Znám ženy, které z určitých zdravotních důvodů nemohou tanga přechodně nebo vůbec nosit (např. po porodu nebo při určitých gynekologických problémech). Pro některé se jen stanou nepohodlné a začnou nosit třeba velmi oblíbené brazilky,”.

Stahovací prádlo: Existují tady nějaké trendy?

U kategorie stahovacího prádla nás zajímalo, zda existují nějaké aktuální trendy. Stahovací prádlo je totiž poměrně oblíbenou záležitostí a dočkalo se mnoha vylepšení svého vzhledu. (Dnes už tak můžete sehnat velice krásné kousky na místo neforemného stahovacího “tunelu” neurčité barvy.) Které je tedy nejoblíbenější? Mezi velmi oblíbené patří stahovací kalhotky vysoké pod prsa, které pěkně vytvarují a zeštíhlí pas. Ženy si pochvalují, že se jim pod oblečením netvoří žádné nevzhledné faldíky.  Podle odbornice jsou v kurzu i stahovací košilky se širokými ramínky, které zakryjí případný převis kůže kolem obvodu podprsenky a v podpaždí, s čímž ženy s nějakým tím kilogramem navíc nejčastěji bojují.

K TÉMATU  Jak vybrat dobře padnoucí podprsenku, aniž bychom ji museli zkoušet

Krásné kousky pro letošní sezónu si můžete vybrat i na FB stránkách BB prádla.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Co vyrazit na hory? Vyhlášená lyžařská destinace Méribel ve francouzských Alpách patří mezi ty nejluxusnější. Tahle překrásná horská chata je k pronájmu! Celých 330 m² a 3 patra, kde je 6 ložnic, prostorný obývací pokoj s panoramatickým oknem nebo vlastní kuchyně. Dole najdete krytý bazén a k dispozici je i sauna. Navíc dodávka s řidičem. Stejně ohromující jako vzhled a interiér chaty je i ceník služeb. Tohle zkrátka něco stojí.
Také přemýšlíte, jak nejlépe a nejkvalitněji využít čas letních prázdnin pro své dítě? Žijeme v době, kdy je na trhu nepřeberné množství nabídek letních táborů, doprovázených kvalitním programem nebo „celotáborovou hrou“. Jak vybrat pro své dítě nejlépe? Na co se při výběru zaměřit?
Obujte si své Manolo Blahnik, protože holky jsou zpět. Druhá série „A jak to bylo dál...“ je stále v našich myslích (díky návratu Samanthy Jones), ale už teď se nemůžeme dočkat, jaké nové drama třetí série přinese.
Intimní zápach není rozhodně téma, které by se probíralo buď s kamarádkami, nebo s partnerem. V mnoha případech je tak žena nucena si hledat pomoc sama.
Někomu stačí plátno a barvy, jinému zase obyčejné skici a tužky. Jenže mezi umělci se najdou i takoví, kteří se chtějí od ostatních zcela odlišit. Ke své tvorbě používají nepochopitelné až odporné pomůcky jako je menstruační krev, zvratky nebo moč. Lahůdka.
Dřímají vám pod polštářem dlouho střádané úspory? Možná vás denně provází strach z toho, že na dveře vaší domácnosti zaklepe neovladatelná inflace a všechny vám je sebere. Jelikož tento finanční jev začíná vystrkovat své růžky, je zapotřebí se zamyslet nad investováním. Pokud nemáte naspořeny miliony, je pro vás tou nejlepší cestou zlato – tedy investiční zlato.
Jednoduché vychytávky, jak vypadat krásně, splní účel na 100 %. Jak rychle vyrobit kudrliny a udělat vaše vlasy krásně zářivé? Jak dokonale vybělit zuby pro perfektní úsměv nebo vyčistit pleť?
Jak poznat menopauzu? Otázka, kterou si po čtyřicítce začne klást mnoho žen. Menopauza, klimakterium či přechod, je přirozené období v životě každé ženy, kdy dochází útlumu funkce vaječníků a v důsledku toho k vymizení menstruace.
Tak ještě asi před deseti lety mělo vyhledávání partnera na internetu špatnou pověst. Ženy se bály, že inzeráty na seznamkách zadávají pouze zoufalci nebo muži, kteří touží po nezávazném sexuálním vztahu. Doba se však změnila. Internetové seznamky jsou dnes uznávaným seriózním způsobem, jak najít toho pravého. Šance je tedy vysoká.
Jíte pórek často? Jestli ne, tak byste měli. Tento přírodní poklad posiluje kosti, pomůže vám se stávkujícím trávením a prospívá srdečním funkcím. Funguje také jako posilovač obranyschopnosti a bojuje proti křečovým žilám.
Letošní podzimní móda je opravdu pestrá a barevná. Vedou úplety, pláštěnky, kožené kabáty, umělé kožešiny, svetry, šaty a sukně, včetně asymetrických.
Výběr antikoncepčních prostředků je poměrně velký. Dlouhý seznam začíná kondomy, pokračuje antikoncepčními pilulkami a končí třeba právě nitroděložními tělísky. V tomto článku se na ně zaměříme. Dozvíte se, jak se tělíska dělí, jak fungují, pro koho jsou vhodná a také kdy je ideální jejich zavedení. Provedeme vás veškerou problematikou nitroděložních tělísek a pokud váháte, pomůžeme vám se rozhodnout, zda do toho jít, či nikoliv.

Výběr článků

Není nad pořádnou šťavnatou krkovičku. Nejlepší je samozřejmě naložená v černém pivu a ugrilovaná, ale pokud zrovna grilování počasí nepřeje, můžete vyzkoušet třeba náš recept. Na česneku pečená krkovička v pikantní omáčce je rychlé a chutné jídlo, které zpestří i váš víkendový rodinný oběd. Pokud k ní připravíte hranolky a naservírujete dobré české pivo či moravské víno, budete se cítit jako v restauraci.
Máte chytrý telefon? S největší pravděpodobností je vaše odpověď kladná. A to možná vůbec není dobře! Kvůli němu totiž snadno „vyfasujete“ problémy se zády i bolesti hlavy. Ale tím to bohužel ještě nekončí…
Výroba domácí kosmetiky není složitá, a navíc je to zábava. Vaší pleti udělají výrobky z přírodních ingrediencí určitě dobře. Už žádná chemie! Je fajn, že můžete ovlivnit složení vaší kosmetiky. A péče o vaše tělo bude tak pouze ve vašich rukách.

Nepřehlédněte

Dámy, ruku na srdce, která z vás se každoročně netěší na první letní paprsky, abyste svou pokožku mohly vystavit sluníčku? Věděly jste ale, že opálená kůže byla dříve známkou chudoby? A kdy se na trhu objevily první opalovací krémy? Čtěte dále a dozvíte se mnohem více o historii opalování.
Hudba, umění a drogy nebo alkohol, to k sobě už tak nějak patří. I když to samozřejmě není podmínkou. Zejména umělci k nešvarům doby bohužel tíhnou a to z různých důvodů. I dnes bohužel můžeme sledovat osudy mnohých nadaných zpěvaček, které si život zkazily nějakou tou závislostí.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek