Čtvrtek , 09. 05. 2024

Ctibor

TENTO ČLÁNEK JE JEN PRO VELKÉ

Potvrďte prosím, že jste starší 18 let

Ano, je mi 18 nebo více let Ne, vyberu si jiný článek

Rozhodnutí. Teď nebo nikdy

Připoutejte se a připravte se na divokou jízdu, protože přichází čtvrtý díl našeho napínavého příběhu, který vás zavede hlouběji do labyrintu tajemství, vášní a rozhodnutí s dalekosáhlými důsledky. Ve světě, kde se osobní a profesionální životy nebezpečně proplétají, se naše hrdinka ocitá na prahu osudového setkání, které může změnit vše. Co se stane, když se vaše nejtajnější touhy střetnou s nečekanou realitou? V tomto čtvrtém dílu se ponoříme ještě hlouběji do příběhu plného napětí, nečekaných zvratů a odhalení, která mají moc otřást vaším vnímáním pravdy. Otevřete dveře do světa, kde každý výběr může navždy změnit vaši budoucnost. Nechte se pohltit příběhem, který je stejně provokativní, jako je neodolatelný.
Smlouva
Odvahu zlato

02. 03. 2024

02. 03. 2024

Odvahu zlato

Rozhodnutí, které ovlivní můj život, a nejen ten můj. Ještě jednou se ujistím, že stojím před správným domem. Ulice souhlasí, číslo taky. Teď už jen stačí zazvonit a říct dobře naučené fráze… Jo to se lehko řekne, prst držím u zvonku a ne a ne ho zmáčknout.

Dveře se otevřou: „Prosím, až po Vás.“ A je vymalováno, teď už mi nezbývá nic jiného než vejít dovnitř. Rozhlížím se po místnosti – velký, světlý prostor s recepcí uprostřed protější stěny. Slečna za pultem se na mě usměje: „Už na vás čeká. Co Vám mohu nabídnout? Kávu, čaj?“

„Čaj, černý, děkuji.“ Čeká na mě? Jakto? „Tudy prosím, zavedu Vás do jeho kanceláře.“ Vyjde zpoza stolu a odhalí tak dlouhé, štíhlé nohy. Následuju jí. Mám najednou sucho v puse. Cože jsem si to připravila, že řeknu?

Proč jsem sem vůbec chodila? Jasně, nedal mi svoje číslo, jen adresu kanceláře. A proč jsem nezkusila zavolat do jeho kanceláře? Jakto, že mě to nenapadlo dřív… samozřejmě, že jsem to zkusila, ale pro jistotu mi to nezvedali…

Začínám mít pocit, že ON je vševědoucí. Jak jinak by znal moje telefonní číslo, věděl, kde pracuju,  jak mě uspokojit… Na tohle nemůžu teď myslet, jsem tu, abych mu řekla, že to nemůžu přijmout.

Nádech, výdech

Zkusím se soustředit na prostor, kterým procházím… dlouhá chodba, obrazy na stěnách. Skvělé, aspoň se na ně můžu zaměřit. Zabírá to, reprodukce slavných obrazů nejsou moc sexy… Mona Lisa, Hranostaj, váza se slunečnicemi… Modrá obloha plná hvězd… pozorování hvězd je tak romantické… Výkřik… chci křičet jeho jméno…

Veškeré mé snahy selhaly. Cítím, jak se mi na rozžhavenou buchtičku lepí mokré kalhotky… jsem měla jít radši bez nich… Ne. Je dobře, že je mám. Taky je dobře, že nemám sukni, ta se moc dobře vyhrnuje. Džíny jdou dolu mnohem hůř. Body, které mám na sobě, se také svléká obtížněji. Mám na sobě bezpečné oblečení.

K TÉMATU  Nenechte se zmást aneb jak vyřešit případné hlavolamy při třídění odpadů

Už ani nevnímám slečnu, která jde celou dobu přede mnou. Otevřou se dveře, a já vstoupím do kanceláře. Místnost není zas tak velká, není přeplácaná nábytkem, dost světla ji dodává prosklená stěna s přístupem na balkon. Interiér je vybaven moderně, a zároveň útulně. Stěnu naproti dveřím zdobí knihovna přes celou stěnu, tak velká, že je k ní přidělán pojízdný žebřík. Před knihovnou je psací stůl, a za ním sedí ON.

Predátor v jeho přirozeném prostředí. Jeho dominantní postavení je cítit až ke dveřím. Tohle je jeho teritorium, a žádné kalhotky nejsou v bezpečí.

Čas na rozhodnutí

Čas na rozhodnutí

Vejdu do místnosti, dveře se za mnou zavřou. Než se stihne zvednout od stolu, zvedám ruku, aby počkal, a chystám se mu říct, že to… „Beru.“ Cože? Měla jsem říct, nemůžu to vzít. Jak jako beru?! Evidentně byl rozum svázán a s roubíkem v puse ho zavřeli někam, kde ho nikdo neuslyší… Chtěla bych snad být mým rozumem? Vedení převzalo mé roztoužené lůno. Ne za všechna rozhodnutí může hlava…

„Posaď se.“ Stále sedí za svým stolem, pohled upřený na mě. Nemůžu couvnout. Nohy mě odnášejí k němu, teda na židli před jeho stolem. Když se uvelebím na židli, řekne: „Bál jsem se, že odmítneš.“ Najednou nevypadá tak dravě, spíš utrápeně.

„Provedl jsem drobné úpravy..“ Ukáže na štos papírů na stole. Někdo zaklepe na dveře, ty se otevřou a v nich stojí slečna z recepce. Položí čaj přede mě, úplně jsem na něj zapomněla. Donesla také džbánek s vodou s nakrájenými plátky citronu a dvě sklenice.

Odešla, ani jsem nestihla poděkovat. Zaměřila jsem svou pozornost na papíry, které se objevily přede mnou na stole. „Projdeme to vše spolu, řekni, jestli něco není jasné nebo se ti nelíbí. Upravíme to společně.“

K TÉMATU  Touha po neznámém mě naprosto pohltila

Najednou jsem si připadala jako u výslechu. Stát povolává… Vytáhl složku nadepsanou mým jménem. „Tady mám o tobě veškeré informace.“ A sakra. „Od narození, přes školy, zaměstnání, lékařské záznamy, počet dětí…“ Ví všechno… „Proč jsi mi o nich neřekla?“ Podíval se mi do očí. „No, moc jsme toho nenamluvili…“ Zadívala jsem se na své ruce svírající hrníček. „Tak teď máme možnost.“

MOHLO BY SE HODIT

Vánoce, vánoce přicházejí…

Touha po neznámém mě naprosto pohltila

Práce snů

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jméno Sofie Švejdová si dobře zapamatujte, protože o ní ještě hodně uslyšíte. Kdo to je, čemu se věnuje a co byste o ní měli vědět?
Když na to přijde, dokáží zvířecí kamarádi projevit lásku tím nejmilejším způsobem. Tahle zvířata jsou naprosto šťastná se svými páníčky i ošetřovately. A zdaleka vše nejsou jen domácí zvířata, jako kočky nebo psy. Pouto si vytvoříte i s medvědem!
Do pračky se dává především prací prášek a aviváž. Napadlo vás někdy, že byste do ní dali i něco jiného?
Vrstvený sestřih je stylistická stálice, která je pro svou efektnost a praktičnost dosud vyhledávána v kadeřnických studiích. Zároveň ženy a dívky zkoušejí a experimentují, jak i bez složitých sponkování a vrstvení vlasů tohoto sestřihu vlasů dosáhnout i svépomocí.
Upřímně, matky jsou opravdové hrdinky, které zvládají nekonečný kolotoč povinností. V našem nejnovějším článku se zaměřujeme na příběh jedné takové matky, která je na všechno sama – od každodenních povinností po přípravy na vánoce. Její děti zlobí, nechtějí do školy, a ona si uvědomuje, že potřebuje odpočinek. Co se stane, když se rozhodne strávit víkend v luxusním rezortu? Přečtěte si náš článek, který nahlíží do světa této matky, plný nečekaných zvratů, humorných momentů a možná i inspirace pro všechny, kdo znají výzvy mateřství.
Ať už patříte mezi věčné dietářky nebo momentálně cítíte, že přišel ten správný čas shodit pár kil navíc, jistě přemýšlíte, jakou nejlepší cestou se vydat. Ve světě diet se objevuje řada možností, jak dosáhnout vytouženého cíle.
Už se vám někdy do uší dostala voda? Měli jste škytavku nebo vás nesnesitelně bolela hlava? Určitě ano. Naše babičky si s těmito věcmi vždy dokázaly hravě poradit. Naučme se to jako ony!
Období dovolených nemusí skončit s prázdninami. Máme pro vás tip na úžasné místo, ze kterého se vám nebude chtít ani odjet. Místo, ve kterém si na své přijdou milovníci osvěžujícího koupání, objevování památek i nadšenci pro horskou turistiku.
Historie nás často fascinuje. Proč se zabývat dějinami státu nebo světa, když ta nejlepší učebnice historie vás může čekat ve vlastní rodině. Sestavte si rodokmen a uvidíte. Třeba získáte nové příbuzné a s nimi nové vztahy, nové zajímavé kontakty a přátele nebo překvapivé odhalení!
Bohužel to vypadá, že roušky hned tak neodložíme. Budou s námi minimálně celou zimu a nezbývá než doufat, že s příchodem jarního sluníčka koronavirus oslabí. I pak však asi budou povinné ve vnitřních prostorách, nebo třeba v hromadné dopravě. Cena jednorázové roušky není nijak závratná, ale když máte čtyřčlennou rodinu, v peněžence už to poznáte. Roušky si však naštěstí můžete ušít také doma. A nepotřebujete k tomu ani šicí stroj. V našem dnešním článku prozradíme, jak na to.
Někdo si o Vánocích libuje v koledách a tradičních českých svátečních písničkách, někdo se zase nemůže nabažit zahraniční tvorby. Hudba zkrátka v předvánočním období nesmí scházet, a to zejména při pečení cukroví, balení dárků, strojení stromečku či zdobení bytu. A pro příznivce vánoční hudby tu máme výběr nestárnoucích songů, u kterých se během zimních svátků vyplatí otočit volume doprava.
Vybíráte mobilní telefon pro dítě? Nejdůležitější je řídit se zdravým rozumem. Dítě v první třídě mít telefon nemusí. Kdy je tedy vhodný čas a co zohlednit při výběru?

Výběr článků

Silvestr je oslavou plnou světla, radosti a naděje, a pro rodiče s dětmi přináší otázku, jak tuto magickou noc nejlepším způsobem sdílet. Dnešní článek na Dámské Lize se věnuje otázce, kde trávit Silvestr s dětmi. Přinášíme tipy na rodinná přátelská místa a aktivity, kde můžete vytvořit nezapomenutelné chvíle pro vaši rodinu a přivítat nový rok s radostí a láskou.
Většina žen chce okouzlit své okolí perfektním vzhledem a dobře zvoleným módním outfitem. Z toho důvodu zpravidla volí kousky, které jim sice zaručí vyladěný vzhled, ovšem na úkor jejich zdraví. A možná k takovýmto ženám patříte i vy. Pojďte se proto podívat na několik špatných módních návyků, které neprospívají vašemu zdraví, a zjistěte, jak najít přijatelný kompromis.

Nepřehlédněte

Všude, kam se podíváme, vidíme nejrůznější způsoby stravování. Mezi ně samozřejmě patří krátkodobé diety jako takové, ale stejně tak trvalé formy, které už představují určitý životní styl. A právě mezi ně nepochybně patří stravování podle ročních období. V čem spočívá a má vůbec smysl?
O houbách se dlouho tradovalo, že nemají výrazné účinky na lidský organismus. Pokud se ale zaměříme na ty správné, můžeme do těla dostat velké množství zdraví prospěšných látek. A to navíc při malém množství přijatých kalorií, houby jsou totiž z velké části tvořeny jen vodou.

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek