Pondělí , 13. 05. 2024

Servác

6 tipů, jak správně vybrat přírodní pleťovou kosmetiku

Přírodní kosmetika je vyrobena výhradně z přírodních ingrediencí – živočišného, rostlinného nebo minerálního původu přísně stanoveným postupem. Je založena na vysoké koncentraci rostlinných či bylinných olejů a extraktů a má své nesporné benefity. Jak přírodní kosmetiku vybrat? Inspirujte se našimi 6 tipy!

Přírodní kosmetika: Šetrně pečuje o každou pokožku

Přírodní pleťová kosmetika, jež je složena z čistě přírodních surovin nijak neohrožující naše zdraví, je vhodná i pro tu nejcitlivější pokožku. Nedráždí, ale naopak intenzivně vyživuje, hydratuje a pěstí. V porovnání s běžnou kosmetikou obsahující chemické látky, parfemace a jiné nepřirozené složky je přírodní kosmetika k pleti jemná, šetrná, přirozená, a přesto účinná. Jak ji ideálně vybrat? 

Správný výběr přírodní kosmetiky

Najít skutečně kvalitní produkty přírodní pleťové kosmetiky může být pro mnohé složité. Je třeba být opatrní a vždy si ověřit, zda se opravdu jedná o přírodní kosmetiku. Jde hlavně o to, abyste se zajímali, z čeho se vámi vybraný kosmetický produkt skládá. Zaměřit byste se měli na těchto 6 tipů.

  • Kvalita – Ta je v případě přírodní kosmetiky zcela klíčová. Nejjednodušeji se můžete o kvalitě produktů přesvědčit pomocí certifikátů. Je-li kosmetika označena certifikáty kvality, jako je například BIO, Ecocert atd., pak máte jistotu, že je přírodní. 
  • Složení – Certifikovaná přírodní kosmetika (CPK) nikdy nesmí obsahovat žádná barviva, syntetické konzervanty a jiné škodlivé přísady.
  • Testování na zvířatech – To, že by organická kosmetika nikdy neměla být testována na zvířatech, zřejmě není třeba zmiňovat. Certifikát Cruelty free nebo Leaping Bunny nesmí přírodní kosmetice chybět. 
  • Ochrana životního prostředí – Opravdu kvalitní přírodní kosmetika zbytečně nezatěžuje naši planetu, jelikož je tvořena výhradně čistě přírodními surovinami a při její výrobě se do přírody nedostávají žádné toxické látky. 
  • Účinnost – I přes všechny výše zmíněná pozitiva je přírodní kosmetika účinná. Sice na pleti nezpůsobí takové změny jako kosmetika konvenční, ale z dlouhodobého hlediska je pro pleť mnohem přínosnější. Pokud vám daný produkt přírodní pleťové kosmetiky nevyhovuje, hledejte takový, který bude pro vaši tvář přínosný. 
  • Filozofie značky – Nebojte se si zjišťovat informace o konkrétní značce přírodní kosmetiky. Společnosti většinou rády sdělí veřejnosti svou hlavní filozofii. 
K TÉMATU  Kokosový olej: víte o veškerých možnostech jeho využití?

Chcete vyzkoušet přírodní kosmetiku? Vsaďte na organické produkty od kvalitní francouzské značky Centifolia, kterou lze zakoupit na Vitaherbals.cz.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Ne, že by za vás bylinky vyřešily veškerá kila přibraná během vánočních svátků. Pokud je ale rády používáte, mohou vám pomoct nastartovat vaše trávení a tělo pak bude snadněji odbourávat nahromaděné tuky. Jestli jste se tedy rozhodly začít s hubnutím, klidně po nich sáhněte.
Správné sezení na záchodě je stejně důležité, jako například sezení u pracovního stolu s počítačem. I když je vyprazdňování naprosto přirozený jev, většina z nás ho provádí špatně. Představíme vám ty největší chyby, kterých se na toaletě při vykonávání potřeby dopouští každý z nás. O jaké se jedná?
Mílovou rychlostí se k nám blíží léto – a to znamená hlavně prázdniny pro naše děti. Pokud si lámete hlavu, čím je v tomto období zabavit, věřte, že voda je to nejlepší, co můžete vymyslet. Děti přece milují rochnění se na koupališti! Tak si udělejte příjemný výlet a vydejte se na celý den do jednoho z našich nejoblíbenějších aquaparků. Které to jsou?
V každém životě ženy následuje ihned po probuzení návštěva koupelny. A kromě ranní ústní hygieny zde dochází ještě k jednomu velkému kroku, a sice k líčení. Žena se chce cítit krásná a šminky jí v tom pomáhají. Zatímco s nanášením make-upu si řada žen dobře poradí, problém nastává při líčení očí. V tomto případě se dopouštíme několika chyb.
Našli jste v domácnosti potravinové moly? Neznamená to, že u vás doma vládne chaos a nepořádek. Nejčastěji se do našich obydlí tito malí škůdci dostanou v tašce s potravinami. Ano, nejčastěji si je domů přineseme. Druhá možnost, jak se dostanou dovnitř je, že přijdou od sousedů nebo dovnitř vlezou okny. Naštěstí způsobů, jak se jich zbavit, je několik. Proto, pokud nezabere jeden, vyzkoušejte další!
V každém dlouhodobém vztahu nastanou chvíle, kdy se zdá, že rutina převládá a původní jiskra pomalu vyhasíná. Jak však můžeme toto běžné vykolejení transformovat zpět v plamenný vztah plný lásky, porozumění a vzájemného růstu? Klíčem může být správné myšlení a otevřenost ke změnám. V následujícím textu prozkoumáme, jak mohou různé aspekty našeho přístupu k vztahům a k lásce přispět k jejich obnovení a prohloubení.
Máte potíže s vysokým cholesterolem? Trápí vás kožní vyrážky nebo ekzémy? S tím vám může pomoci strava, která je sice bez barvy, ale to jí na účinnosti vůbec neubírá. Co si tedy servírovat pravidelně?
Efektivní komunikace je základem každého silného vztahu. Naučte se, jak otevřeně a s respektem vyjadřovat své potřeby a přání, což je klíčem k hlubšímu porozumění a větší harmonii mezi partnery.
Vitamín D je důležitý pro lidské zdraví – pomáhá udržovat silné kosti, zuby, posiluje imunitní systém a podporuje optimální hladinu krevního tlaku. Co však mnoho lidí neví je fakt, že nejdůležitějším zdrojem pro vstřebávání vitamínu D do těla je slunce. Právě v létě ho lze ze slunce vytěžit nejvíce. Jak toho dosáhnout, abyste měli dostatek?
Venku je sychravo, zima, a druhý den svítí slunce a sundaváte vrstvu oblečení. Právě tohle období je nejnáročnější na náš imunitní systém. Jak se dá zvýšit obranyschopnost organismu?
Zhubnout kilogramy, které si možná nesete s sebou od Vánoc nebo z prožité dovolené, jež se nesla ve znamení ochutnávání tamních pokrmů - to je cíl mnoha žen. Odborníci na hubnutí se však shodují na tom, že klíčem k úspěchu je z většiny správné stravování. Do svého jídelníčku proto zařaďte spoustu zeleniny. Mnohé druhy vaši snahu velkou měrou podpoří.
Prach a nepořádek má rád asi málokdo. A jelikož se vysávání většinou neřadí mezi nejoblíbenější činnosti, můžete úklid výrazně zrychlit a zefektivnit, pokud se vyvarujete následujících chyb.

Výběr článků

Patří ke skutečným legendám československé populární hudby a je nekorunovanou královnou slovenského popu. Marika se narodila na Východním Slovensku, v Turanech nad Ondavou. „Prožila jsem tam nádherné dětství. Rodiče sestru Helenku, bratry Michala, Janka a Dušana a mne vedli k lásce k hudbě a ke zvířatům“, říká Marika. „Nadále bydlím v Bratislavě, ale na Východ Slovenska se často a ráda vracím. Je mi tu krásně! Tady oslavím i letošní narozeniny. Přírody, hor, lesů si tady nesmírně užívám. Společnost mi dělají mí tři psíci - bišonek Láska, maltézáček Majky a a na ulici nalezená Bella“.
Čeká vás zařizování nového bytu nebo snad rekonstrukce toho stávajícího? Inspirujte se trendy v bydlení pro rok 2022. Cílem pro nadcházejících dvanáct měsíců je vytvořit ze svého domova místo, kde se budete cítit příjemně, v klidu a bezpečí.
Máte pocit, že vy nebo někdo ve vašem okolí tráví v práci mnohem víc času, než je zdravé? Je pro vás práce na prvním místě a to jediné, o čem dokážete mluvit, jsou pracovní záležitosti? Možná vás dostihl workoholismus, který dnes není nic výjimečného. V době, kdy lidé chtějí především uspět, něco dokázat a být bohatými se workoholismu poměrně daří. Lidé kladou profesní život na první příčku žebříčku priorit, rodinné záležitosti se odsouvají na neurčito. Jen málokdo si ale uvědomuje, že trpět workoholismem je špatně.

Nepřehlédněte

Na období vánočních svátků se těší téměř celý svět. Na tu chvíli, kdy konečně utichne veškerý hektický život a všichni se oddávají společnému stolování a klidu při sledování pohádek. Ne všude jsou ale tak pohodové vánoční zvyky jako u nás, nebo přinejmenším tak normální zvyky. Podívejte se na ty nejpodivnější vánoční tradice, které rádi přenecháte ostatním zemím.
Stojany na víno ze dřeva i kovu, na stěnu nebo na bar v kuchyni. Slouží nejen jako praktické uložení vína, ale také jako originální designový prvek. Patří mezi věci, které vybíráte spíše podle stylu

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek