Sobota , 27. 04. 2024

Jaroslav

Prázdniny se blíží. Co vše se mění při cestě do Chorvatska?

Chorvatsko je právoplatně jednou z nejoblíbenějších destinací Čechů. Pokud se letos chystáte navštívit tuto zemi, jistě se vám hodí pár tipů na krásná místa, ale také na změny platné od počátku roku 2023.

Cenová dostupnost, blízkost, čisté moře a spousta dalších benefitů. Tohle všechno jsou hlavní lákadla směřující k dovolené v Chorvatsku. Tato země nabízí krásné vnitrozemí, hřejivé pobřeží, spoustu historických památek a přírodních scenérií. Na své si v tomto ohledu přijde dozajista každý. Možná i proto je Chorvatsko stále na žebříčku vyhledávaných destinací.

Autem do Chorvatska

Spousta Čechů volí určitou cestovatelskou svobodu, a proto vyráží do Chorvatska vlastním automobilem. Můžete si zastavit kde chcete, v dané lokalitě využijete vůz pro přiblížení k dalším cílům a jste svými vlastními pány. Pokud letos budete absolvovat takovou cestu, připravte se na to, že nepotřebujete mezinárodní řidičský průkaz. Bohatě si vystačíte s těmi běžnými.

  • Řidičský průkaz
  • Občanský průkaz nebo cestovní pas

Z pohledu dopravy vás čeká jedna příjemná změna platná v roce 2023. Od ledna tohoto roku už nejsou nutné hraniční kontroly, takže cestování autem do Chorvatska je o to snazší. Naplnění vaší vysněné dovolené u moře bude kratší a snad i pohodlnější, ať už vyrazíte jakoukoliv trasou.

Počítat byste zároveň měli ještě s jednou novinkou, kterou je nová měna platná také od počátku roku 2023. Schváleno bylo přijetí eura, jímž nyní zaplatíte po celém Chorvatsku. Kuny tedy nechte doma, protože s těmi už se neplatí. Nyní když znáte hlavní novinky a změny pro cestu do Chorvatska v letošním roce, je nejvyšší čas vrhnout se na skutečné plánování dovolené.

Chorvatsko

Co navštívit v Chorvatsku?

Jedna z nejčastějších otázek, kterou před plánováním dovolené vysloví pravděpodobně každý. Chorvatsko je zemí nabízející každému něco. Na své si přijdou milovníci relaxace na plážích, ale také vyznavači poznávání a objevování krás této země. Hodně záleží na tom, do jaké oblasti Chorvatska se vydáte.

  • Split
  • Dubrovník
  • Ostrov Hvar
  • Záhřeb
  • Ostrov Korčula
K TÉMATU  Hubnutí? Strava je důležitá, ale snažte se!

Chorvatských ostrovů je samozřejmě více než dost. Jestliže patříte k milovníkům přírodních zajímavostí, tuto destinaci si doslova zamilujete. Otázka, co navštívit v Chorvatsku, bude po přečtení následujících řádků naprosto bezpředmětná. Dokazují to třeba Plitvická jezera, Národní park Paklenica a Pohoří Učka. V podobném duchu bychom mohli pokračovat.

  • Národní park Severní Velebit
  • Národní pak Krka
  • Národní park Risnjak

Vodopády, jezera, průzračná voda, lesy, pohoří a nezapomenutelné výhledy. Přesně v tomto duchu se může linout vaše dovolená v Chorvatsku. Tohle všechno můžete navíc proložit památkami, jakými jsou trh Dolac, Záhřebská katedrála, historické město Trogir nebo propadnete kouzlu moderních aquaparků.

Chorvatsko

Levná dovolená v Chorvatsku

Dovolená v Chorvatsku může nabývat mnoha podob i z pohledu cenových nákladů. To, že do Chorvatska vyrazíte svým vlastním automobilem ještě neznamená, že si nemůžete vybrat vhodný zájezd s dostatečným předstihem. Čím dříve objednáte ubytování, tím lépe. Navíc budete mít jistotu, kde složíte hlavu.

Levná dovolená v Chorvatsku je dostupná například prostřednictvím cestovatelského portálu cKlub.cz. Ten nabízí nejenom spoustu zajímavých zájezdů, ale přináší i mnoho hodnotných informací. Čerpat můžete například z recenzí hotelů a cestopisů ostatních. Chybět vám nebudou praktické informace spojené s měnou, bezpečností, počasím a ostatními věcmi. Velkým přínosem je hlavně inspirace na krásná místa, jichž Chorvatsko přináší více než dost.

Začněte s plánováním nezapomenutelné dovolené v Chorvatsku. Navštivte dech beroucí působiště, vyrazte vlastním autem a užívejte si relaxaci plnými doušky.

Zdroje článku:
Doporučujeme
sdílet
tisknout
mohlo by vás zajímat

Témata pro vás

Výběr článků

Jak docílit perfektního vzhledu obočí? Pomocí vosku! Video vám ukáže, že s touto pomůckou orámujete svoje obočí tak, že bude vypadat jak z obálky časopisu.
Máte rádi, když je každá vaše dovolená tak trochu jiná? Co kdyby vaše příští dny volna byly ve znamení luxusu a dobrodružství? Vydejte se na plavbu jachtou s kapitánem po překrásném Jaderském moři. Objevíte krásy chorvatského pobřeží a ostrovů ze zcela jiného úhlu. Takováto dovolená nemusí být ani extrémně předražená, jak si mnozí myslí. Domluvte se s přáteli a náklady za pronájem jachty si rozdělte.
Uskladnění vína musí mít nějaký pořádek. O ten se postarají stojany na víno a vinotéky, které jsou praktickým i designovým doplňkem interiéru. Materiálem číslo jedna je dřevo, ale kromě toho opravovaného dolehl i sem trend palet. Opravdovou chloubou domu je potom vinný sklípek do spirály se vstupem rovnou z kuchyně nebo jídelny.
8. listopadu oslavil herec Alain Delon své 87. narozeniny. Pro všechny je hercem překypujícím charismatem a přitažlivostí, o čemž by mohlo vyprávět mnoho a mnoho žen. Jaký byl a jaký je Alain Delon dnes?
Vysoký cholesterol představuje závažný rizikový faktor pro vznik kardiovaskulárních onemocnění a mozkové mrtvice. Pokud se někdo potýká s vysokou hladinou cholesterolu v krvi, je mu doporučeno jeho hladinu snížit.
Čeká vás v příštím roce stěhování do nového nebo jen plánujete rozsáhlou rekonstrukci vašeho stávajícího bydlení? V takovém případě by vás mohlo zajímat, jaké budou interiérové trendy pro rok 2023. Pojďte se alespoň na některé z nich s námi podívat.
Nový rok je tady a s ním přichází i nové začátky, cíle a předsevzetí. Pokud i vy nějaké pro rok 2022 máte a chcete jich dosáhnout, určitě jste už přemýšlela o tom, jak?!
Dosud jste si mysleli, že stačí, když si ráno a večer vyčistíte zuby klasickým kartáčkem a zubní pastou a máte hotovo? V tom případě vás zklameme. Pokud chcete předejít zubním kazům, zubnímu kameni a zánětu dásní, pak je zapotřebí věnovat svým zubům řádnější péči.
Ženy i muži často mateřská znaménka podceňují, ale to se nevyplácí. Nikdy nemůžete vědět, jestli v sobě náhodou neskrývají strašáka v podobě rakoviny. Proto si nechávejte znaménka nejenom pravidelně kontrolovat, ale také se o ně správně starejte.
Čím můžete v jakémkoli věku svoje dítě zaručeně otrávit Když budete opakovat tyhle nejhorší rodičovské hlášky. Některé z nich jste určitě slyšely od svých rodičů a nesnášely jste je v dětství a mládí také. Zkuste se jich vyvarovat. I když vás to bude občas stát úsilí a ústa na zámek.

Výběr článků

Holčička si zamilovala štěně jménem Oakley, které rodina čerstvě adoptovala. Spokojený pejsek sladce spí, zatímco mu malá pečovatelka zpívá ukolébavku. Co na tom, že je to falešně a občas to trochu tahá za uši, Oakley si zkrátka láskyplné obětí užívá.
Působí váš domov neosobním dojmem? Necítíte se doma příjemně? Je načase se pustit do zútulnění! Nemusíte investovat do příliš rozsáhlé a finančně náročné rekonstrukce. Stačí vsadit na drobnosti, které však mají na konečném vzhledu domácnosti obrovský vliv. Čím začnete nejdříve?

Nepřehlédněte

Podívejte se, jak vytvořit překrásné bronzově třpytivé a neutrální kouřové oční stíny. Jejich barevný tón funguje s jakýmkoli odstínem pleti! Ideální na večírek, do divadla nebo večerní akci.
Nestíháte vařit a připravovat si svačiny do práce? Často saháte po polotovarech nebo se stravujete u stánků s rychlým občerstvením, protože si myslíte, že vám to ušetří čas? Možná ano, ale určitě to nešetří vaši peněženku, nehledě na to, že se pak stravujete hodně nezdravě. A chcete s tím něco udělat?

Odebírat novinky

Přihlásit se

Jestě nemáte účet? Zaregistrujte se zde.

Nahlásit článek