Čtvrtek , 09. 05. 2024

Ctibor

Je libo koktejl? Povinná výbava na letní party. 7 aplikací na míchané drinky

Letní období už je cítit ve vzduchu a i kalendářně je konečně tady. Přichází čas na opalovačky, grilování i rochnění ve vodě, a na přípravu osvěžujících drinků. Ale namíchat drink, který famózně chutná a zároveň vypadá i na pohled atraktivně, není jen tak. A pokud nevíte, jak do toho, přijde vám zajisté vhod náš článek, ve kterém poznáte sedmičku mobilních aplikací, díky nimž se staneme mistrem v přípravě lahodných koktejlů.
koktejl
Nemusíte být mixolog, abyste si namíchali chutný koktejl.

20. 06. 2023

20. 06. 2023

Možností, jak najít recept na svěží drink, je celá řada a většina z nás na první dobrou sáhne zpravidla po Googlu, který nás ale většinou odmění až 1,4 milionu výsledků. Komu by se ale chtělo únavně hledat, když existuje spousta tematických blogů, webů, včetně mobilních aplikací, které každého zasvětí do umění výroby koktejlů. Jste připraveni stát se zkušeným mixologem? Tak jdeme na to.

Cocktail Flow – iOS a Android

Cocktail Flow je oblíbená aplikace, která se velmi snadno používá a její výhodou je i obrovská knihovna receptů, které jsou přehledně roztříděné do skupin s intuitivní navigací. Najdete v ní proto drinky typu Classic, Short, Creamy a podobně.

Vyhledávat recepty můžete podle země původu i konkrétních událostí, přičemž tahle apka vám na jednom místě sesumíruje nejnovější a nejznámější koktejly, které jsou právě teď v kurzu. Navíc, když najdete recept, který se vám zalíbí, můžete si ho zařadit mezi oblíbené, přidávat k němu vlastní poznámky, začíst se do užitečných tipů a zobrazovat si personalizované pokyny, jak si nápoj dokonale namíchat.

Cocktail Flow je bezplatná aplikace, ovšem pokud si chcete otevřít cestu k dalším receptům a funkcím, můžete pořídit i prémiovou verzi.

Mixel – iOS a Android

Tahle apka se může chlubit bohatou databází s více než 1 900 mixologickými recepty. A aby se vám lépe hledalo, můžete zapnout i praktické filtry, které vám zkrátí cestu k relevantním receptům. V případě, že si chcete vytvořit drink z toho, co zrovna máte po ruce, i v tomto ohledu vám podá pomocnou ruku zmíněný filtr, který vyhledává recepty i podle navolených přísad.

Mixel je opět bezplatná aplikace, ovšem v případě, že zatoužíte po dalších receptech, můžete využít formu placeného upgradu.

Cocktails Art – pouze pro iOS

Tato aplikace má o něco menší výběr receptů (kolem 300), které jsou pěkně roztříděné do kategorií, v nichž se snadno zorientujete. V jejím prostředí můžete najít drinky ve stylu „Ladies Night“ či „Top Cocktails“. 

K TÉMATU  Rozchod během pandemie. Které herecké páry neustály karanténu?

Cocktails Art mimo jiné usnadňuje přípravu koktejlu pouze za použití ingrediencí, které zrovna máte po ruce, a stejně jako u většiny mixologických aplikací si v tomto seznamu vytipujete oblíbené recepty, ke kterým se později můžete jednoduše vrátit. Cocktails Art je bezplatná aplikace, což potěší všechny, kterým se úplně nechce do apky investovat. 

Highball – pouze pro iOS

Pátráte po aplikaci, která vám umožní ukládat a zároveň sdílet vaše vlastní recepty na koktejly? Potom je právě Highball skvělou volbou. Kdykoli najdete recept, který se vám líbí, můžete jej snadno importovat do své aplikace nebo ručně přidat své vlastní recepty a sdílet je s přáteli jako pěkně navrženou kartu receptů. Pokud jste profesionální mixolog, který se chce podělit o své výtvory se světem, Highball je způsob, jak to můžete udělat – snadno, jednoduše a se vší grácií. Highball je navíc zcela zdarma.

Lush – pouze pro iOS

A máme tady další aplikaci, která vás zaručeně nadchne. Její příjemnou funkcí jsou ‘Flavour Profiles’ s možností procházet recepty podle chuti, na kterou právě máte náladu, tedy jako je káva nebo třeba limetka. Díky stovkám receptů můžete také třídit podle typu sklenice nebo názvu nápoje, vyhledávat dle ingrediencí a vytvářet užší seznamy svých nejmilejších receptů. Protože apka Lush funguje také offline, recepty jsou vždy k dispozici, i když jste mimo dosah připojení. Jedná se však o placenou aplikaci

léto
Koktejly k létu zkrátka patří.

The Liquor Cabinet – pouze pro iOS

V čem se The Liquor Cabinet liší od ostatních aplikací pro mixologické nápoje, je zahrnutí příběhů. Nebude to tedy jen o tom, že zjistíte ingredience, koktejl namícháte a šmitec. Přitom totiž zjistíte, kde konkrétní nápoj vznikl a jaká je jeho historie. Aplikace je plná receptů, nástrojů a tipů, které vám pomohou namíchat lahodné nápoje, a když si najdete nějaký oblíbený drink, snadno jej můžete sdílet se svými přáteli prostřednictvím SMS, e-mailu nebo sociálních sítí. The Liquor Cabinet je bezplatná aplikace.

K TÉMATU  Džíny a skvělé vychytávky na jejich úpravu. Přizpůsobte si je na míru snadno a rychle

8 500+ drink recipe – iOS a Android

S vysokým hodnocením a mnoha pozitivními komentáři na Apple App Store je 8 500+ Drink Recipes jednoznačně oblíbenou aplikací pro začínající mixology. Je to proto, že se extrémně snadno používá a má jednu z největších databází receptů na koktejly. Drink si v ní najdete pomocí klíčových slov, ale čekat na vás bude i bohatá kategorie s tematickými recepty. A pokud byste při mixování chtěli zažít porci dobrodružství, nechte výběr receptu na aplikaci, která vám náhodně vybere něco zajímavého pro vyzkoušení. 

8 500+ drink recipe je pro začátek zdarma, ale po bezplatné zkušební verzi vyžaduje měsíční předplatné.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

I s letními nealko drinky si můžete užít spoustu zábavy! Máme jich pro vás rovnou 8

Mojito vás osvěží během parných letních dnů. Připravte si nealkoholický koktejl jako od profíka

Zdroje článku:
https://mixologycrew.com/mixology-blog/apps-learning-mixology-drink-recipes/
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Práce na zahradě je úplně jiná úroveň štěstí a spokojenosti. Pro některé lidi je zahradničení mnohem víc než jen koníček. Není to jen o dřině a potu, zahradničení také pomáhá stabilizovat vaši náladu a zdraví. Příroda a lidé jsou spolu propojeni, je důležité trávit čas v těsném kontaktu s přírodou, protože má velký vliv na naše zdraví. Pokud jste se snažili práci na zahradě vyhýbat, máme pro vás 10 dobrých důvodů, proč byste zde měli trávit co nejvíce času.
Být lepší verzí sebe samých. Snažíme se o to každý den. A když se o to nesnažíme my, chtějí to po nás druzí. V současné době jsou na nás kladené obrovské nároky, během nichž jsme vystavováni nesmírnému tlaku. Co kdybychom vám ale řekli, že každá životní situace se dá zvládnout s nadhledem a lehkostí. Jen potřebujete člověka, který vás pošťouchne tím správným směrem.
Také máte každoroční problém, co koupit, manželovi, synovi nebo dědečkovi? Ženám se nakupuje samo, ale pro mužům? My pro vás máme tipy na originální vánoční dárky, které rozhodně nezůstanou dlouho zabalené…
Možná tušíte, že květiny by se měly darovat vždy v lichém počtu a že bílá barva symbolizuje nevinnost. Nejspíš tušíte i to, že se bílá lilie hodí spíš na pohřeb než jako květina k narozeninám. Spoustu dalšího toho ale ještě nevíte.
Život ve volné přírodě pěkně zblízka. Ptáci se střídají přímo před vámi tak, jak je venku nikdy neuvidíte. Pro něco na zub si přijdou i zvědavé veverky. Stačí chytře umístit kameru a můžete si natočit podobný dokument o životě zvířat na vaší zahradě. Možná vás překvapí, kolik se jich tam vystřídá.
Rodinné podnikání je na denním pořádku. Když pracujete s lidmi, s nimiž nežijete v jedné společné domácnosti, ještě to jde. Ale pracovat s partnerem? Být s ním 24 hodin denně? Jde to a vůbec nemusí vzniknout pověstná ponorková nemoc. Jen je třeba dodržovat určité zásady.
Máte se na pozoru, aby vás neuchvátila každoroční chřipková epidemie? To nejlepší, co se dá dělat, je nezanedbat prevenci. Jak se bránit proti chřipce?
I když jídlo není zrovna nejlevnější položka, to nejdražší na Vánocích jsou zejména dárky. Dvojnásob to platí tehdy, pokud máte kolem sebe víc lidí, které chcete pod stromečkem obdarovat. Jak se dá ušetřit za dárky, aniž byste museli mít výčitky před ostatními členy rodiny? Poradíme vám.
Znáte ten okamžik, kdy přecházíte do nového roku a cítíte, že v příběhu vašeho vztahu se otevírá nová kapitola? V našem článku o vztahových cílech pro nový rok se pustíme do tohoto neznámého, plného možností. Společně s vámi budeme kreslit příběh plný rozvoje, propojení a nových zážitků. Jak plánovat a posouvat váš vztah o level výše? To vám prozradíme skrze inspirativní příběhy a psychologické nástroje, které vám pomohou budovat pevný a vzájemně obohacující vztah.
K dostání nejsou jenom pomeranče nebo grapefruity, ale také pomela, která se nejvíce prodávají právě na sklonku roku. V této době jsou také nejlevnější, i proto možná sídlí na stole nejednoho člověka.
Paní zima již ztrácí sílu a bude muset před své žezlo jaru, které nám již nyní vykouzlilo příjemné teploty, které lákají mnoho lidí trávit mnohem více času venku. A při sportování v jarní přírodě jsou pro každého běžce, turistu či cyklistu nepostradatelné kvalitní oděvy z funkčních materiálů.
Konzumace kávy, čaje a červeného vína, kouření, přibývající věk a tak dále – faktorů, proč dochází ke žloutnutí zubů je mnoho. Někteří jedinci mají ke žloutnutí zubů větší sklony než jiní. Naštěstí se nacházíme ve 21. století. A způsobů a metod, jak zuby vybělit je tolik, že si vybere opravdu každý. Pojďme na to!2

Výběr článků

Chorvatsko je nejen pro Čechy velmi oblíbeným místem, kam vyrazit na dovolenou. Ať už hledáte relax u moře, zajímá vás místní kultura a památky, či snad hledáte nějaké dobrodružství, tato země je skvělou volbou. Chorvatsko totiž pro turisty nabízí dokonalé možnosti.
Mama Shelter Praha není jen hotel s velkou postelí, nadrozměrnou televizí a vysokorychlostním bezplatným Wi-Fi připojením, ale také skvělé místo k jídlu, pití, tanci, večírkům a oslavám. Máme radost, že nyní můžeme oznámit, že naše úžasná terasa je znovu otevřena pro letošní letní sezónu a my se těšíme, že si na ní budete užívat vše, co Mama nabízí. Jaro je tady, je škoda sedět uvnitř, přijďte k nám a užívejte si sluníčka!
Letní povlečení by mělo být prodyšné a savé. Zimní naopak teplé, měkké a hřejivé. Jaké materiály byste si měli vybrat, abyste se královsky vyspali po celý rok?

Nepřehlédněte

Váhy, jak již jejich zástupce napovídá, se ve svých životech neustále snaží nalézt rovnováhu a harmonii, a to ve všech oblastech. Váhy mívají vytříbený vkus, dokážou ocenit umění a osoby, které mají hluboké znalosti. Samy mají smysl pro tvořivost.
Narodit se jako muž nebo žena ještě neznamená, že se tak musíte i cítit. V posledních letech o tom slýcháváme stále častěji a můžeme to chápat, i nemusíme, ale jsou lidé, kteří se vnitřně neztotožňují s žádným pohlavím. Nechtějí se škatulkovat a hrdě se k tomu hlásí. Mezi celebritami jsou tahle prohlášení stále častější. Kdo se v poslední době přiznal a kdo se cítí nebýt ani mužem, ani ženou?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek